به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛بیابان و صحرا برای ما ایرانیها چندان ناآشنا و غریبه نیست چه آن که بخش وسیعی از جغرافیای زیستیمان قرابت ویژهای با این گستره سرزمینی دارد. در این مطلب قصد داریم تعدادی از معروفترین صحراهای جهان را که به دلایل مشخص اسم و رسمی برای خود به هم زدهاند را به شما معرفی کنیم.
بیشتر بخوایند: رنگارنگترین پدیدههای طبیعی دنیا را بشناسید+ تصاویر
کارکروس | کوچکترین (کاناد ا)
مساحت کوچکترین صحرای جهان ۲۰۶۶ کیلومترمربع است که به بیان د قیقتر، بیابان محسوب نمیشود. در حقیقت آبوهوای این منطقه بسیار خشکتر از حومه و اطراف آن است و بارش باران نیز در این مکان تا حدی وجود دارد.
صحرای بزرگ | بزرگترین (قاره آفریقا)
اندازه این صحرا که تقریباً کل قسمت شمالی آفریقا را اشغال کرده برابر با مساحت ایالات متحده آمریکاست. مساحت این صحرا ٩ میلیون کیلومترمربع است و ۱۱ کشور آفریقایی را در برمیگیرد. در سال ۱۹۲۲ بالاترین درجه گرما در این مکان ثبت شد که میزان آن ٥٨ درجه سانتیگراد بود. این صحرا بهترین مکان برای دیدن سراب است و حتی کارتهای مخصوصی برای گردشگرانی که میخواهند از این سرابها دیدن کنند عرضه میشود.
آرالقوم | جوانترین (ازبکستان)
دریاچه آرال که اخیراً به چهارمین دریاچه نمک جهان تبدیل شده است، ٦٠ سال پیش حدود ٩٠ درصد وسعت خود را از دست داد. این خشکی ناشی از پروژههای آبیاری اتحاد جماهیر شوروی بود که تمام آب رودخانهها را برای تغذیه محصولات کشاورزی مانند پنبه اختصاص داد. درحالحاضر بیابان آرالقوم سمیترین بیابان جهان است. سموم و کودهای شیمیایی که برای رشد پنبهها به کار رفته بودند، با آب رودخانهها وارد دریاچه شده، و بهمرور دریاچه خشک و به بیابان تبدیل شد.
ییونی| شورترین (بولیوی)
این صحرا ۱۰ هزار کیلومترمربع مساحت دارد و شورترین صحرای جهان است. ذخایر نمک این صحرا حدود ۱۰۰ میلیارد تن برآورد شده است. زمانی در این صحرا دریاچه نمک وجود داشته، اما در طول سالیان متوالی خشک شد و نمکها در سطح زمین حل شدند. در همین صحرا منابع و ذخایر غنی لیتیوم هم وجود دارد. مناظر شگفتانگیز این صحرا باعث جذب گردشگر به این مناطق شده است و مردم محلی که خانههایشان را روی این صفحات نمکی ساختهاند، آنها را برای اقامت به گردشگران اجاره میدهند.
آتاکاما| خشکترین (آمریکای جنوبی)
کویر آتاکاما نزدیک رشتهکوههای آند است و بارش در آنجا بسیار کم اتفاق میافتد. سالهاست که در این بیابان بارشی اتفاق نیفتاده است و برخی ایستگاههای هواشناسی دنیا هیچ بارشی را برای این کویر ثبت نکردهاند. ارتفاع قلههای این کوهها به ۶۵۰۰ متر میرسد، اما خشکسالی این منطقه را فراگرفته است و قلهها نیز از بارش برف محروماند.
نامیب| قدیمیترین (جنوب آفریقا)
صحرای نامیب در آفریقا و در امتداد ساحل نامیبیا قرار دارد که حدود ۵۵ میلیون سال در آن باران نباریده است. ۸۰ هزار کیلومتر از این کویر، بیثمر و غیرمسکونی است. این بیابان به زبان محلی نامگذاری شده و به معنای مکانی است که در آن چیزی وجود ندارد. اما در اینجا میتوانید مرتفعترین تپههای شنی جهان را ببینید که ارتفاعشان به ۳۰۰ متر هم میرسد. علاوه بر این منابع اورانیوم و الماس فراوانی هم در این بیابان یافت میشوند.
منبع:شهروند
انتهای پیام/