به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها گرانی نقل محافل شده و این موضوع در بخش مسکن تبدیل به اصلیترین دغدغه برای مستأجران و خریداران مسکن شده است به طوری که بسیاری از مسئولان امکان پیش بینی قیمت ها در چند ماه آینده را ندارند و معتقدند که پیش بینی برای نیمه دوم سال با وجود این نوسانات امکان پذیر نیست.
بانک مرکزی طی گزارش هایی که هفته گذشته منتشر کرد آمارهای نگران کنندهای از افزایش قیمت مسکن ارائه کرد که این خود نگرانی اقشار آسیب پذیر را چندین برابر کرده است.
در سه ماهه نخست سال 1397، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران بالغ بر 39 هزار واحد مسکونی بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ، 5.2 درصد افزایش یافته است.
همچنین تعداد معاملات مسکن صورت گرفته در خرداد ماه امسال 14.9 هزار واحد مسکونی بوده که نسبت به ماه قبل 22.1 درصد و سال قبل 3.1 درصد کاهش داشته است.
در مجموع 71.6 درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در تهران در خرداد ماه سال جاری مربوط به مناطق 11، 15، 7، 8، 6، 14، 10، 2، 4 و 5 بوده و 12 منطقه باقی مانده 28.4 درصد از کل تعداد معاملات را به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش های میدانی بیشترین رشد متوسط قیمت در ماه گذشته مربوط به منطقه 5 با رشد قیمتی 63.6 درصد بوده و کمترین میزان رشد مربوط به منطقه 20 با 16.6 درصد بوده است.
این آمارها نشان میدهد که وضعیت بازار مسکن طبق صحبتهایی که مسئولان در ماههای گذشته انجام داده بودند بسیار بدتر بوده و قیمتها طی چند ماه گذشته رشد جهشی داشته است .
فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان در گفتوگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،؛ با بیان اینکه رکود 5 ساله بازار مسکن باعث کاهش تولید شده است گفت: متأسفانه متناسب با نیاز بازار واحد مسکونی تولید نکردهایم و بررسیهای انجام شده طی 2 سال گذشته نشان میدهد که میزان ساخت و ساز تنها 600 هزار واحد مسکونی بوده در حالیکه در سال 95 ، 670 واحد مسکونی نیاز داشتهایم.
وی ادامه داد: هر ازدواجی که در کشور انجام میشود نیازمند یک واحد مسکونی است از سوی دیگر با توجه به افزایش میزان طلاق نیاز مسکن نیز 2 برابر شده است.
پورحاجت تأکید کرد: طبق طرح جامع مسکن کشور هم اکنون نیازمند تولید 800 هزار واحد مسکونی است ولی به دلیل رکود انجام شده طی سالهای گذشته بین عرضه و تقاضا ناهماهنگی ایجاد شده است.
دبیر کانون انبوهسازان اظهار کرد: متأسفانه مشاوران املاکی که یک شبه بنگاه معاملاتی راه انداختهاند طی سالهای گذشته نقش مؤثری در نوسانات بازار مسکن داشتهاند.
وی اظهار کرد: دلالان و مشاوران املاک با ایجاد جو روانی افزایش قیمت توانستهاند این بازار را طی ماههای گذشته بر هم بریزند.
پورحاجت گفت: مشاوران به ویژه در بخش مسکن باید کاملاً آموزش دیده و حرفهای باشند تا دلالان با ورود به این حرفه نتوانند بازار مسکن را به هم بریزند.
طی گزارش های میدانی که مستأجران ارائه کردهاند بسیاری از مراجعه کنندگان به مشاوران املاک با این جمله مواجه میشوند که قیمت اجارهها 40 تا 50 درصد افزایش یافته است و اگر این واحد را انتخاب نکنید ممکن است واحد گرانتری در ماه بعد اجاره کنید. از سویی دیگر برخی از مشاوران املاک نیز تب افزایش قیمت ملک را بیشتر کردهاند و این موضوع نگرانی خریداران را بیشتر کرده است.
احمد سرحدی کارشناس مسکن در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش مشاوران املاک در تعیین قیمت ها اظهار کرد : باید واقع گرا باشیم و تمام تقصیر ها را به گردن یک قشر نیاندازیم.
وی افزود: این یک اصل روشن است که مشاوران املاک کارشان جذب مشتری و در آمد در خرید و فروش مسکن است که از دو روش برای جذب مشتری خود استفاده می کنند.
کارشناس مسکن بیان کرد: دو تضاد مختلف وجود دارد یکی اینکه با توجه به افزایش قیمت پورسانت وی نیز افزایش پیدا می کند در نتیجه برای تحقق این امر تلاش می کند کمی قیمت ها را با روش قانونی بالا بکشد.
وی افزود: در واقع برای اینکه بدانیم چند درصد مشاوران املاک در افزایش قیمت ها نقش دارند باید بگویم 20 الی 30 درصد مقصرند.
سرحدی در پایان گفت:اما این مورد را هم باید جدی بگیریم که مشاوران املاک در بُعد روانی، 100 درصد در نوسانات قیمت مسکن موثرند و می توانند با تشویش اذهان عمومی مبنی بر گرانی ها بی سابقه و ترغیب برای اینکه" بخرید تا گران نشود"، بازار را دچار التهاب کنند.
گفتنی است ؛وضعیت بازار مسکن طی ماههای گذشته به شدت دچار تشنج شده است و در این بین مشاوران املاک نقش پررنگتری نسبت به سایر مسئولان دارند بنابراین دولت باید نظارت خود را همانند سایر بازارها در این بخش افزایش دهد تا بخشی از نگرانی مستأجران کاسته شود.
