حسن آقازاده مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از مرگ مزارع پرورش ماهیان گرم آبی در خوزستان اظهار کرد:از ابتدای سال اخطاریه های متعددی از سوی آبفا خوزستان مبنی بر عدم آبگیری حوضچه های پرورش ماهی به دلیل محدودیت کمی و کیفی آب صادر و اعلام شد که در صورت تخلف از این دستور ،افراد به مراجع ذی صلاح ارجاع داده می شوند.
وی افزود: برخی از پرورش دهندگان به دنبال تهدید های شدیدی که از سوی آبفای استان بر آن ها وارد شد، موضوع را جدی گرفتند و مزارع آنها به دلیل عدم آبگیری تعطیل شد.
آقازاده با بیان اینکه سرنوشت پرورش دهندگان ماهیان گرم آبی معلوم نیست، گفت:با توجه به بارش های مناسب در اردیبهشت ماه،برخی تولیدکنندگان توانستند نسبت به آب گیری مزارع خود اقدام کنند ، اما بازرسان آبفای منطقه بعد از رصد این اتفاق خواستار تعطیلی مزارع مذکور شدند.
به گفته این مقام مسئول برخی از مزارع پرورش ماهی به دلیل عدم فروش محصولات خود در پایان سال گذشته تعطیل شدند.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از عدم تعطیلی و آبگیری تعداد مزارع در دسترس نیست، افزود: اگر بحث کمی و کیفی و بحران آب مطرح است، پرورش دهندگان ماهیان گرم آبی نمی خواهند کاری کنند که به ضرر کشور تمام شود اما از مسئولان ذی ربط انتظار می رود که با وجود سرمایه گذاری گسترده در این بخش برنامه ای به تولیدکنندگان دهند و وضعیت آنها را روشن کنند.
به گفته این مقام مسئول هیچ یک از مسئولان آب و فاضلاب استان خوزستان، شیلات و استانداری پاسخگوی تولیدکنندگان نیستند و تنها می گویند که همه چیز درست می شود در حالیکه زمان مشخصی به تولیدگنندگان نمی دهند.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت تولید ماهیان گرم آبی دراستان خوزستان 16 هزار هکتار است، افزود: سالانه 63 هزارتن ماهی در این استان تولید می شود که 18 هزارتن از این میزان با ارزش بالغ بر 72 میلیون دلار به بازارهای هدف صادر می شود که با محدودیت ایجاد شده در این استان اشتغال 4 هزار و 300 نفر با سرمایه گذاری بیش از 3 هزار میلیارد تومان به خطر خواهد افتاد.
آقازاده با بیان اینکه ماهیان گرم آبی ارگانیک ترین ماهی به شمار می رود و مواد اولیه آن گندم و جو است ،افزود:این ماهیان در پست ترین مناطق که امکان هیچ رویشی وجود ندارد، پرورش داده می شود اما با این حال متولی دقیقی ندارد و هیچ مسئولی پاسخگوی از بین رفتن اشتغال و سرمایه پرورش دهندگان نیست.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی در پایان تصریح کرد: پیشنهاد ما به سازمان شیلات این است که با وجود بحران آب در استان به تکنولوژی های جدید از جمله سیستم برگشت آب، هوادهی و سایر سیستم های مکانیزاسیون توجه داشته باشند تا با مدیریت آب و بهینه سازی مصرف بتوان مزارع را حفظ کرد.
انتهای پیام/