گرمازدگی با تحت تاثیر قرار دادن فعالیت‌های روزمره،می تواند باعث بروز علائم مختلف و آسیب‌های جدی به بدن شود که با راهکارهایی ساده قابل پیشگیری است.

کریم سهرابی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،در توضیح گرمازدگی و علائم آن اظهار کرد:گرمازدگی موقعیت حاد و تهدید‌کننده‌ی زندگی است که در این حالت سیستم تنظیم کننده‌ی دمای بدن به دلیل قرارگرفتن طولانی مدت در هوای گرم و یا تولید گرما ویا هر دو حالت به طور همزمان از کار می افتد.

وی افزود:در این حالت بدن نمی‌تواند گرمای خود را دفع کند و با پیشرفت آن،می تواند آسیب جدی به اندام‌های بدن وارد کند.

متخصص طب اورژانس با اشاره به پاسخ فیزیولوژیک بدن به استرس گرمایی بیان کرد: با افزایش دمای بدن،عروق بدن برای افزایش خونرسانی به پوست شروع به گشاد شدن می کند تا دمای بیشتری دفع کند وبه دنبال آن افزایش تعریق برای خنک کردن پوست اتفاق می افتد و تمام این پاسخ ها ما را وادار به فرار از گرما و رفتن به محیط خنک می کند.

سهرابی با اشاره به حساسیت افرادمسن وبیماران دیابتی وافراد تحت درمان با داروهای اعصاب وروان و قلبی افزود: به طور کلی افرادی که داروهایی مصرف می کنند که می تواند مکانیسم دفع حرارت بدنشان را دچار اختلال کند،بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از حساسیت‌های گرمایی هستند.

وی در مورد دیگر گروه‌های مستعد گرمازدگی بیان کرد: افراد با سابقه گرمازدگی،نونهالان وکودکان،افراد با اضافه وزن بالا،هم چنین افرادی که مایعات به مقدار کم می نوشند نیز از دیگر افراد در معرض این آسیب دیدگی هستند.

سهرابی با بیان اینکه گرمازدگی طیف وسیعی از علائم وبیماری‌ها را ایجاد می‌کند تصریح کرد:خشکی و گرم شدن پوست،از دست دادن تعریق و قرمز وکبودی یا رنگ پریده شدن پوست،اختلال تنفس،افزایش بدن تا 40 درجه،افزایش نبض بدن،سردرد،گرفتگی عضلات، از علائم اولیه‌ی گرمازدگی است.

وی افزود:علائم پیشرفته به صورت مشکلات روحی وروانی،گیجی، رفتار‌های پرخاشگرانه،توهم،تشنج وکاهش سطح هوشیاری بروز کند.

متخصص طب اورژانس در مورد تظاهرات حساسیت گرمایی اظهار کرد:این تظاهرات می تواند به صورت تورم در ناحیه پا ومچ باشد که این افراد برای کاهش مشکلات،باید از فعالیت در محیط‌های گرم پرهیز کنند.

وی با اشاره به درمان های فوری افزود: فرد پس از دور شدن از محیط گرم می تواند پاهای خود را بالا نگه داشته و از جوراب‌های فشاری استفاده نماید.

سهرابی در مورد تظاهرات پوستی که به صورت راش پوستی بروز می‌کند و هم چنین درمان کمکی به این افراد گفت:با استفاده از لباس‌های گشاد و رنگ روشن،دوری از فعالیت در محیط‌هایی که تعریق زیاد می کنند ودر نهایت با مراجعه به پزشک ودرمان ساده،می توانند از این آسیب ها در امان بمانند.

متخصص طب اورژانس در پایان به راهکارهای پیشگیرانه اشاره کرد و افزود:رعایت نکاتی مانند اجتناب از فعالیت در محیط‌های گرم و نور مستقیم خورشید،استفاده از لباس های گشاد با رنگ روشن و مهمتر از همه استفاده از غذاهایی با میزان کربوهیدرات بالا وکاهش مصرف پروتئین‌ها،نوشیدن فراوان مایعات می تواند باعث جلوگیری ابتلای افراد به گرمازدگی شود.

انتهای پیام/م

توصیه های پزشکی در خصوص گرمازدگی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.