به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، ناصر کرمی صبح شنبه در نشست با معاونین پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق با اشاره به اهمیت معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت در آموزش و پرورش اظهار داشت: برای مدیریت در سطح شهرستان در حوزههای آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی نیاز به منابع مالی و پشتیبانی از این حوزهها است که رفع مشکلات این حوزهها بر عهده این معاونت است.
کرمی ادامه داد: مدیریت علاوه بر دانش و تجربه به هنر نیاز دارد و برای ثمربخشی مدیریت، سازماندهی، برنامه ریزی، هماهنگی، نظارت و ازیابی لازم است.
وی تصریح کرد: در آموزش و پرورش، فصل تابستان یک دوره حیاتی است و تدوین یک برنامه عملیاتی برای اجرای صحیح آموزش که ماموریت اصلی این نهاد در مدارس است اجرایی میشود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: ساماندهی نیروی انسانی و استقرار پایه دوازدهم دو چالش پیش روی آموزش و پرورش در کشور است.
کرمی با بیان اینکه در سال پیش رو نظام آموزشی ۶-۳-۳ به طور کامل مستقر میشود و رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش از ۲ سال آموزشی به ۳ سال افزایش پیدا میکنند یادآور شد: این دو رشته با توجه به نیاز به کارگاهها و مواد مصرفی هزینه زیادی دارد که با افزایش یک پایهای در آن، این هزینه بیشتر میشود.
سازماندهی نیروی انسانی
این مقام مسئول با اشاره به عدم تراز نیروهای ورودی و خروجی آموزش و پرورش استان افزود: نیروهای خروجی آموزش و پرورش استان در سال پیش رو ۲ برابر نیروهای ورودی خواهد بود که باتوجه به افزایش دانش آموزان در دوره ابتدایی، سازماندهی نیروی انسانی از چالش آموزش و پرورش استان است.
کرمی با اشاره به صحبت وزیر آموزش پرورش در رابطه با اینکه اولویت اول آموزش و پرورش کلاس درس است بیان کرد: اگر یک کلاس بدون معلم باشد همه فعالیتهای آموزش و پرورش بی ثمر خواهد بود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه آموزش پرورش منابع کمی در دست دارد تصریح کرد: سعی بر صرفه جویی در هزینهها شود البته به گونهای که احترام و رضایت همکاران نیز حفظ شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آموزش و پرورش با مجموعههای بیرونی مرتبط است و از این مجموعهها به عنوان مثال درآمد خاص از شهرداری ها، شرکتها و موسسات صنعتی سهمی دارد نیاز است با رایزنی، این سهم پرداخت شود.
لزوم جذب اعتبارات مناسب برای آموزش و پرورش
معاون سابق توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش استان بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: آموزش و پرورش چند منبع درآمد دارد که اعتبارات ملی، استانی، درآمدهای اختصاصی و منطقه ویژه را شامل میشود که آموزش و پرورش استان در تعامل با منطقه ویژه آنچنان که باید خوب عمل نکرد.
عبدالکریم سیاسی نژاد ادامه داد: برای مراکز رفاهی و درمانی آموزش و پرورش باید در سازمان برنامه و بودجه از محل تملک و دارایی ردیف بودجهای تعریف شود تا اعتبار لازم برای این مرکز جذب شود.
معاون سابق توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش استان بوشهر یادآور شد: اعتبار مالی آموزش و پرورش استان در سال جاری ۳۱ میلیارد تومان بوده است که اعتبار ناچیزی است.
سیاسی نژاد افزود: نیاز است یک دفتر مشترک و تعاملی بین منطقه ویژه و آموزش و پرورش شکل بگیرد تا اعتبارات لازم در این زمینه جذب شود و اعتبارات فرهنگی شرکتهای منطقه ویژه در قالب پروژههای مشخص در اختیار آموزش و پرورش استان قرار بگیرد.
انتهای پیام/م