زارع اظهار کرد: درون سلول گیاه دهها هزار ژنوم قرار دارد که داخل هر ژنوم دهها هزار ژن وجود دارد، درحال حاضر علم ژنتیک این پتانسیل را ندارد که تمام ژنهای گیاه را بررسی کند.
وی در ادامه گفت: برای حل این موضوع در ایران ، تصمیم گرفته شده است که محصولات تراریختهای وارد ایران شود که به مصرف مردم همان کشور رسیده باشد.
این پژوهشگر ، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در خصوص برنج های هندی و پاکستانی تراریخته در بازار کشور گفت: این مسائل شایعه است و این کشورها تا به حال برنج تراریخته کشت نکردهاند ؛ پیش از این نیز سفیر هند این موضوع را تایید کرده بود.
ایران اولین کشور تولید کننده برنج تراریخته
زارع افزود : ایران اولین کشور تولید کننده برنج تراریخته دارای ژن مقاوم به کرم ساقه خوار در سطح آزمایشگاهی بوده است ولی تاکنون مجوز کشت نگرفته است.
عضو پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک تاکید کرد:در محصولات غذایی میتوان ژن مقاوم به آفات و حشرات را به هسته سلول اضافه کرد و با این دستکاری ژنتیکی میتوان از بسیاری از بیماری ها و ضرر رساندن به خاک و آبهای زیرزمینی جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: سرانه مصرف سموم شیمیایی در ایران 400 گرم به ازای هر نفر است. شهروندان ساکن شمال ایران به دلیل نوع آبوهوا ، عمدتا مشکلات شهرهای صنعتی را ندارند این در حالی است که آمار ناباروری و سقط جنین در این مناطق زیاد است که میتواند عمدهترین دلیل آن مصرف زیاد سموم شیمیایی باشد.
انتهای پیام/