به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،علی مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صبح امروز ( ۱۶ تیرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه ،اظهار کرد:دشمن امروز از طریق قاچاق و قاچاقچی سعی میکند، از طریق ستون پنجم به اقتصاد ما لطمه بزند، اما آنچه در مقابله با این مسایل موثر است، تلاش برای آگاهی بخشیدن به مردم در جهت انزجار از مصرف کالاهای قاچاق و همیشه ترویج کالاهای تولید داخلی است.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ما از رسانه ها انتظار داریم تا روان جامعه را با انتشار برخی آمار و ارقام ملتهب نکنند، زیرا در دو سه ماه گذشته رقابتی در بین رسانه ها برای انتشار مطالب بوجود آمد که متاسفانه نا آگاهانه و بعضا آگاهانه روح و روان جامعه را متشنج کرد.رسانه ها باید ضمن گوش زد کردن تخلف ها و یا کم کاری ها ، اقدامات مثبت را هم رسانه ایی کنند.
مویدی با اشاره به وجود مسایل و مشکلاتی ،گفت:برخی مسایلی که در رسانه ها اتفاق میافتد، به مصلحت نظام و اقتصاد و تجارت نیست .
وی افزود در سال 97 رویکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تمرکز بر پیشگیری و کاهش تقاضا و مقابله موثر و بازدارنده و کاهش آسیب های مبارزه است.
مویدی اظهار کرد: کشورهای موفق در مبارزه با قاچاق کشورهایی بوده اند که با برنامه های خود میل به قاچاق و میل به فرهنگ قاچاقچی گری را کم کرده اند.
مویدی خرم آبادی اظهار کرد: در سال جاری که سال حمایت از کالای ایرانی است، 10 برنامه فوق العاده در نظر گرفتهایم و سازمان های مربوط در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز ملزم به اجرای آن خواهند بود.
وی افزود: یکی از این برنامه ها استقرار و بهره برداری از سامانه های هوشمند با تمرکز به زیر سیستم های است که در این زمینه طراحی شده است که به عنوان مثال می توان به طرح رجیستری اشاره کرد.اگر حاکمیت الکترونیک اتفاق بیافتد شاهد اتفاق های خوبی در زمینه کاهش قاچاق و پیشگیری از آن خواهیم بود.
مویدی خرم آبادی ادامه داد:البته عده ای در فرهنگ سیستماتیک متضرر خواهند شد، چه بسا که این افراد در بدنه دولت و سازمانی باشند. ما این افراد را میبینیم و شاهد این مقاومت آنها هستیم.به این سازمان هایی که مقاومت می کنند گوش زد هایی مبنی بر اینکه این عملآنها ضرری به خود و نظام می رسانند خواهیم داد. اگر خود را با این سامانه ها وفق ندهند با آنها برخورد مناسبی خواهیم کرد.
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: دولت در سه یا چهار سال گذشته توجه ویژه به امر حاکمیت الکترونیک و فعال کردن سامانه ها در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته است. حدود 800 میلیارد تومان در این بخش ها هزینه شده است و تا پایان سال شاهد اتفاقات خوبی در امر رجیستری خواهیم بود.
وی گفت: تکمیل ویژه سامانهها یکی از دستورات ویژه ریاست جمهوری به ستاد است که در صورت وقوع این امر دستاوردهای بزرگی رخ خواهد داد.
مویدی بیان کرد: در 3 ماه گذشته 400 پرونده قاچاق ارز به ارزش نزدیک به 250 میلیون دلار بوده ایم که توسط همکاران ما در ناجا و واجا در حال پیگیری است.
وی افزود: در مجموع حدود 2 میلیون دلار از این موارد به دست آمده است . از این 400 پرونده حدود 15 پرونده مهم وجود دارد که توسط ناجا و و واجا به صورت خاص با آنها برخورد میشود.
وی در مورد پرداخت اسکناس برای واردات به برخی شرکتها گفت: این اشکال سیستمی است و باید از مسیر سنتی عبور کرد و گذر از شرایط سنتی به نوین کار سختی است.
انتهای پیام/