به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ ارزان بودن و سبکی و راحتی استفاده از ظروف یک بار مصرف باعث شده است که استفاده زیادی در زندگی روزمره ما داشته باشد.
حیدری، کارشناس مواد غذایی در این باره گفت: در گذشته بیشتز از ظروف شیشه ای، فلزی، مسی برای نگهداری و یا حمل و نقل مواد غذایی مورد استفاده قرار میگرفته است، ولی به دلیل مختلف استفاده از این ظروف در بین مردم کمتر شده است و بشر به استفاده از ظروف پلاستیکی روی آورده است.
از فروشنده ظروف یک بار مصرف پرسیدم که چرا استفاده از این ظروف افزایش پیدا کرده است؟ در جواب گفت: استفاده از فروشنده ظروف یک بار مصرف برای مردم خیلی راحت تره، دگر نیاز به شست و شوی ظروف ندارند، همین طور که از اسمش معلومه یک بار مصرفه، یک بار مصرف میکنند که بعدش دور بریزند.
یکی دیگر از این فروشندگان در سطح شهر خرم آباد گفت: ظروف یک بار مصرف نسبت به ظروف دیگر سبکتر است به همین دلیل مردم زمانی که قصد دارند به طبیعت بروند از این ظروف که سبکتر هستند استفاده میکنند.
البته برخی از افراد به دلیل ضررهای که استفاده از ظروف پلاستکی برای سلامت آنها دارد از این ظروف کمتر استفاده میکنند، اما خیلی از افراد هم هستند که اصلا از این مضرات آگاهی ندارند.
برخی ظروف یک بار مصرف اگر برای غذاهایی که دمای بالایی دارند استفاده شوند باعث ایجاد سرطان در بدن مصرف کننده خواهد شد.
حیدری، کارشناس مواد غذایی گفت: ظروف یک بار مصرف از مادهای به نام پلیمر ساخته شده اند، پلیمرها به تنهایی ضرری برای سلامت بدن ندارند، اما حرارت بالای ۴۰ درجه ویا PH بالای برخی از مواد غذایی باعث میشود که این پلیمر شکسته شود و برای بدن خطرناک است.
در صورت استفاده درست از ظروف یک بار مصرف و پلاستیکی، مانند نوشیدنیها و غذاهای سرد مشکلات بهداشتی آن کاهش مییابد.
اما این روزها این ظروف برای نوشیدنیهای گرم مورد استفاده قرار میگیرد که این امر آنها را به موادی خطرناک و زیان آور تبدیل میکند.
خانم حیدری درباره استفاده صحیح از این ظروف گفت: ظروف پلاستیکی شفاف که امروزه استفاده میشود، برای موادی قابل استفاده است که دمای پایینی داشته باشند، ولی متاسفانه برخی افراد از ظروف شفاف یک بار مصرف برای مواد غذایی مثل چای که دمای بالایی دارد استفاده میکنند که این عمل بسیار برای بدن زیان آور است.
وی افزود: بهتر است مواد غذایی که دمای بالایی دارند در ظروف فوم ریخته شوند.
این ظروف پلاستیکی دردسر ساز نه تنها سلامت انسانها بلکه سلامت محیط زیست را هم به خطر انداخته است.
خدامرادی معاون خدمات شهری خرم آباد گفت: روزانه ۲۹۶ تن زباله از سطح شهر خرم آباد ۱۱۸ تن از شهرهای اطرف شهر خرم آباد جمع آوری میکنیم.
وی افزود: از مجموع این زبالههای جمع آوری شده در این مناطق، بین ۴ تن زباله خشک وجود دارد که از همین ۴ تن، میزان ۲ تن آن مربوط به ظروف پلاستیکی و یک بار مصرف است.
علاوه بر وجود این زبالهها در بین زبالههای خانگی، مقداری از این زبالهها هم در طبیعت رها میشوند.
حسنوند، کارشناس محیط زیست استان لرستان در این باره گفت: متاسفانه برخی از گردشگران هنگام حضور در طبیعت زباله خودشان را در طبیعت رها میکنند. الان که استفاده از ظروف یک بار مصرف افزایش پیدا کرده تعداد افرادی که از این ظروف یک بار مصرف استفاده میکنند و در طبیعت رها میکنند افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: طبیعت را فقط برای آن چند ساعت که در طبیعت هستیم نخواهیم، به فکر آیندگان هم باشیم. ظروف پلاستیکی ۱۵۰ سال در طبیعت باقی میمانند و باعث آلودگیهای زیادی برای خاک ایجاد میکنند. این آلودگی خاک وارد چرخه غذایی انسانها میشود.
تا جایی که امکان دارد کمتر از ظروف یک بار مصرف و پلاستیکی استفاده کنیم، اگرم هم استفاده کردیم بدانیم چه ظرفی را برای چه مواد غذایی استفاده کنیم و بعد از استفاده این ظروف را در طبیعت رها نکنیم.
با کاهش ظروف یک بار مصرف پلاستیکی به سلامت خود و حفظ محیط زیست کمک کنیم.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د