عتیقی رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به ماهگرفتگی جزئی در شبانگاه دوشنبه 16 مرداد 96 گفت: این خسوف بسیار جزئی است و تنها بخشی از ماه درون سایه زمین قرار میگیرد.
وی ادامه داد: خسوف زمانی رخ میدهد که زمین بین ماه و خورشید قرار گرفته و سایه آن بر روی ماه بیفتد.
عتیقی عنوان کرد: سالیانه بین 2 تا پنج خورشید گرفتگی و صفر تا سه ماه گرفتگی میتواند رخ دهد و شاید در یک سال هیچ ماهگرفتگی اتفاق نیفتد.
رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به وقت جهانی گرفتگی ماه گفت: ماه گرفتگی فردا ساعت 17:22:05 ثانیه به وقت جهانی آغاز و در ساعت 18:21:38 ثانیه به پایان میرسد و ساعت خروج ماه از سایه زمین و پایان گرفتن جزئی19:18:10 ثانیه است.
عتیقی ادامه داد: ماه ساعتی قبل و بعد از ماهگرفتگی در نیمسایه زمین قرار دارد اما تغییر روند ماه برای انسان قابل مشاهد نیست و این تغییرات با چشم غیرمسلح در شرایط نیمه سایه به سختی دیده میشود.
وی با اشاره به مناطق قابل رویت این ماهگرفتگی در دنیا گفت: به جز قاره آمریکا در تمام چهار قاره دیگر بخشهایی از ماهگرفتگی جزئی قابل مشاهده است.
عتیقی با بیان اینکه این ماهگرفتگی جزئی در سراسر ایران قابل مشاهده است، به وقت ماهگرفتگی در ایران اشاره کرده و گفت: ایران چهار ساعت و نیم با وقت جهانی اختلاف دارد و علت اینکه به وقت جهانی اشاره میکنیم این است که کشور ایران پهناور بوده است از شرق تا غرب کشور زمان طلوع و غروب متفاوتی دارد.
رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران به ساعت دقیق ماهگرفتگی در ایران اشاره کرد و افزود: ماه گرفتگی 16 مرداد از ساعت 21:52:55 ثانیه به وقت ایران آغاز و در ساعت 23:48:10 23 ثانیه به پایان میرسد.
عتیقی تصریح کرد: پس از ماهگرفتگی کامل 6 مهر 94 ساکنان کره زمین تاکنون تنها شاهد ماهگرفتگیهای نیم سایه یا خسوف غیرمرعی بودند که با چشم غیرمسلح قابل رویت نبودند.
وی با اشاره به ماهگرفتگی دیگر سال 96 عنوان کرد: ماهگرفتگی کامل بعدی در 11 بهمن 96 رخ میدهد.
رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه انجمن برنامه ای برای رصد مردم برای ماهگرفتگی فردا ندارد، گفت: حدود 15درصد طرح ما در ماهگرفتگی 16 مرداد درون سایه زمین قرار میگیرد و به دلیل جزئی بودن گروه آموزش کابردی انجمن نجوم آماتوری ایران برنامه رصدی برای علاقهمندان برگزار نمیکند.
عتیقی یادآور شد: اهمیت ماهگرفتگی کمتر از خورشیدگرفتگی است زیرا در هنگام خسوف ماه درون سایه زمین قرار میگیرد و تنها در گرفتگی جزئی ماه کروی بودن زمین ثابت میشود، همچنین میتوان به نبود جو در کره ماه پی برد و با عکاسی نجومی و کارهای آماتوری ماه گرفتگی جزئی را ثبت کرد.
انتهای پیام/
دوستان عزیز توجه داشته باشید
موفق باشید
دوست عزیز در پاسخ باید عرض کنیم که وقتی ماه گرفتگی رخ میده و رصدگران با تلسکوپ اون رو مشاهده می کنند، حتما میدونین آسمان پر ستاره هست و برخی ستاره ها در کنار و یاپشت ماه قرار می گیرند، در صورتی که ستاره ای در کنار لبه بخش گرفته ماه باشه، نور اون ستاره هنگامیکه کم کم با وجود حرکت ماه در پشت ماه پنهان میشه، در صورت وجود جو تغییر نورانیت داره اما در صورت نداشتن جو بدون تغییر اون ستاره پشت ماه قرار میگیره و همین برای ستاره شناسان حرفه ای و حتی آماتور که با تجهیزات رصدی و اطلاعات زیاد علمی، رصدها رو انجام میدن قابل مطالعه و بررسی هست.
موفق باشید
اون میشه خورشید گرفتگی، خوبه که بدونین ماه گرفتگی زمانی اتفاق میافته که زمین بین ماه و خورشید قرار بگیره و زمین سد راه رسیدن نور خورشید به ماه بشه و در حقیقت سایه زمین بر روی ماه میافته.
موفق باشید
سلام
من الان در حال مشاهده ی ماه گرفتگی هستم
من 12 سالمه..
ماه کرفتگی جزءی یعنی چی؟؟؟
وتبریک
موفق باشید
با احترام
موفق باشید