علی اکبر خاکشور در گفتگو با
خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، گفت: طی سال 96 تا کنون 16 میلیارد ریال تسهیلات 10 درصد یکساله و مبلغ 3 و نیم میلیارد ریال تسهیلات 4 درصد با بازپرداخت 5 ساله به عشایر بردسکن اختصاص داده شده است.
وی افزود: در گذشته اگر تسهیلاتی شامل دامداران روستاها و شهرها بود تا زمانی که عشایر از موضوع مطلع میشدند این تسهیلات به پایان رسیده بود اما اکنون تسهیلات ویژه عشایر جداگانه اعلام میشود.
رئیس اداره امور عشایر بردسکن گفت: به دلیل بروز خشکسالیهای متعدد در حال حاضر وضعیت عشایر منطقه مناسب نیست و خشکسالیهای متوالی چند سالی است که گریبانگیر منطقه شده است و به همین دلیل عشایر از همان ابتدای سال به دلیل خشکسالی مجبور هستند از علوفه دستی استفاده کرده و این امر علاوه بر هزینه زیاد تامین علوفه کل خانواده عشایر را درگیر میکند.
خاکشور افزود: وقتی دام از مرتع استفاده کند تنها یک چوپان درگیر کار است اما برای تغذیه دستی با علوفه چندین نفر در طول روز درگیر بوده و به فعالیتهای جانبی خود نمیرسند.
وی گفت: با توجه به بافت زندگی عشایر و نیز متکی بودن عشایر به مرتع؛ خشکسالی شدیدترین تاثیر را بر زندگی عشایر دارد و خشکسالی علاوه بر این که سبب فقر مراتع میشود، منجر به خشک شدن قنوات و چاههای مالداری نیز شده و این کم آبی و خشک شدن منابع آبی در کنار وارد آوردن هزینه دامداری منجر به ایجاد امراض مختلف در دامها میشود.
عشایر بردسکن در قالب یک ایل به نام زعفرانلو و 5 طایفه به نام شورچاهی، ایلخانی، طاهری، بلوچ خانزائی و بیگی با جمعیت 1450 خانوار به تعداد 6750 نفر هستند که بیشترین این جمعیت در بخش انابد و دهستان درونه ساکن هستند.
انتهای پیام//ا.س
اختصاص تسهیلات به عشایر بردسکن