به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با گرم شدن هوای بازار آب میوه و بستنی فروشی ها داغ می شود، ویتامینه هایی که رنگ و لعاب آن پشت ویترین، هر عابری را وسوسه می کند، اما این آب میوهها یا بستنی های خوش رنگ و دلچسب در حرارت بالای تابستان پشت پرده های دیدنی و جالبی دارند و با سلامت افراد بازی می کنند.
به دنبال داغ شدن تب بستنی و آب میوه به همراه بازرسان بهداشت محیط و اصناف راهی خیابان های شهر شدیم تا سری به چند آبمیوه و بستنی فروشی بزنیم و سلامت این خوراکی های دلچسب تابستانی را از نزدیک ببینم.
در حین بازرسی با صحنه های تکان دهنده و چشندش آوری از سوسک در آب میوه فروشی گرفته تا میوه های کپک زدهایی که آب آنها گرفته میشد و آنها را به خورد مردم می دادند و خرماهای فاسد برای معجون و تخلف بهداشتی بسیاری روبرو شدیم.
یکی از تخلف های بسیاری از آب میوه فروشی ها استفاده از میوه های کپک زده و فاسد است، در همراهی با بازرسان و کارشناسان بهداشت این مسئله را با چشم دیدیم که چطور توت فرنگی های کپک زده را آب گیری می کردند و به مردم می فروختند.
زنگنه بازرس اصناف در باره مصرف میوه های کپک زده در برخی آب میوه فروشی ها گفت : متاسفانه در برخی آب میوه فروشی ها میوه ها در شرایط بدی نگه داری می شوند و کپک می زنند و آب میوه فروشی های متخلف دور از چشم مشتریان آب آنها را می گیرند و می فروشند.
در بازرسی از آب میوه فروشی مشاهده شد که برخی از این واحدهای صنفی از یخ های غیربهداشتی استفاده می کنند همچنین اغلب یخ ها در واحدهای متخلف در شرایط بهداشتی نامناسب نگهداری می شدند و مگس ها و حشرات روی آنها جولان می دادند.
یعقوبی کارشناس بهداشت محیط در مورد یخ های مصرفی در آب میوه فروشی ها گفت: آب میوه فروشی ها یا باید از دستگاه یخ ساز استفاده کنند یا کپی مجوز سلامت یخ های خریداری شده از کارخانه ها را داشته باشند.
وی افزود: یخ های مصرفی در آب میوه ها باید در محیط بهداشتی و شرایط مناسب نگه داری شوند، یخ مصرفی عمدتا از مراکز غیرمجاز تهیه میشود و به همین دلیل توصیه می کنیم که واحدهای صنفی که از یخ بسیاری مصرف می کنند، دستگاه یخ ساز خریداری و از آن استفاده کنند.
یعقوبی در خصوص رعایت بهداشت فردی برای افرادی که در آب میوه فروشی ها و ویتامینه ها کار می کنند، گفت: همه افراد باید دارای کارت بهداشت باشند و قبل از شروع به کار لباس کار تمیز بپوشند.
این در حالی بود که در آب میوه فروشی متخلف از سه نفر فقط یکی از کارکنان کارت بهداشت داشت.
در حین بازرسی یکی از واحدهای متخلف با مشاهده کارشناسان بهداشت قصد خروج و جابجایی آب آلبالو و زرشک هایی را که از رنگ های مصنوعی و تقلبی ساخته شده بودند داشت که سر بزنگاه کارشناسان رسیدند و تخلف را ثبت و ضبط کردند.
کارشناسان بهداشت تمام میوه های کپک زده، موادغذایی فاسد و غیربهداشتی را معدوم کردند و واحدهای صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
شما می توانید تخلف های بهداشتی تمام واحدهای صنفی را به سامانه 190 وزارت بهداشت معرفی کنید تا با متخلفان برخورد شود.
انتهای پیام/
هانیه جلیل نژاد
واقعا متاسفم به چه قيمتي....