به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیماری وبا بر اثر تجمع آب راکد در محیط ایجاد میشود و میکروب این بیماری در آب به تنهایی قابلیت زنده ماندن دارد و از طریق فاضلاب و مدفوع می تواند به دیگران سرایت کند.
افرادی که دچار بیماری وبا می شوند علائمی مانند اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارند البته این بیماری گاهی همراه با استفراغ است كه به سرعت و در ظرف سه الی چهار ساعت موجب كم آبی شدید بدن می شود و در صورتی كه آب و املاح بدن سریعا جبران نشود، باعث مرگ بیماران می شود.
بیماری وبا از لحظه ورود تا هنگام بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز است، ولی معمولا طی دو روز بیماری آشكار میشود؛ به محض شروع اسهال شدید، بایستی مایعات فراوان و ORS مورد استفاده قرار گیرد و سریعا به نزدیكترین مركز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت مراجعه شود.
بیماری وبا به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم منتقل می شود و این عارضه از طریق تماس با مبتلایان به میكروب وبا مانند دست دادن، تماس با استفراغ یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله منتقل می شود كه همه این موارد، روش مستقیم انتقال بیماری وبا محسوب می شود.
در روش انتقال غیرمستقیم، بیماری وبا از طریق آلوده شدن آب چاه ها، استخرها، جویبارها و دریاچهها با مدفوع منتقل می شود.
خوردن سبزیجات و میوههای خام آلوده، تغذیه كودكان با بطری به جای شیر مادر، استفاده از شیر و بستنی آلوده كه از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشند، از دیگر راه های انتقال وبا است.
مرحله درمان، نوشاندن آب و الکترولیتها به بیمار است، گام بعدی مصرف آنتیبیوتیک است که به کاهش حجم مدفوع کمک میکند و مدت بیماری و سیکل انتقال را کوتاه و قطع میکند.
آنتی بیوتیک تتراسایکلین و داکسی سیکلین نقش مهمی در کاهش مدت و شدت بیماری وبا دارند، سایر آنتی بیوتیکهایی که برای درمان وبا مصرف میشوند شامل سیپروفلوکساسین و آزیترومایسین است، برای کودکان نالیدیکسیک اسید، فورازولیدون، کوتریموکسازول و اریترومایسین مناسب است.
انتهای پیام/