علاقه‌مندان به رصد اجرام سماوی می‌توانند با شرکت درگروه‌های رصد از نزدیک به مشاهده پدیده جذاب طولانی‌ترین خسوف قرن بپردازند.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  جمعه ۵ مرداد ماه سال جاری در بسیاری از کشور‌های جهان علاقه‌مندان به علم نجوم می‌توانند، طولانی‌ترین خسوف قرن را مشاهده کنند.

آغاز ماه گرفتگی در ایران ساعت ۲۲ و ۵۴ دقیقه، آغاز گرفتگی کلی در ساعت دوازده نیمه شب، پایان گرفتگی کلی ساعت ۱ و ۴۳ دقیقه بامداد و پایان گرفتگی ساعت ۲ و ۴۹ دقیقه بامداد خواهد بود.


بررسی‌ها نشان می‌دهند خسوف پیش رو در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران، سایر کشور‌های خاورمیانه، آسیا، اروپا و بخش‌های زیادی از آفریقا قابل مشاهده است، اهالی کشور‌های آمریکای شمالی و کانادا از محل زندگی خود قادر به مشاهده خسوف نخواهند بود.

بسیاری از افراد می‌توانند در صورت ابری نبودن هوا در شب، خارج از خانه یا در پشت بام‌ها و مکان‌های مرتفع، چون دامنه کوه به مشاهده این پدیده نجومی منحصر به فرد بپردازند.

علاقه‌مندان به پدیده‌های نجومی، منجمان آماتور، کارشناسان و متخصصان در مکان هایی چون رصد خانه‌ها و حتی ایستگاه بین المللی فضایی به مشاهده و تحقیق درباره پدیده خسوف می‌پردازند.

عده زیادی از منجمان حرفه‌ای و آماتور نیز در مناطق مرتفع که آسمان صافی دارد با تجهیزات مختلفی چون تلسکوپ، دوربین دوچشمی و وسایلی از این دست به رصد این پدیده می‌پردازند.


اگر قصد دارید همراه با گروه‌های نجومی به مناطق بیابانی یا مرتفع برای رصد خسوف بروید به تجهیزاتی چون تلسکوپ، پایه تلسکوپ و دوربین دوچشمی نیاز دارید.

از جمله دیگر وسیله‌ها نیز می‌توان استفاده از حوله برای انداختن زیر پایه دوربین یا تلسکوپ را نام برد، زیرا رصد اجرام سماوی در شب انجام می‌شود که تاریکی کامل وجود دارد، استفاده از حوله برروی زمین سبب می‌شود درصورت افتادن وسایل برروی زمین به آسانی آن را پیدا کنید، همچنین حوله به دلیل بافت نرم خود مانع از آسیب دیدن و شکستگی وسایلی چون لنز دوربین می‌شود.

چراغ قوه نیز یکی دیگر از وسایل ضروری در زمان رصد است، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد از چراغ قوه دارای پرتو نور قرمز استفاده کنند، زیرا چشم در شب سازگاری بیشتری با آن دارد؛ همچنین به دیدن اشیا با جزئیات بیشتر کمک می‌کند.

می‌توانید چراغ قوه دارای نور قرمز روشن را بر روی بدنه تلسکوپ خود قرار دهید تا از برخورد تصادفی افراد با تجهیزات در تاریکی جلوگیری شود.

چراغ سفید در جلوی سر می‌تواند سبب روشن کردن مسیر و پیدا کردن اشیا و تنظیم دوربین و تلسکوپ‌ها شود، برای تمیز کردن لنز دوربین دوچشمی یا تلسکوپ حتماً از پارچه و مواد استاندارد استفاده کنید تا سطح حساس این وسایل دچار آسیب دیدگی یا خَش افتادگی نشود.


استفاده از سه پایه برای قراردادن دوربین یا تلسکوپ بر روی آن، سبب جلوگیری از بروز خطر شکستگی، زمین افتادن یا خستگی دست برای نگهداری آن‌ها می‌شود.

همراه داشتن جعبه ابزار دستی شامل وسایلی چون آچار، فازمتر، انبر، گاز انبر و وسایلی از این دست به شما کمک می‌کند تا بتوانید تنظیمات لازم برای وسایل را انجام دهید

اگر با اجرام سماوی آشنایی کامل ندارید می‌توانید از نرم افزار‌های مخصوص برروی گوشی تلفن همراه استفاده کنید که به شما اطلاعات کاملی درباره آسمان و اجرام سماوی می‌دهد؛ ازجمله این نرم افزار‌های سودمند می‌توان برنامه SkyQ را نام برد که بر روی هر دو نرم افزار آی او اس و آندروئید وجود دارند و توضیحات کاملی درباره فضا در اختیارکاربران قرار می‌دهند.


برخی از تلسکوپ‌های جدید قابلیت تطابق پیدا کردن با تلفن همراه هوشمند را دارند و افراد می‌توانند با نصب نرم افزار مخصوص تلسکوپ برروی گوشی خود از آن مانند ابزار کمکی و کنترلی برای تلسکوپ استفاده کنند.

معمولاً رصد اجرام سماوی در دشت، دامنه کوه‌ها و مناطق بیابانی انجام می‌شود که خطر وجود حیوان‌های وحشی، مار، عقرب و حشره‌های موذی وجود دارد به همین دلیل توصیه می‌شود افراد کیف کمک‌های اولیه به همراه داشته باشند و از روشنایی مناسب در اطراف خود استفاده کنند تا خطر گزش کاهش یابد.

همراه داشتن کیسه خواب، صندلی تاشو برای نشستن، مقدار کافی مواد غذایی با فساد دیرهنگام، قهوه، شکلات تلخ، تنقلاتی چون آجیل، آب سالم و بهداشتی، داروی بیماری های مزمن ، آبمیوه طبیعی و پتوی نجات زیرا در بیابان شب‌ها هوای سرد جریان دارد.

وسایلی چون تلسکوپ، تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی به منبع شارژ الکتریکی نیاز دارند، همیشه باتری اضافی، دستگاه‌های شارژ بی سیم و وسایلی چون پاور بانک به همراه داشته باشید تا دچار مشکل کمبود شارژ وسایل الکترونیکی نشوید.


هوای بیابان حتی در وسط زمستان شب‌ها سرد است به همین دلیل همراه داشتن لباس کافی، کلاه، کرم برای مرطوب کردن دست‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا پایان پدیده خسوف به رصد بپردازید.

منبع: astronomy

انتهای پیام/

اقدامات ضروری برای مشاهده طولانی ترین خسوف قرن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار