به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سرهنگ مهدی قاسمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر با بیان اینکه پیشگیری از جرایم سایبری نیازمند راهبرد جدی است اظهار داشت: با گسترش شبکههای بین المللی و ارتباطات ماهوارهای، نسل سوم جرایم کامپیوتری، تحت عنوان جرایم سایبری (مجازی) یا جرایم در محیط سایبر شکل گرفت.
وی با بیان اینکه یکی از روشهای کلاهبرداری که در چند سال اخیر توسط افراد سودجو و کلاهبردار مرسوم شده است کلاهبرداری از طریق تماس تلفنی است افزود: در این زمینه اطلاع رسانی در سطح گسترده از طریق رسانههای جمعی و گروهی مانند صدا و سیما، روزنامهها و هفتهنامهها، فضای مجازی و حتی در ادارات خدماتی نظیر بانکها، ثبت اسناد و املاک، شهرداری اقدام شده است.
سرهنگ قاسمی بیان کرد: متاسفانه این روش کماکان ادامه دارد و افراد زیادی توسط کلاهبرداران اغفال شده و نسبت به انتقال وجه به حساب کلاهبردار اقدام میکنند.
رئیس پلیس فتای استان بوشهر خاطرنشان کرد: در بررسی، تحقیقات و استعلام شمارههای تلفن اعلامی، متاسفانه غالب اوقات این شماره تلفنها به نام اشخاص دیگر و در دست کلاهبرداران است که در رسیدن به نتیجه مطلوب چندان اثر گذار نمیباشد، به منظور اطلاع اشخاص از تعداد سیم کارتهای واگذار شده به خودشان با ارسال کد ملی به شماره ۳۰۰۰۱۵۰ از تعداد شماره تلفنهای صادر شده به نام خود مطلع شوند.
سرهنگ قاسمی با اشاره به وقوع جرایم سایبری در استان بیان کرد: امسال شاهد وقوع انواع جرایم سایبری در سطح استان بودهایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۷۸ درصد افزایش داشته است.
وی از کشف جرایم سایبری در استان خبر داد و عنوان کرد: با تلاش همه عوامل انتظامی با محوریت پلیس فتا استان و بهرهگیری از روشهای نوین کشف جرم، تعداد بالایی از جرائم سایبری مربوط به امسال و سنوات گذشته منجر به کشف شده است.
قاسمی با اشاره به اینکه کشفیات جرائم پلیس فتا استان نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۶۱ درصد درصد افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: بیشترین جرایم سایبری در این مدت سه جرم برداشت اینترنتی غیر مجاز از حساب بانکی، هتک حیثیت و مزاحمت اینترنتی تشکیل داده است.
رئیس پلیس فتا استان بوشهر افزود: تعدادی از جرایم سایبری، متاسفانه با سهل انگاری وعدم توجه کاربرانی که از شبکههای اجتماعی موبایلی استفاده میکنند به وقوع پیوسته و درصورت توجه این افراد به آموزشهای ارایه شده پلیس فتا از طریق رسانههای جمعی، درصد بالایی از این جرایم منتفی میشود.
وی با اشاره به کشف جرایم سایبری در استان بیان کرد: ۹۲ درصد از انواع جرائم سایبری که در استان بوشهر به وقوع پیوسته با تلاش پلیس فتا کشف شده است.
سرهنگ مهدی قاسمی به منظور کاهش وقوع جرایم سایبری و جلوگیری از آسیپ پذیری کاربران گفت: توصیه میشود شهروندان قبل از استفاده از هر شبکه اجتماعی موبایلی، نسبت به ظرفیت ها، ویژگیها، نقاط آسیب پذیر و امکانات آن آشنایی لازم صورت گرفته وپس از تحقیق و مطالعه به استفاده از آنها بپردازند.
رئیس پلیس فتا استان بوشهر تاکید کرد: توصیه میشود از انتشار یا ارسال هر گونه خبر، فیلم یا تصویری که از صحت آن مطمئن نبوده ویا دارای بار امنیتی که سبب ایجاد تشویش اذهان عمومی میشود، خودداری و برای دسترسی به اخبار صحیح و درست به سایتهای معتبر خبری استانی یا کشوری مراجعه شود.
انتهای پیام/م