به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از صدا و سیما، اصغر پابرجا رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی با اشاره به قابل قبول نبودن رقم افزایش قیمت پیشنهاد دولت از سوی نانوایان افزود: پس از ۴ سال نرخ ندادن به نانوایان، این رقم برای این صنف قابل قبول نیست.
وی با اشاره به تهیه بسته پیشنهادی دولت علاوه بر افزایش قیمت، گفت: ما در انتظار بیان محتویات این بسته از سوی دولت هستیم که تا چند هفته آینده مشخص خواهد شد.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی با بیان اینکه رقم پیشنهادی نانوایان سنگکی افزایش قیمت نان سنگک از ۸۰۰ تومان به ۱۲۰۰ تومان است، افزود: این افزایش قیمت بدون تغییر وزن چانه و ثابت نگه داشتن آن بر ۵۵۰ تا ۵۶۰ گرم است تا برای نانوایان نیز توجیه اقتصادی داشته باشد.
پابرجا با اشاره به متضرر شدن نانوایان در چند سال گذشته به دلیل ندادن نرخ به این صنف گفت: این رویه کیفیت نان را کاهش داده است، زیرا همه حاملهای انرژی و دستمزدها افزایش داشته، اما نرخ نانوایان تغییری نکرده است.
وی حمایت از قشر آسیب پذیر از سوی دولت را دلیل ممانعت از افزایش قیمت نان دانست و افزود: ۴۰ تا ۴۵ درصد مردم پروتئین مورد نیاز خود را از نان تامین میکنند که دولت برای حمایت از این گروه مانع از افزایش قیمت نان شده است درحالی که میتواند به این قشر یارانه نان پرداخت کرده و قیمت نان را واقعی کند تا کیفیت این کالا افزایش یابد.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی راه اندازی سامانه ایرانیان اصناف را از دیگر مشکلات این صنف دانست و گفت: با راه اندازی این سامانه بیش از ۲۰ هزار نانوایی در کشور و ۷ تا ۸ هزار نانوایی در تهران اضافه شده که این به ضرر نانوایان است.
پابرجا با بیان اینکه پیش از این نانوایان با دریافت ۴۰۰ کیلوگرم آرد اوضاع اقتصادی خوبی داشتند، افزود: با افزایش تعداد نانواها وضعیت اقتصادی نانوایان نیز منفعتی برای آنان ندارد.
وی با اشاره به نبود رقابت در این صنف از تولید گندم تا تولید نان گفت: کارخانههای آرد باید نیاز خود را از اداره غله تهیه کنند و این اداره نیز از کشاورز، نانوا نیز در سامانه ثبت نام و آرد را بدون وجود امکان تست از کارخانه معرفی شده تحویل بگیرد که این رویه در کم شدن کیفیت نان تاثیر گذاشته است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی با اشاره به امکان انتخاب آرد در آزاد پزها، گفت: آزاد پزها ۱۰ هزار تومان آرد را گرانتر میخرند، اما به دلیل افزایش ندادن نرخ نان در ۴ سال گذشته مجبور به کم کردن وزن نان هستند.
انتهای پیام/