به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، سیدمحمدرضا موسویخواه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ، درباره فروش مرزی سوخت در منطقه شمالغرب کشور، از استانداری آذربایجان غربی به سبب ساماندهی فروش سوخت به مرزنشینان استان قدردانی کرد و گفت: آماده صادرات رسمی فرآوردههای نفتی از مرزهای استان هستیم.
وی تصریح کرد : امیدواریم در امضای قراردادهای صادرات نفت از مرزهای استان، منافع استان آذربایجان غربی تامین شود.
بر اساس این گزارش، ترکیه و گرجستان مایل به برقراری و تداوم صادرات سوخت و فرآوردههای نفتی از مرزهای استان آذربایجان غربی هستند.
موسویخواه در گفتوگو با اعضای انجمن صنفی جایگاهداران سوخت گفت: به منظور شتاب در روند عملیات، کارمزد جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی در سطح کشور بهصورت پیشپرداخت و در قالب حقالعملکاری پرداخت میشود. برای نمونه در فرآیند جدید، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، بنزین را به مبلغ ۹۶۰۰ ریال به جایگاهدار میفروشد و جایگاه آن را به نرخ مصوب ۱۰۰۰۰ ریال به مشتریان عرضه خواهد کرد و مبلغ ۴۰۰ ریال را به صورت نقدی به عنوان پیشپرداخت کارمزد دریافت میکند، همچنین در پایان ماه براساس دستورعمل درجهبندی جایگاه و نرخ کارمزد با جایگاهدار تسویه حساب میشود.
وی افزود: براساس طرح جدید، نفتگاز بخش حملونقل نیز به عنوان مثال با نرخ ۲۸۶۵ ریال به جایگاه عرضه خواهد شد و جایگاهدار موظف است آن را با نرخ ۳۰۰۰ ریال به مشتریان خود عرضه کند و مابهالتفاوت این دو رقم به عنوان کارمزد به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه شیوه کنونی پرداخت کارمزد در پایان ماه، با تاخیر روبهروست، گفت: بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ جایگاه سوخت در کشور فعال هستند که تاکنون کارمزد آنها با توجه به مبادی تامین سوخت، پراکندگی جغرافیایی و سطح جایگاه محاسبه و در پایان ماه بعد پرداخت میشد. این موضوع از نظر نیروی انسانی و عملیات حسابداری وقتگیر است.
موسویخواه اظهار کرد: در شیوه کنونی برای پرداخت کارمزد جایگاهداران در هر دوره ناچار هستیم بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ رقم چک، سند حسابداری و اسناد مالی صادر کنیم و از آنجا که این اسناد باید مادامالعمر نگهداری شود مشکلات متعددی چه از لحاظ نیروی انسانی و چه از نظر نگهداری اسناد به وجود آورده است، اما با شیوه جدید و پس از تثبیت نرخ حقالعملکاری، جایگاهداران کارمزد خود را هنگام عرضه فرآورده بهصورت مستقیم از مردم دریافت میکنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از اجرای مرحله دوم و سوم طرح کهاب در جایگاهها ازسوی سرمایهگذار بخش خصوصی به صورت رایگان در مجاری عرضه خبرداد و اظهار کرد: سرمایهگذار بخش خصوصی در چهار سال نخست از محل استحصال بنزین سرمایه و سود خود را از جایگاهدار به مرور دریافت خواهد کرد و در ادامه به مدت هفت تا هشت سال نیز به تناسب ۶۰ به ۴۰ یا ۷۰ به ۳۰ درصد فرآورده استحصال شده، بین سرمایهگذار و جایگاهدار تسویه خواهد شد، بنابراین جایگاهدار مبلغی برای اجرای این طرح مهم زیستمحیطی پرداخت نمیکند.
انتهای پیام/