به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛یاری مدیر طرح بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی گفت:طرح ترسیب کربن که ارائه یک مدل توسعه روستایی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان به شمار می آید از سال 84 در روستاهای شهرستان سربیشه آغاز شد و اکنون در حال توسعه در سایر شهرستانهای استان است.
وی افزود:تاکنون طرح ترسیب کربن در 50 روستای شهرستان های سربیشه،نهبندان و خوسف در 473 هزار هکتار اجرا شده است.
یاری احیای مشارکتی اراضی تخریب یافته با همکاری جوامع محلی و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی روستائیان را از اهداف مهم این طرح بین المللی دانست و گفت:هم اکنون حدود 14 هزار نفر در این طرح مشارکت دارند و علاوه بر مشارکت در احیای اراضی و مراتع ، محصولاتی از جمله قالی و قالیچه، گلیم ،جاجیم،حوله و عروسک های محلی را تولید می کنند.
مدیر طرح بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی افزود:برای ایجاد اشتغالزایی به این روستائیان وام از 200 هزار تومان تا 50 میلیون تومان پرداخت شده و اشتغالزایی در برخی روستاها از جمله نازدشت ، کسراب و تاجمیر در سربیشه بازگشت جمعیت را به دنبال داشته است.
وی اظهار کرد:با اجرای طرح بین المللی ترسیب کربن در روستاهای هدف، شاخص ترسیب کربن گیاه از 60.2 به هزار و 500 افزایش یافته است.
یاری گفت:اجرای موفقیت آمیز این طرح در خراسان جنوبی حالا به یک الگوی موفق تبدیل شده و به 18 استان دیگر کشور نیز تعمیم یافته است.
انتهای پیام/غ