کسب رتبه برتر سازمان تامین اجتماعی در حوزه ارائه خدمات الکترونیکی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری به مناسبت هفته تامین اجتماعی، برنامه ها و پروژه های این سازمان  را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدتقی نوربخش مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری به مناسبت هفته تامین اجتماعی با اشاره به برنامه ها و پروژه های مهم درمانی و بیمه ای سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: ‌کسب رتبه برتر در حوزه ارائه خدمات الکترونیکی و تحول دیجیتالی در نظام اداری در میان دستگاه‎های اجرائی کشور از طریق راه اندازی و اجرای متمرکز سیستم اتوماسیون اداری، از مهم ترین دستاوردهای سازمان تامین احتماعی است.

نوربخش افزود: ایجاد خط FTP برای تبادل امن اطلاعات مالی بین سازمان و بانکها، پایلوت پرداخت متمرکز تعهدات کوتاه‎مدت در استان‎های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، یزد، آذربایجان شرقی، فارس و کرمان از دیگر دستارودهای این سازمان است.

وی با اشاره به اقدامات مرتبط با متمرکزسازی تصریح کرد: صدور برگ پرداخت حق بیمه و تسهیل در پرداخت حق بیمه و تهیه و تنظیم صورت های مالی صندوق کارگشایی سازمان بر مبنای اطلاعات رسیدگی شده ترازنامه صندوق های کارگشایی واحدهای اجرایی سراسر کشور از دیگر فعالیت های سازمان تامین اجتماعی است.

نوربخش با اشاره به نامگذاری روزهای هفته تامین اجتماعی افزود: اولین روز از هفته تامین اجتماعی، حامی نیروی کار و کالای ایرانی نامگذاری شده است. پیشرو در توسعه خدمات الکترونیک، تکریم بانوان و خانواده، سازمانی خدمتگذار و پاسخگو، اصلاح فرایندها و روانسازی امور، حامی کسب و کارهای نوین و ضامن عدالت اجتماعی به ترتیب روزهای هفته تامین اجتماعی هستند.

 بررسی آیین نامه پوشش بیماران پروانه‌ای و ام‌اس توسط دولت

وی از افتتاح ۵۰ پروژه در ۲۲ استان با هزینه‌ای بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان در هفته پیش رو خبر داد و درباره افت کیفیت و اعتبار دفترچه‌های بیمه درمان گفت: درصد تعهد سازمانهای بیمه گر تفاوتی پیدا نکرده است. پوشش ۱۸۰ قلم دارو در سال گذشته انجام شد و خللی در ارائه خدمات بوجود نیامده است.

نوربخش ادامه داد: امیدوارم روزی دفترچه‌ای وجود نداشته باشد که بحث اعتبار و عدم اعتبار آن مطرح باشد و همه دفترچه‌ها حذف شوند. اکنون دفترچه بیمه در تمام مراکز ملکی حذف شده و در هشت استان نیز پزشکان بخش خصوصی طرف قرار داد هستند و ویزیت الکترونیکی انجام می‌شود. آیین نامه پوشش بیماران پروانه‌ای و ام اس در دولت در دست بررسی است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در سال گذشته ۷۰ میلیون نسخه الکترونیک تولید شد.

وی با بیان اینکه ۱۱ هزار تخت بیمارستانی در سراسر کشور داریم که حدود ۱۰ درصد کل تخت ها متعلق به بخش دولتی است، گفت: بیمارستان فیاض بخش در تهران در دست ساخت است و سال آینده افتتاح می‌شود که شبیه به بیمارستان میلاد است و با آخرین تکنولوژی در غرب استان ساخته می‌شود. بیمارستان هدایت نیز دو سال گذشته مورد بازسازی قرار گرفت که سال آینده به بهره برداری می‌رسد. ظرفیت این دو بیمارستان حدود هزار تخت است. بیمارستانهای خوی، دزفول، آبادان امسال یا سال آینده افتتاح می‌شوند و در هفته دولت بیمارستانهای تبریز، شیراز و اصفهان کلنگ زنی می‌شوند.

نوربخش ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی اکنون  ۴۲ هزار پرسنل درمانی دارد و در استخدامی که یک ماه آینده انجام می‌شود ۲۷۰۰ نفر به کادر درمانی افزوده خواهند شد.

وی به ارتقای هتلینگ بیمارستانی اشاره کرد و گفت: ۵۰ درصد این پروژه پیش رفته است و اقدامات بسیار موثری در این بیمارستانها انجام شده است.

پرداخت مابه‌التفاوت افزایش حقوق مستمری‌بگیران در نیمه نخست مرداد

وی درباره زمان پرداخت معوقات افزایش حقوق گفت: باید افزایش مستمری‌ها در دولت تصویب می‌شد که در نهایت در ۲۰ اردیبهشت ابلاغ شد و در ماه خرداد حقوق‌ها همراه با افزایش‌ها پرداخت شد. مابه التفاوت حداقلی بگیران را پرداخت کرده‌ایم و مابه التفاوت سایر سطوح را در ۱۰ روز اول مرداد پرداخت خواهیم کرد.

اختصاص ۱۵ درصد عوارض ساختمان سازی برای پوشش بیمه کارگران ساختمانی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به پرسشی درباره بیمه کارگران ساختمانی نیز اظهار کرد: قانون مربوطه در عرض دو سال، سه مرتبه عوض شده است. مقرر شده است که ۱۵ درصد عوارض ساختمان سازی، منبع پوشش بیمه کارگران ساختمانی باشد. در حوزه بیمه کارگران ساختمانی با تعهدات ثابت و منابع ناپایدار روبروییم و رکود ساخت و ساز روی منابع اثرگذار است.

نوربخش ادامه داد: ۹۰۰ هزار نفر با همین منابع ناپایدار تحت پوشش‌اند و سال قبل هزار میلیارد تومان تخصیص دادیم. ۶۰۰ میلیارد تومان از محل حق بیمه کارگران و ۳۰۰ میلیارد هم از محل صدور پروانه‌ها تخصیص یافت و در مجموع ۱۹۰۰ میلیارد هزینه می‌شود.

وی با بیان اینکه از نمایندگان مجلس می‌خواهیم بازنگری در قانون داشته باشند گفت: طرحی با کمک تعدادی از نمایندگان مجلس در حال انجام است تا این دغدغه‌ها رفع شود. اخیرا دستور دادیم ۱۵۰ هزارنفر کارگر جدید تحت پوشش بروند و جایگزین ۱۵۰ هزار نفری بشوند که از این بیمه خارج می‌شوند.طبق ادعای انجمن ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر باقی مانده‌اند که تحت پوشش بروند و شرط آن داشتن کارت مهارت و دوم اشتغال در کار ساختمانی است و حتما باید کارگر شاغل باشد. سامانه‌ای هست که کارگران باید در سایت مربوطه ثبت نام کنند.

آغاز پرداخت وام ۴ میلیون تومانی به بازنشستگان از مرداد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره اعطای تسهیلات به بازنشستگان نیز گفت: وام چهارمیلیون تومانی از ابتدای مرداد از طریق بانک رفاه پرداخت می‌شود. افرادی که قبلا وام گرفته اند شامل این تسهیلات نمی‌شوند و افرادی که حقوق و دستمزدشان پایین‌تر است در اولویت قرار دارند.

بخشودگی ۱۵۰۰ میلیارد تومان از جرایم کارفرمایان

نوربخش درباره طرح بخشودگی جرائم نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: ۷۰ هزار کارفرما به شعب مراجعه کرده‌اند و این طرح کمک بزرگی برای رفع دغدغه مالی و متوقف شدن جرائم قانونی شان است. گام مهمی برداشته شد تا کارفرمایان توان مدیریتی شان را در جهت تولید داخل بکاربگیرند.

وی افزود: اصل و جریمه بیش از سه هزار میلیارد تومان بوده که ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن بخشیده شده است. بر اساس این طرح جرائم صد درصد بخشیده می‌شوند و اصل بدهی در ۱۲ نوبت تقسیط می‌شود. اگر کارفرما خواهان بخشودگی کمتر از ۱۰۰ درصد باشد تقسیط بدهی تا ۲۴ قسط امکان پذیر است.

نوربخش به طرح کارورزی اشاره کرد وگفت: کارگری که در سامانه فنی و حرفه‌ای ثبت نام کرده باشد اگر در کارگاهی به کار گرفته شود تا شش ماه از حق بیمه معاف است. طرح دومی داریم برای افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند و بیکارند و سن‌شان زیر ۳۴ سال است. اگر کارفرمایی این بیمه اولی‌ها را بکارگیری کند، تا دو سال از پرداخت حق بیمه معاف‌اند به شرط آنکه از سه ماه قبل در سامانه کارفرمایی ثبت نام کرده باشند.

آخرین میزان بدهی دستگاه‌ها و شهرداری ها به تامین اجتماعی

وی درباره پرونده های فساد اقتصادی تامین اجتماعی نیز عنوان کرد: چهار پرونده بزرگ در دولت یازدهم داشتیم که املاک از دست رفته بود و به افرادی منتقل شده بود که با کمک قوه قضائیه و دادستان تهران مساعدت شد و مراحل قانونی خود را طی کرد و این اموال به تامین اجتماعی بازگشت. پرونده های دیگری داریم که به جد پیگیر آنها هستیم.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی درباره میزان بدهی و مطالبات تامین اجتماعی نیز گفت: تا آخر سال ۹۴ مجموع مطالبات ما ۸۹ هزار میلیارد تومان است و بدهی سازمان از دستگاه‌های مختلف حدود شش هزار میلیارد تومان است. ۴۶۰ میلیارد تومان میزان بدهی شهرداری تهران و هزار میلیارد تومان بدهی سایر شهرداری ها به ماست و در واقع مجموع بدهی شهرداری ها ۱۴۶۰ میلیارد تومان است.

به گفته نوربخش در راستای خروج از بنگاه داری ۵۴ شرکت به مزایده رفته است و در حال مذاکره برای بنگاه‌هایی هستیم که ارزش دارند، اما سود جاری برای سازمان ندارند.

تادیه بدهی‌ ۵۰هزار میلیارد تومانی دولت به تامین‌اجتماعی در دستور کار

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره پرداخت ۵۰هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به تأمین اجتماعی گفت: تادیه این بدهی ها فردا در دستور کار دولت قرار دارد.

وی درباره روند هزینه کرد حق بیمه ۹ بیست و هفتم درمان گفت: سالهای گذشته هم این مبالغ در حساب خاصی ذخیره می‌شد اما حسب دستور رئیس جمهور حساب جداگانه‌ای در خزانه در سال گذشته برای این منظور افتتاح شده و مبالغ درمان از طریق همین حساب هزینه می‌شود.

کاهش نرخ حق بیمه تامین اجتماعی برای خارج‌نشینان در پی افزایش نرخ ارز

نوربخش درباره عدم تعادل نسبت بیمه شدگان و منابع سازمان گفت: تامین اجتماعی در سال ۲۰۲۶ بر اساس مطالعهILO از نقطه سربسری عبور می کند و باید وارد اصلاحات پارامتریک شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه رانندگان تاکسی نیز گفت: غیر از دوسال، در دولت قبل حق بیمه کارفرمایی سهم دولت به سازمان پرداخت نشده و ارقام قابل توجهی است. این بیمه شدگان یک میلیون نفرند که نیمی درون شهری و نیمی برون شهری اند. با وجود آنکه حق بیمه کارفرمایی به ما داده نشده حتی یک مورد بیمه را قطع نکردیم و قطع بیمه را به شدت تکذیب می‌کنم. اما افرادی که جدید می‌خواهند وارد شوند طبق قانون باید عمل شود.

وی درباره تاثیر مشکلات اقتصادی اخیر بر تعداد بیمه شدگان خارج از کشور گفت: تا دو سال پیش تعداد بیمه شدگان اتباع و ایرانیان خارج از کشور ۳۰۰۰ نفر بود که اکنون به ۳۶هزار نفر رسیده است. طبیعتا نرخ حق بیمه ما با وجود افزایش نرخ ارز کاهش می یابد.

تراز صندوق بیمه بیکاری مثبت شد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه بیکاری نیز اظهار کرد: بعد از سالها تراز صندوق بیمه بیکاری مثبت شده و افراد مستحق واقعی تحت پوشش رفتند. ماهانه ۳۰۰ میلیارد بیمه بیکاری به ۲۱۰هزار نفر می پردازیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره ضرایب بالای پیمان‌ها که در برخی موارد مشکلاتی برای کارفرمایان دارد گفت: حق بیمه ها را از سال ۵۴ به دو صورت و از دو محل ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی و ماده ۴۱ قانون تامین اجتماعی دریافت می کنیم. در مشاغلی که کارگاه ثابت ندارند مثلا اسکله‌ای در دریا زده می‌شود و سدی ساخته می‌شود که امکان بازرسی وجود ندارد، قانونگذار بحث ضریب پیمان را مطرح کرده است.

نوربخش افزود: این یک قانون عملیاتی است و قانون گذار به درستی تدبیر کرده و منابعش برای پرداخت مستمری و سایر مصارف صرف می‌شود. در واقع اگر کارگاه غیرثابت باشد افراد بر اساس حق پیمان بیمه می‌شوند. ما بسیاری پیمانها را کاهش دادیم تا فشاری وارد نشود. ضمن آنکه هر چندسال یکبار ضرایب را مورد بازنگری قرار می‌دهیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: تامین اجتماعی ، بیمه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۰۲ ۳۱ شهريور ۱۳۹۷
مابه التفات افزایش حقوق اردیبهشت پرداخت نشده است
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۰۲ ۳۱ شهريور ۱۳۹۷
مابه التفات افزایش حقوق اردیبهشت پرداخت نشده است
آخرین اخبار