وى ادامه داد: براساس اسناد بالادستى و ضوابط و قوانين ملى كار بررسى و كارشناسى محصولات تراريخته انجام مى شود، همچنين در دستورالعمل هاى تدوين شده تمام مراحل ارزيابى محصولات تراريخته عنوان شده است و محصولات تراريخته در نهايت بر اساس قوانين، ضوابط و دستورالعمل ها مجوز ورود به كشور مىگيرند.
وى با اشاره به مشههورترين محصولات تراريخته در دنيا و ايران گفت: ذرت، كلزا، سويا و پنبه دانه مشهورترين محصولات تراريخته هستند و اين دانه ها و محصولات فرآورى شده حاصله از آنها بر اساس قوانين و دستورالعمل ها راستى آزمايى مى شوند و مخاطرات احتمالى آنها بررسى مى شود.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو ادامه داد: البته محصولات ديگرى نيز از جمله پاپايا، گوجه فرنگى ، سيب زمينى. و بادنجان نوع تراريخته دارند و در صورتى كه بخواهند وارد كشور بشوند بررسى تراريختگى روى آنها انجام مى شود.
خيرانديش با اشاره به برچسب گذارى محصولات تراريخته در كشور بيان كرد: برچسب گذارى محصولات تراريخته طبق ضابطه اداره كل غذا بر اساس حدآستانه آئين نامه مصوب هيئت دولت ٢ درصد تعيين شده است و طبق آن ارزيابى آزمايشگاهى و شناسايى كمى محصولات انجام و محصولات كه ژنومشان بيشتر از ٢ درصد تغير ژنتيكى يافته باشد، بايد برچسب تراريخته روى آنها درج شود.
وى تصريح كرد: برنامه پايش و ارزيابى محصولات تراريخته در كشور براساس قوانين و ساماندهى شده پيش مىرود و مشكلى با سازمان محيط زيست نداريم و رويكرد سازمان عذا و دارو بر اساس قانون و بررسى هاى علمى و كارشناسى است و بر طبق آنها عمل مى شود.
انتهای پیام/