رستمیان بیان کرد: امسال ششمین سالی است که این همایش را برگزار مى کنیم و تاکید داریم مردم به خود مراقبتى بیشتر توجه کنند تا بتوان از بروز بیمارىها جلوگیرى کرد و حتی بعضى از کشورها روز خود مراقبتی را جشن مى گیرند و از این جشن آموزش خودمراقبتى و الگودهى به مردم است.
این متخصص روماتولوژى ادامه داد: محور اصلى همایش، موضوع تغذیه سالم، فعالیت های فیزیکی، سلامت روان و عوامل خطری از جمله سیگار است.
وى افزود: هر شخصى باید بتواند از خودش مراقبت کند چرا که مهمترین منبع ثروت کشور سلامتى است و در این همایش سلامت و رفاه مردم مهمترین مبحث بود تا افراد جامعه به مراکز بهداشتى درمانى نیاز پیدا نکند.
رستمى تشریح کرد: بیشترین بحث این است که باید به آموزش خودمراقبتى توجه کرد و آموزش و پرورش مکان بسیار مناسبى براى این آموزش است، همچنین سیاستها در کشور باید به گونه اى باشد تا محیط، محیطى آلوده نباشد و باید در سیاست گذارى محیط توجه کنیم، لذا مواد غذایى باید عاری از سموم باشد اما متاسفانه به این بحث رسیدگى نمى شود.
این متخصص روماتولوژى بیان کرد: نباید اجازه دهیم تا تعدد بیماری ها در کشور افزایش یابد و در این مسیر نیازمند اقداماتی هوشمندانه هستیم تا کارها به درستى پیش رود؛ مردم باید بدانند اگر لبنیات مناسب مصرف نکنند ۵۰سال دیگر پوکى استخوان خواهند گرفت در واقع این آگاهی بخشی ها از ٨٠ درصد بیمارىها پیشگیرى خواهد کرد.
وى گفت: وظیفه هر تخصصى این است بیمارىها را کم کند و به بیمار پیش آگهی دهد همچنین آموزش سبک زندگى اهمیت بسیاری دارد که از جمله این موارد می توان به موضوع تفکیک زباله و کنترل فاضلابها اشاره کرد که می تواند اثرات غیر بهداشتی داشته باشد بنابراین باید با مشارکت مردم و مسئولان به ویژه استاندارىها موضوع خودمراقبتى را تقویت کرد.
این متخصص روماتولوژى در پایان یاد آور شد: اگر علت را بررسى نکنیم همیشه با معلول ها برخورد خواهیم کرد بنابراین رعایت خودمراقبتی کمکی به حل این معضل محسوب می شود.
انتهای پیام/