به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، از مهمترین وظایف و اصلهای بنیاد مسکن ساخت مسکن ارزان قیمت برای قشر محروم و کم درآمد، ساماندهی سکونت گاههای روستایی، تهیه و اجرای طرح بهسازی بافت روستایی، تولید انبوه مسکن شهری و مسکن حمایتی، بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی و بازسازی و نوسازی مناطق سانحه دیده است.
سکونت نیمی از جمعیت ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری در روستاها، نشان میدهد تعداد واحدهای روستایی بالا است و این مساله وظیفه سازمانهای مربوط از جمله بنیاد مسکن استان را سنگینتر میکند.
محمد خانی نوذری مدیر کل بنیاد مسکن مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: از ۵۱۰ هزار واحد مسکونی روستایی، ۱۷۰ هزار واحد با تسهیلات اختصاص یافته مقاوم سازی شدهاند.
وی افزود: روستاهایی که تا ۲۵ کیلومتری از شهرها هستند نیز تحت پوشش قرار گرفته و واحدهای ساختمانی در آنها مقاوم سازی شدهاند.
وی یکی از مشکلات بنیاد مسکن را نبود آمار دقیق از واحدهای کم دوام یا بی دوام روستاها دانست و گفت: آمارهای موجود از طریق سرشماری و به صورت میانگین در بعضی روستاها انجام شده و به همین دلیل دقیقا مشخص نیست که در هر روستا چند واحد نیاز به مقاوم سازی دارد.
خانی با بیان اینکه سهمیه مازندران از طرح ویژه بهسازی واحدهای روستایی ۱۵ هزار واحد و بودجهای ۳۷۵ میلیارد تومان است، گفت: تسهیلات بهسازی برای هر واحد ۲۵ میلیون تومان و با کارمزد ۵ درصد است.
وی گفت: طبق مصوبه هیات دولت، بانکها از سفتههای زنجیرهای یا سندهای روستایی که از طرف بنیاد مسکن به روستاییان داده شده به عنوان ضامن بهره ببرند.
مدیر کل بنیاد مسکن مازندران گفت: علاوه بر تسهیلات بانکی ، وام بلاعوض ۸ میلیون تومان به محرومین و قشری که تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند، پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه خانوادههای دارای دو معلول و یک معلول زیر چتر حمایتی بنیاد مسکن خواهند بود، افزود: با همکاری سازمان بهزیستی، ۲۰۰ واحد مسکونی برای خانوادههای دارای یک معلول ساخته شد.
نورالدین علاالدینی معاون توانمندسازی و مسکن بهزیستی مازندران گفت: برای تأمین مسکن مددجویان بهزیستی مازندران، قراردادی با بسیج سازندگی استان بسته شد که بنا بر آن اگر مدد جو دارای زمین باشد، آورده او برای مسکن ۵۵ متری فقط ۵ میلیون تومان خواهد بود.
وی افزود: ۲۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه روستایی و سهم بلاعوض از سوی بهزیستی مازندران برای ساخت مسکن اهدا میشود و مسئولیت همه مراحل ساخت و ساز، اعم از طراحی نقشه ساختمان، اجرا و ساخت با بسیج سازندگی است.
خانی مقاومت مردم را دلیل تجمیع نشدن روستاها اعلام کرد و گفت: تفاوت در فرهنگ و قومیت و نیز خو گرفتن با محل زندگی و زمین کشاورزی، موجب میشود مردم تن به تجمیع شدن روستاها ندهند.
وی تحقق طرح منظومه روستایی را یکی از برنامههای موثر بنیاد مسکن برشمرد و افزود: تحقق طرح منظومه روستایی موجب میشود خدمات زیرساختی و مهم به صورت یکپارچه انجام میگیرد و با ارزانتر شدن طرح ها، بخش بیشتری از روستاها تحت پوشش قرار میگیرند.
خانی گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز معمولا از کانال سیستم نظارتی عبور نمیکنند و چون اطلاعاتی از نحوه ساخت آن در دست نیست، گمان میرود غیر مقاوم باشند.
وی افزود: مشابه کمیسیون ماده ۱۰۰ که به نظارت بر ساخت واحدهای شهری فعالیت میکند، کمیسیون ماده ۹۹ روستایی با سه عضو از اداره راه و شهرسازی، استانداری و قوه قضاییه ناظر بر ساخت مسکن روستایی هستند.
مدیر کل بنیاد مسکن مازندران گفت: حضور فعال در ساخت و نوسازی مسکن در حادثه زلزله شهر بم استان کرمان و آذربایجان شرقی موجب شد مازندران در حادثه سرپل ذهاب هم راس کارگروه تامین مسکن باشد و در کنار دو استان دیگر از جمله استانهای معین در کرمانشاه باشد.
وی اعطای تسهیلات اختصاص یافته استان به کرمانشاه را رد کرد و گفت: نظارت بر ساخت، مشاوره فنی، اعزام مهندسین و ماشین آلات سنگین و کمک به پیمانکاران برای ساخت ۳ هزار واحد مسکونی از از وظایف بنیاد مسکن استان بود که با قدرت در حال محقق شدن است.
گزارش از حامد گلی
انتهای پیام /ر