به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ کلزا محصول استراتژِک که با هدف کاهش واردات روغن خوراکی در دستور کار کشاورزان استان لرستان قرار گرفته است.
یکی از کشاورزان در مورد محصولش گفت: من ۲ هکتار زمین کشاورزی دارم و این ۲ هکتار را کلزا کاشته ام.
یکی دیگر از کشاوران گفت: ۳ دور پشت سر هم در زمین کشاورزی ام کلزا کاشته ام و خیلی راضی هستم، عملکرد آن نسبت به کشتهای دیگر بهتر است.
چنگیز ابراهیمی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: در سال زراعی گذشته در استان لرستان، بیش از ۱۹۰۰ هکتار از اراضی اختصاص به کشت کلزا داشت، در سال زراعی جدید هم بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی استان لرستان زیر کشت محصول کلزا است که پیشبینی میشود ۴ هزار تن کلزا برداشت شود.
وی افزود:پیش بینی ما این است که بیش از ۳ هزار تن کلزا در استان لرستان برداشت شود.
کاشت کلزا، علاوه بر تامین روغن خوراکی کشور مزایای دیگری هم دارد.
شفیع پور، مسئول مرکز خدمات جهاد کشاورزی در منطقه کمالوند گفت:سیاست وزارت خانه بر افزایش و توسعه کشت کلزا است به دلیل نقشی که کلزا در تناوب زراعی، بالا بردن محصول بعد از این کشت دارد و نیاز آبی کمی که این محصول دارد اهمیت این کشت را چند برابر کرده است.
وی افزود: این مسئول نقش مهمی در تامین روغن خوراکی کشور دارد.
کشاورزان با کاشت کلزا در پاییز و استفاده از نزولات آسمانی، آب کمتری برای محصولاتشان مصرف میکنند.
بیرانوند، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرم آباد گفت: یکی از مباحث مهم که در کشت کلزا اهمیت زیادی دارد بحث تاریخ کاشت این محصول است، کاشت از ۱۵ شهریور در مناطق سردسیری و پایان مهر در مناطق گرمسیری شروع میشود و در این تاریخ میتوان کلزا را کشت کرد.
همین مزایا باعث شده است که سازمان جهاد کشاورزی با در اختیار گذاشتن بذر یارانهای، خرید تضمینی محصول و آموزش به کشاورزان کاشت کلزا را افزایش دهند.
بیرانوند، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرم آباد گفت: خرید دانههای روغنی کلزا، به صورت تضمینی است و هر کیلوگرم ۲۸۶۶ تومان است که در ازای هر کیلوگرم خرید کلزا به کشاورزان پرداخت میشود.
یکی از کشاورزان در مورد کمکهای کارشناسان گفت: کارشناسان جهاد خیلی به ما کمک کردند، کود و سم را با راهنماییهای کارشناسان استفاده کردیم و همین باعث افزایش عملکرد محصولمان شد. این طرح طرح ملی است ما هم از آن حمایت میکنیم، چون هم به سود خودمان است و هم به سود اقتصاد کشور خواهد بود.
اما برای بی نیازی کشور، به روغن خوراکی نیاز به همت بیشتری است.
جمشیدی، کارشناس جهاد کشاورزی لرستان گفت: متاسفانه ۹۸ درصد از روغن کشور از خارج وارد کشور میشود، طی یک برنامه ۵ ساله این ۹۸ درصد باید به ۵۰ درصد کاهش پیدا کند، تا به حد خودکفایی برسیم.
با افزایش کاشت دانه روغنی کلزا با استفاده از روشهای نوین کشاورزی میتوان از واردات روغن به کشور جلوگیری کرد.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د