عتیقی گفت: امشب سیاره زحل در آسمان با چشم غیر مسلح در آسمان ایران رویت مى شود.

امشب؛ مشاهده زیباترین سیاره منظومه شمسى در آسمان ایرانمسعود عتیقى مدیر انجمن نجوم آماتورى ایران در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به رویت سیاره زحل در آسمان امشب گفت: زحل یا کیوان ششمین سیاره از نظر فاصله تا خورشید است که با وجود حلقه هاى پهناور و درخشان گرد این سیاره به عنوان زیباترین جرم آسمانى در بین سیارات شناخته مى شود.

وى ادامه داد: این سیاره با دارا بودن ٥٤ قمر تایید شده دومین قمر بزرگ سامانه خورشیدى یعنى قمر تیتان را به گرد خود دارد که یکى از کاندیداهاى وجود حیات در منظومه خورشیدى بوده و طى سالیان اخیر فضاى پیماى کاسینى به دیدار این سیاره دوردست با حدود ١/٥ میلیارد فاصله رفته است.

عتیقى عنوان کرد: فضاى پیماى هوییگنس براى اولین بار به عنوان دست ساخته بشرى بدون سرنشین بر روى یک قمر سیارات خانواده خورشید فرود آمد و اطلاات با ارزشى از شرایط جوى و سطح این قمر به زمین مخابره کرد.

مدیر انجمن نجوم آماتورى ایران بیان کرد: شبانگاه امشب چهارشنبه ٦ تیر ٩٧ سیاره کیوان بهترین شرایط را براى مشاهده به ویژه از درون ابزارهاى رصدى دارد چرا که در ساعت ١٦:٣٠ سیاره مذکور به وضعیت مقابله خواهد رسید و در طول امشب قابل مشاهده است و کافى است امشب پس از یافتن ماه به جنوب این قمر زمین نگریست و کیوان را به صورت یک جرم زرد رنگ ستاره مانند در جنوب ماه جستجو کرد.

وى ادامه داد: سیاره زحل به صورت یک جرم ستاره مانند با چشم غیرمسلح و با رنگ زرد در آسمان مشاهده مى شود و اگر از درون تلسکوپ به آن بنگریم حلقه هاى این ستاره و برخى اقمار آن در تلسکوپ هاى قدرتمند آماتورى قابل مشاهده است.

مقابله چه زمانی رخ می دهد؟

مدیر انجمن نجوم آماتورى ایران با بیان اینکه وضعیت مقابله شرایطى است که زمین بین خورشید و یک سیاره قرار مى گیرد، گفت: در حقیقت سیاره اى که در وضعیت مقابله قرار دارد، در طول شب و کمترین فاصله با زمین بهترین شرایط رصدى را دارا خواهد بود.

وى ادامه داد: بدیهى است علت ایجاد مقابله این است که زمین و دیگر سیارات سامانه خورشیدى به گرد خورشید در چرخش هستند و هر گاه یکى از این سیارات نسبت به زمین و خورشیدى در شرایطى قرار بگیرد که زمین بین آن سیاره و خورشید باشد شرایط مقابله ایجاد خواهد شد.

عتیقى یادآور شد: جالب اینجاست که در بامداد فردا و قبل از روشنى هوا سیاره کیوان در کمترین جدایی زاویه ای با خورشید قرار دارد و ٨:٢٩ دقیقه فردا (در وضعیت نور روز) این سیاره ١/٨ درجه جنوب ماه کامل خواهد بود، قطعا نور شدید ماه بدر مزاحم مشاهده این سیاره است، اما آدرس خوبى براى شناسایى سیاره کیوان در پهنه آسمان است.

انتهاى پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.