به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی امروز دوشنبه (بیست و هشتم خرداد ماه سال جاری) با حضور مسئولان برگزاری همایش و اصحاب رسانه و خبرنگاران در مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران برگزار شد.
میرطاهر موسوی دبیر سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی در این نشست خبری اظهار کرد: متاسفانه روند آسیبهای اجتماعی در کشور با گستردگی و فراوانی رو به تزاید روبرو است.
وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر نوع و میزان و فراوانی آسیبهای اجتماعی، تعداد افراد و گروههای درگیر با انواع آسیبها در کشور نیز نسبت به گذشته رو به افزایش است.
دبیر سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی با اشاره به نقش ارزیابی و رصد دقیق و بیطرفانه آسیبها خاطرنشان کرد: رصد درست و بیطرفانه آسیبهای اجتماعی در ارائه ارزیابیهای صحیح و کاربردی برای کنترل و کاهش آسیبها نقشی مهم و غیرقابل انکار دارد و میتواند در سیاستهای عمومی کشور در حوزه آسیبهای اجتماعی نیز مورد استفاده قرار بگیرد و موجب افزایش آگاهی بخشی عمومی شود.
موسوی در ادامه یادآور شد: در جامعه فعلی همه ما خواهان توسعه کشور در بخشهای مختلف هستیم و برای تحقق توسعه به معنای حقیقی باید ایرادها و اشکالات موجود را برطرف کنیم و در این میان بخش گستردهای از ایرادهای موجود مربوط به آسیبهای اجتماعی است.
وی با اشاره به وجود دیدگاه غلط در کشور مبنی بر اینکه «آسیبهای اجتماعی جزء ذاتی جامعه است و بسیاری از آسیبهای اجتماعی در روند توسعه ایجاد میشوند»، اضافه کرد: متاسفانه این تلقی در کشور مطرح است و این موضوع توسط جامعه شناسان رد شده و به هیچ عنوان مورد قبول نیست.
دبیر سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: وقتی در جامعه از «توسعه» فقط برداشت اقتصادی شود، باید در ادامه منتظر تشدید و گسترش انواع آسیبهای اجتماعی مثل شرایط فعلی باشیم.
موسوی در خصوص وضعیت فعلی آسیبهای اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر با گستردگی عناوین و تنوع آسیبهای اجتماعی در ایران مواجه هستیم و اگر در گذشته با چند عنوان محدود از آسیبها روبرو بودیم، امروز با چندین عنوان از معضلات و مشکلات اجتماعی درگیر هستیم.
وی در ادامه گفت: سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی ۳۰ و ۳۱ خرداد ماه برگزار میشود و در این همایش مراکز علمی-پژوهشی و همچنین برخی از سازمانهای مردم نهاد حضور دارند و آسیبها و معضلات اجتماعی را از جوانب و دیدگاههای مختلف نقد و بررسی میکنند.
دبیر سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی یادآور شد: دو دوره قبلی همایش با مدیریت انجمن جامعه شناسی ایران در سالهای ۱۳۸۰ و ۱۳۹۱ برگزار و نتایج آن در مجموع در ۱۴ جلد کتاب منتشر شد.
موسوی با اشاره به این مطلب که روند آسیبهای اجتماعی در کشور با تغییرات گستردهای همراه است، اضافه کرد: کنترل آسیبها از دست خارج شده است و مسئولان و متولیان کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی باید در نظر داشته باشند که کنترل و مهار آسیبها با صدور بخش نامه حل نمیشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص میزان تاثیر فعالیت موسسات و سازمانهای مردم نهاد در حوزه آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: نمیتوان توقع داشت که معضلات اجتماعی با تاسیس موسسات خیریه حل شود و این مجموعهها تنها نقش کنشگران اجتماعی را دارا هستند و میتوانند سهمی اندک در کاهش آسیبهای اجتماعی داشته باشند و این نگرانی وجود دارد که آیا شکل گیری و تاسیس موسسات خیریه در این راستا هدفمند است یا خیر.
دبیر سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: تعدادی از مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش با نگاه و نگرش اسلامی به معضلات اجتماعی مرتبط است و از طرح چنین دیدگاههایی در صورت ارائه الگوهای مناسب استقبال میکنیم.
موسوی در ادامه نشست خبری یادآور شد: مواردی که به صورت پنلهای تخصصی در سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، مواردی چون آسیبهای خانواده، خشونتهای خانگی، اعتیاد، فقر، موضوع انواع سکونتگاههای غیررسمی و نامطلوب، کودکان کار، آسیبهای ناشی از گسترش فعالیت در شبکههای اجتماعی و مباحثی از این دست را شامل میشود.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ پنل و بیش از ۵۰ مقاله تخصصی در خصوص انواع آسیبهای در سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی مطرح و ارائه میشود و متاسفانه علی رغم اینکه دست یاری خود را به سوی نهادهای رفاهی چون وزارت کار و سازمان بهزیستی کشور و دیگر نهادهای این حوزه دراز کردیم، هیچ یک از نهادهای فوق قدمی برای همکاری و حضور در این همایش برنداشتند.
انتهای پیام/