نماینده مردم گنبد کاووس گفت: صندوق بیمه کشاورزی تنها تعداد اندکی از محصولات کشاورزی را تحت پوشش قرار می‌دهد و با این شرایط خسارت‌های کشاورزان جبران نمی‌شود.


وزارت جهاد کشاورزی بانک اطلاعاتی دقیقی ندارد/ صندوق بیمه کشاورزی صرفا تعداد اندکی از محصولات را تحت پوشش قرار می‌دهدبه گزارش  خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قرجه طیار نماینده مردم گنبد کاووس در جلسه علنی امروز (یکشنبه 10 تیرماه)درباره سوال خود از حجتی وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: فعالیت کشاورزی فعالیتی مخاطره آمیز است و کشاورزان همواره باید ریسک نوسانات قیمت را در نظر داشته باشند.

وی تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید برنامه‌های مشخصی برای کاهش ریسک میزان تولیدات کشاورزان داشته باشد، اما متأسفانه سیاست‌ها و برنامه‌های مدونی برای این موضوع ندارد.

قرجه طیار با اشاره به اینکه در وزارت جهاد کشاورزی بانک اطلاعاتی دقیقی وجود ندارد، تصریح کرد: این موضوع باعث شده است که تولیدات سال‌های گذشته مبنای عمل و سیاستگذاری وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد که نتیجه این موضوع آن است که اطلاعات غیرواقعی داده می‌شود.

نماینده مردم گنبد کاووس با بیان اینکه نوسانات قیمت محصولات کشاورزی به دلیل خلأ سیاست‌ها و برنامه ریزی در این زمینه است، اظهار کرد: متأسفانه نوسانات شدید قیمت محصولات کشاورزی منجر شده که در برخی از محصولات با کمبود تولید و افزایش قیمت روبه‌رو شویم.

وی با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای حل این مشکلات باید به تجربیات کشورهای موفق در این زمینه توجه داشته باشد، تصریح کرد:‌ در بسیاری از کشورها صندوق تثبیت درآمد کشاورزان و همچنین بیمه قیمت محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است، اما متأسفانه ما چنین راهکارهایی را در وزارت جهاد کشاورزی خود نمی‌بینیم.

قرجه طیار با انتقاد از تأمین نشدن بازپرداخت خسارت‌های کشاورزان، متذکر شد: بسیاری از محصولات کشاورزان به علت حوادث طبیعی و خشکسالی از بین رفته است اما صندوق بیمه کشاورزی تعداد بسیار اندکی از محصولات کشاورزی را تحت پوشش قرار می‌دهد که بسیاری از خسارت‌های کشاورزان با این وضعیت تأمین نمی‌شود.

نماینده مردم گنبد کاووس با اشاره به اینکه متأسفانه این وزارتخانه در زمینه الگوی کشت هم ضعف‌های زیادی دارد، تصریح کرد: این موضوع باعث شده است که کشاورزان به صورت سلیقه‌ای محصولات خود را کشت کنند در حالی که باید برای استفاده بهینه از منابع الگوی کشت مناسبی بر اساس اقلیم‌های مناسب کشور تدوین شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار