ایازی در این همایش با اشاره به نقش موثر مشارکت مردم در کاهش بیماریها و هزینههای درمان اظهار کرد: متولی سلامت بودن، فقط به مدیریت نظام سلامت مربوط نمیشود بلکه باید از ظرفیت دستگاهها به نفع مردم استفاده شود و در حوزه سلامت نیاز به مشارکت مردم و دستگاههای مختلف است.
وی افزود: حوزه بهداشت و درمان در سالهای گذشته از منظر اجتماعی مورد غفلت واقع شده که با توجه به شرایط امروز و شیوع بیماریهای غیرواگیر باید ساز و کاری اندیشیده شود که مشارکت مردم در حوزه سلامت افزایش یابد.
ایازی گفت: اجتماعی کردن سلامت کمک میکند تا مردم بیمار نشوند یا در صورت بروز بیماری بتوانند زندگی مناسبی داشته باشند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر پنج میلیون ایرانی به بیماری دیابت مبتلا هستند و همین تعداد نیز در آستانه این بیماری هستند در حالی که نیمی از آنها از بیماری خود آگاهی ندارند، نا آگاهی و غفلت مردم از این بیماری منجر به نابینایی، معلولیت و قطع عضو میشود که برای خود آنها، خانواده و جامعه مشکلاتی ایجاد میکند.
ایازی با بیان اینکه برای اجتماعی شدن سلامت در مرحله نخست باید مردم خود به فکر سلامت خود باشند و دستگاهها نیز در این حوزه همیاری داشته باشند؛ گفت: باید به مردم آموزش داده شود تا چکاپ حداقلی فشار خون، تست قند خون و اقدامات کنترلی را انجام دهند تا بیماریهای غیر واگیر در جامعه کاهش یابد.
انتهای پیام/