به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرج الله رجبی در "نخستین همایش بین المللی مدیریت انرژی در ساختمان و فناوریهای مرتبط" با بیان اینکه در یک سال گذشته ما اسیر موضوعات بسیار کم اهمیت تر و کم بارتری بودیم که انرژی و اعصاب همه ما را چه داخل و چه بیرون سازمان درگیر کرد ، گفت: خوشحالم که امروز درباره موضوع از جنس مهندسی صحبت و راهکار توسط مهندسان کشور ارائه دهیم.
وی ادامه داد: از دست اندرکاران این همایش بخصوص سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تشکر می کنم و خوشحالم که همکاران من در این حوزه از پایه گذاران بسیاری از همایشها و مباحثی هستند که مهندسی کشور با آن درگیر است.از کمیته ملی انرژی و همکاران خودم در شورای مرکزی و نیز وزارت راه و شهرسازی نیز تشکر می کنم
رجبی با اشاره به مقوله مدیریت انرژی گفت: اگر امروز وزرای نفت، نیرو، راه و شهرسازی حضور داشتند تقریبا همه حرفهای مشابه می زدیم که نشان می داد ما ظاهرا درد را خوب می فهمیم ولی از این مرحله به بعد اتفاق مهمی نمی افتد.
وی با اشاره به اینکه در این بخش تمامی آمارهای نگران کننده و تهدیدآمیز دوباره تکرار می شودگفت: در این بخش مشاهده می شود که همه زبان های برانی در آمارهای موجود داریم ولی درباره حل معضل، اقدامات، خیلی کند انجام می شود.
رییس سازمان نظام مهندسی با بیان اینکه نظام مسوولیتی انرژی و آب مشخص نیست افزود: ما همواره عادت کرده ایم از ظرفیتهای دولتی و حکومتی استفاده کنیم. به طور مثال در سیاست خارجی و در بحث انرژی از ظرفیتهای غیردولتی استفاده نمی کنیم.
وی با ابزار خوشحالیاز برگزاری این همایش توسط نظام مهندسی گفت: برگزاری این همایش باعث می شود گوشه ای از بار دولت برداشته شود ولی متاسفانه دولت از ظرفیتهای این سازمان استفاده نمی کند.
وی تاکید کرد: باید از ظرفیتهای مردمی و ظرفیتهای بیرون از دولت استفاده شود.
رجبی افزود: اگر قرار است بحث مدیریت آب، شهرهای هوشمند یا شرکتهای دانش بنیان شکل بگیرد نمی توان صرفا به ظرفیتهای دولتی تکیه کرد.
رجبی یاد آور شد: دولت باید بپذیرد برای حل معضلات این چنینی به طور جدی و اساسی و نگاه راهبردی استفاده کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور بابیان اینکه هنر وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی می تواند این باشد که از نظریه پردازی به مرحله عملیاتی برسیم گفت: میزان هدررفت انرژی در برخی مناطق بسیار زیاد است اما با مدیریت انرژی و فرهنگ سازی می توانیم قدم های عملی برداریم.
در ادامه این مراسم احمد خرم رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه سالانه 1500 میلیارد دلار از طریق فرار مغزها هدر می رود گفت: ایجاد شرکت های استارت آپ ها در ایران نتیجه حمایت از نخبگان کشور است که باید تقویت شود.
وی با اشاره به آمارهای یونسکو گفت: سالیانه 150 هزار نخبه از ایران می روند و هزینه هر تحصیل کرده دانشگاهی یک میلیون دلار است بنابراین ما سالیانه 150 هزار میلیون دلار نیروی انسانی نخبه از دست می دهیم.
خرم با اشاره به اینکه ایران یک درصد جمعیت دنیا، یک درصد از خاک دنیا و 9 درصد از منابع دنیا را در اختیار دارد گفت: این افتخار نیست بلکه مایه خجالت است که 9 درصد از منابع و معادن دنیا را داریم و کشور امروز سه سال است به اینجا رسیده که بودجه های عمرانی صفر شده است.
وی تاکید کرد: بحث از اینکه صرفه جویی در انرژی داشته باشیم بحث امروز نیست بلکه دهها سال گفته شده و نتیجه نداده است.
انتهای پیام/
#مرکزی
▪️▫️برگزیدگان جامعه مهندسی کشور با هدف شرکت در یک دوره آموزشی فردا پنج شنبه ۱۵ آذر عازم سفر اروپا می شوند.
در یکی از حساس ترین برهه های اقتصادی کشور نمایندگان #مردمی مجلس به تعطیلات دوهفته ای آخر تابستان رفتند!