گزارش از محبوبه کباری
انتهای پیام/
دولت
سازنده های طمعکار
مشاورین املاک تحت تاثیر سازنده های و مالکین طمعکار
سازمان مالیات
خریداران جوگیر
من به عنوان کسی که مقدار کمی کار ساخت و ساز انجام داده ام نظرم رو عنوان میکنم
شما وقتی قیمت زمین رو نسبت به سال قبل 2 برابر باید بخری .آهن آلات رو که رکن اصلی مصالح ساختمانی 150 درصد نسبت به سال قبل گران شده و تمام مصالحی که در ساخت به کار میرود از سیمان بگیر تا تزیینات آخر کار هود و سینک و گاز و پکیج و رادیاتو............ حداقل 2 برابر سال قبل شده از سازنده چه انتظاری میرود که مسکن را حتی به ظرر بفروشد.
سود سازنده همان 30 درصد از ساخت بیشتر نیست حتی با این قیمتها بیشتر به زحمت میفتد .
در بحث اجاره هم همین طور هست خانه ای که سال قبل 200 میلیون بوده و امسال شده 350 میلیون آیا اجاره اش فرقی نداره؟
حال خود قضاوت کنین
اقای عزیز نمشکل مردم ما اینه که طماع شدن.
الان من خریدار یا اجاره کننده چی کار کنم که بتونم سقفی بالا سرم داشته باشم.
شما خودت قضاوت کن.
به خدا من جوون موندم با این وضع گرونی مسکن چی کار میخوام بکنم.
خرید که سهله حتی اجاره م نمیتونم بکنم.
از بس مردم دندون گرد و طماع شدن.
میگین مصالح گرون شده ولی اخه یکی نیس بگه خونه ای که چند ساله ساخته شده چه ربطی به مصالح داره ؟
تو رو خدا فکری به حال ما مردم بکنیم.
ماشین گروه شد گفتیم نمیخریم
طلا گرون شد گفتیم نمیخریم
ولی سقف بالا سرمونو چی کار کنیم
باید دلال ها اعدام بشن تا درس عبرت بقیشون بشه
خرید و فروش هم که انجام نمیشه!
اگه کسی بخواد برای کار فوری و ضروری هم چیزی را بفروشد متاسفانه خریدار واقعی وجود ندارد.
فقط قیمت اجاره خانه ها و ودیعه مستاجران زیاد شده است.
املاک جمع بشود و مالک و مستاجر به دفترخانه ها بروند
مثل طرح وشی موبایل کار کنترل اساسی میشه
من رفتم پردیس مسکن مهر بگیرم بنگاهی میگه کلید تحویل ۱۸۰ میلیون!تازه ۴۰ هم وام داره و ۲۲۰ میشه!
آیا وقتی دلار ۳ برابر میشود یا به همچنین طلا بر روی مسکن اثر نمیگذارد. لازم به ذکر هست هرچی مسکن ارزان تر باشد قدرت خرید مردم بیشتر و آسانتر میشود .
وقتی حق کمیسیون بنگاه دار درصدی از قیمت است حتما قیمت بالاتر سود بیشتری برای دلال دارد در این شرایط همیشه نفع با فروشنده و ضرر با خریدار بدبخت است
۲۰ تا ۳۰ درصد سهم این افزایش ها متعلق به املاکی هاست عَلَم میکنند برا مردم.
خو مگه نمگین برین کنترل کنین با متخلفین املاکی برخورد قاطع بکنین. مردم باید دردشان را ب کی بگویند؟
و اما ۷۰ ، ۸۰ درصد گرانی ها پس ب خاطر چیست؟
مالک نگاه میکنه ب جامعه میگه همه چی رفته بالا بزار منم ملکمو ببرم بالا.
بنده چند ماهی است تصمیم به خرید یکدستگاه آپارتمان در شهر رشت گرفته ام ، در این مدت به بسیاری از مشاوران املاک وسایت های مرتبط نیز رجوع کرده و میکنم، متاسفانه به این نتیجه رسیده ام که مسئولان هیچگونه کنترلی بر قیمت مسکن ندارد و مشاوران املاک و فروشندگاه هر قیمت که در نظر دارند اعلام میکنند ، در دفتر مشاور املاک شاهد بودم که فروشنده برای فروش آپارتمان وارد شده و قبل از اینکه اعلام قیمت کند خود مشاور املاک مبلغ هر متر مربع را ابا مبلغ بالاتر از عرف منطقه اعلام نموده
برخی از مشاوران جو ایجاد میکنند و اعلام میکنند چنانچه هم اکنون نخرید تا چند روز آینده قیمت بالاتر میرود
برخی نیز به فروشنده گان اعلام میکنند دست نگهدار و قیمت بالاتر خواهد رفت
با توجه به وضعیت بازار و افزایش بی رویه و غیر کنترل شده به ناچار ملکی را انتخاب نموده و وقتی سر معامله میرم میشنوم فروشنده از فروش انصراف داده و بیان میکند تا چند روز آینده قیمت بالاتر میرود
به نظر بنده باید حداقل و حداکثر قیمت هر منطقه پس از کارشناسی از سوی دولت به مشاوران اعلام شود و مشاوران از پذیرش فروش واحد با قیمت بالاتر از مبلغ اعلامی خودداری نمایند. با سپاس فراوان