مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوریهای نوین گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به طولانیترین روز در نیم کره شمالی گفت: پس از پشت سر گذاشتن نوروز در اول بهار به مرور به طول روزها اضافه خواهد شد و طول شب کاهش پیدا میکند به نحوی که در روز اول تابستان بزرگترین روز و کوتاهترین شب را ساکنان نیم کره شمالی زمین تجربه میکنند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به علت نجومی این پدیده گفت: خورشید در گردشی ظاهری به دور کره آسمان در روز اول بهار و پاییز به نقطه اعتدال بهاری منطبق میشود که به آن نقطه اعتدالِین میگویند و در اطراف آن ، نقطه انقلابِین وجود دارد.
عتیقی با اشاره به فصلی که در نیم کره جنوبی آغاز میشود بیان کرد: در حالیکه ساکنان نیم کره شمالی تابستان را آغاز میکنند در نیم کره جنوبی فصل زمستان آغاز میشود این بدان معناست که فصول در نیم کره شمالی و جنوبی عکس یکدیگر رخ میدهند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در خصوص علت گرم شدن نیم کره شمالی زمین گفت: در فصل تابستان به دلیل تابش عمود خورشید و اضافه شدن طول روز خورشید در مدت زمان بیشتری به زمین میتابد و همین موضوع سبب میشود تا روزهایی گرمتر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بر خلاف تصور عامه خورشید در فصل تابستان به زمین نزدیکتر نیست، اظهار کرد: در فصل تابستان و در نیم کره شمالی، زمین حدود 5 میلیون کیلومتر از خورشید دورتر است و دلیل آن هم این است که مدار زمین به دور خورشید بیضی شکل است و در تابستان نیم کره شمالی زمین از خورشید دورتر میشود.
عتیقی درباره فاصله خورشید با نیم کره شمالی در فصل زمستان بیان کرد: در فصل زمستان بر خلاف فصل تابستان نیم کره شمالی زمین به خورشید حدود پنج میلیون کیلومتر نزدیکتر است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری درباره طولانی ترین روز سال یادآور شد: ساکنین نیم کره شمالی پنجشنبه 31 خرداد ماه در ساعت 14 و 37 دقیقه منتظر طولانیترین روز سال باشند و به استقبال فصل تابستان بروند.
انتهای پیام/