به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ جودی مدیرکل ثبت احوال استان آذربایجانشرقی در جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی هشترود با بیان اینکه ۹۹.۷ درصد وقایع حیاتی استان در وقت قانونی ثبت شده است گفت: ثبت وقایع حیاتی دریچهای به سوی شناسایی نیازهای نسل آینده است.
وی افزود: ثبت به موقع وقایع حیاتی ضمن کاهش آسیبهای اجتماعی ابزار کارآمدی برای سیاستگذاران و برنامهریزان کشور است.
جودی با بیان اینکه در استان از اول امسال ۲/۱۳ درصد کاهش ازدواج رخ داده و ۷/۱ درصد طلاق نیز کاهش داشته است، خاطرنشان کرد: ازدواجهای زیر ۱۵ سال در استان به تعداد ۳ هزار و ۶۳۵ فقره بوده است.
جودی افزود: در سال ۹۶ ازدواجهای زیر ۱۵ سال (۱۰ تا ۱۵ سال) در شهرستانهای آذرشهر، بناب، ملکان، هشترود صورت گرفته و هشت ازدواج نیز زیر ۱۰ سال صورت گرفته و ثبت شده است.
مدیرکل ثبت احوال استان نرخ طلاق در استان را نیز ۳/۲ درصد یعنی به ازای هر یکهزار نفر جمعیت ۳/۲ طلاق عنوان کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه وام ازدواج برنامه غلطی است، افزود: این وام باعث میشود جوانان ما از اول زندگیشان به قرض بیافتند و فکر و ذهنشان به پرداخت اقساط این وام باشد.
جودی گفت: دولت بهتر است به جای وام ازدواج هزینه ازدواج آن هم بلاعوض به جوانان پرداخت کند.
وی اضافه کرد: چرا وقتی چند قلویی صورت میگیرد دولت حمایت میکند، اما اگر زوجینی هر سال بخواهند فرزندی به دنیا بیاورند اصلاً حمایتی نمیشود.
امین امینیان، فرماندار هشترود هم جمعیت شهرستان هشترود را سالمند عنوان کرد و بیماریهای قلبی و عروقی، تنفسی و سرطان را علل مرگ و میر رتبه اول تا سوم در این شهرستان عنوان کرد.
وی گفت:شهرستان هشترود بالاترین نرخ منفی رشد جمعیت به خصوص در روستاها است.
امینیان افزود: بر اساس سرشماری سال ۹۵ نرخ رشد جمعیت استان ۹۷ درصد بوده که شهرستان با منفی ۱.۲ درصد پائینترین نرخ رشد را داسته است.
فرماندار هشترود گفت: از کل ولادتهای ثبت شده در سه ماهه امسال ۱۰۲ مورد شهری و ۱۶۲ مورد روستایی بوده که از این تعداد ۱۴۱ مورد پسر و مابقی دختر بوده است.
انتهای پیام/ش