شهریار دبیریان رئیس کارگروه غذایی و عضو هیئت مدیره انجمن ملی کیفیت ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد اما و اگرهای مربوط به نگهداری لبنیات بیرون از یخچال بیان کرد: بارها در بسیاری از سوپرمارکتها و مغازهها دیده شده است که مواد لبنی بیرون از محیط یخچال نگهداری میشود و این موضوع نه تنها تخلف است بلکه موجب افزایش بسیار میزان اسیدیته شدن محصولات لبنی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون چندین بار به سوپرمارکتها و مغازهها مبنی بر نگهداری شیر درون یخچالهای روشن تذکر داده شده است، گفت: تمام محصولات پاستوریزه باید در محیط یخچال نگهداری شود و این در حالی است که برخی از مغازهداران با توجیه صرفهجویی در مصرف برق شبانه یخچالها را خاموش میکنند و تمام لبنیات چندین ساعات درون یخچال فاقد دمای خنک باقی میماند که این موضوع باعث افزایش فعالیت میکروبهای مفید درون لبنیات به ویژه ماست میشود.
دبیریان با تأکید بر اینکه رشد باکتریهای مفید در ماستهای پاستوریزه مضر نیست ادامه داد: بسیاری از افراد معده حساسی دارند و رشد بیش از حد باکتریها درون لبنیات که باعث اسیدی شدن و ترشی این محصولات می شود؛ برای سیستم گوارش چنین افرادی ایجاد مزاحمت می کند.
وی یادآور شد: نگهداری شیرهای پاستوریزه بیرون از محیط یخچال موجب افزایش فساد این گروه از لبنیات میشود مسئلهای که دود آن به چشم تولید کننده و حتی مصرف کننده میرود.
انتهای پیام/