مهندسين عزيزي كه در گذشته بدون آزمون پروانه گرفتند و درحال حاضر هم هيچ اشرافي به مباحث مقررات ملي ندارند چگونه طراحي و نظارت را انجام مي دهند؟!
متاسفانه عده اي از همين افراد پاي خود را روي گردن مهندسين پايه ٣ كه با تلاش بسيار و مطالعه مباحث مقررات ملي و كلي منابع ديگر موفق به گرفتن پروانه شده اند گذاشته اند... حال كه بعد از ٤ سال انتظار باز با گذراندن دوره و موفقيت در آزمون به پايه ٢ مشرف مي شوند متوجه مي شوند باز هم درجا مي زنند و مانند ابتداي دوره اخذ پروانه اشتغال بايد كار كنند(البته اگر كاري به آنان برسد)
به گفته سرپرست اورژانس کشور : دقایقی پیش یک دستگاه کابین آسانسور در یکی از برج های مجاور دریاچه چیتگر سقوط کرد و چهار نفر از ساکنان این ساختمان در دم جان باختند.
1⃣ آیا منابع درآمدی سازمان های مهندسی ساختمان مطابق روال سالهای قبل برای سال ۱۳۹۷ محقق می شود... بالاخص با ممنوعیت اعلامی در زمینه دریافت ۵ درصد ؟؟؟
2⃣ اگر فرض کنیم منابع درآمدی محقق نخواهد شد، چگونه می توان پذیرفت هزینه های جاری بسیاری از سازمان ها در مقایسه با ادوار گذشته کاهش پیدا نکرده است!!! آیا این روش به ورشستگی سازمان منتهی نمی گردد؟؟؟
3⃣ آیا روسای سازمان های مهندسی ساختمان، هیات رئیسه، مدیران، مسئولین دفاتر نمایندگی به حد نصاب های تعیین شده برای خرید کالا یا خدمات پایبند هستند؟؟؟ آیا هیات مدیره سازمان های مهندسی ساختمان در این زمینه تفویض اختیار نموده اند؟؟؟
4⃣ آیا روئسای سازمان های مهندسی ساختمان، خزانه داران و مدیران مالی سازمان های مهندسی ساختمان از مفاد نظامنامه مالی و معاملاتی سازمان های مهندسی ساختمان و تعاریف مربوط به سقف پذیرش تعهدات یا خرید کالا و خدمات اطلاعی دارند؟؟؟
5⃣ آیا پذیرش تعهد پرداخت حقوق و مزایای پرسنل مازاد بر نیاز برخی سازمان های مهندسی ساختمان در حالی که منابع درآمدی نسبت به سالهای قبل کاهش چشمگیری پیدا نموده است، منطقی به نظر می رسد؟؟؟
6⃣ آیا کلیه اعضای هیات مدیره سازمان های مهندسی ساختمان استانها به صورت کامل در جریان وقایع مالی سازمان اعم از دریافتها، پرداختها، تعهدات و سقف های مجاز تعیین شده قرار دارند؟؟؟
7⃣ چگونه می توان پذیرفت در برخی سازمان های مهندسی مبالغ هنگفت چند صد میلیونی یا چند میلیاردی که مطابق تعاریف ارائه شده مبالغ آنها بالاتر از حد معاملات کلان قرار می گیرد به راحتی آب خوردن از حسابی به حساب دیگر، مربوط به اشخاص ثالث جا به جا شود؟؟؟
✔️ در یک سازمان اختلاسی بیش از ۷ میلیارد تومان رخ می دهد!!!
✔️ در سازمان دیگری پیش از برگزاری انتخابات شورای مرکزی اخیر رقمی حدود دویست میلیون تومان هزینه پذیرایی و هتل محل اقامت اعضای هیات مدیره سازمان های مهندسی ساختمان استانها می شود تا شرایط برای انتخاب یک نفر از اعضای هیات مدیره سازمان این استان در شورای مرکزی فراهم شود!!! که شدند!!!
#13
این داستان : #اصلاح_بودجه_97
تصمیم نهایی را صاحبان اصلی ( اعضاء) در مجمع خواهند گرفت
راندمان سازمان چقدر است ؟
سازمان نظام مهندسی بطور میانگین سالی حدودا 30میلیارد تومان میبلعد ،
در چهار سال گذشته حدود 100میلیارد تومان مصرف کرده
حال مهندسین چقدر بهتر شده ؟
اصلا مگر حال مهندسین بهتره شده ؟
سالها فرصت داشتند تا این خدمت را انجام بدهند اما به جرأت میتوانم قسم بخورم که حتی اسمش را هم نبرده اند
قسم لازم نیست ، میتوانید به مصوبات هیيت مدیره در این سالهای اخیر مراجعه کنید