به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام والمسلمین وحیدی کارشناس علوم قرآنی درباره بهرهمندی از ماه رمضان گفت: در طول سال ارزش هیچ ماهی به اندازه ماه مبارک رمضان نیست و تنها ماهی است که منتسب به خداست و شهرالله لقب گرفته است و هیچ دههای نیز برتر از دهه سوم ماه مبارک رمضان نیست.
وی در همین راستا افزود: اگر فردی فضیلت هر چیز را بداند بهتر قدرش را میداند. بین دهه اول، دوم و سوم ارزش هیچکدام به اندازه دهه سوم نمیرسد.
این کارشناس علوم قرآنی درباره سیره عملی پیامبر اسلام(ص) اظهار کرد: در روایات آمده است که حضرت محمد(ص) در دهه آخر ماه مبارک رمضان رختخواب خود را جمع کرده و شبها نمیخوابیدند. اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان جایگاه خاص خود را دارد و سفارش شده در دهه سوم انسان در مساجد اعتکاف برگزار کند. با توجه به این سفارشات می توان فهمید دهه آخر ماه مهمانی خدا اهمیت زیادی دارد.
بیشتر بخوانید: مهمترین پیام ماه مبارک رمضان/فلسفه روزه داری چیست؟
حجتالاسلام والمسلمین وحیدی ادامه داد: اگر بندگان دهه سوم ماه مبارک رمضان را درک کنند، به آن اهمیت میدهند اما زمانی که چنین فرصت بزرگی را از دست میدهیم دلیلش این است که فضیلت آن را نمیدانیم.
وی با اشاره به دیگر عظمتهای دهه سوم ماه رمضان توضیح داد: در دهه سوم هیچ شبی بهتر از سه شب قدر نیست و هیچ شب و روزی بهتر از شب و روز بیست و سوم نیست. اعمال شب بیست و سوم بسیار زیاد است، دعای سلامتی امام زمان(عج) در شب و روز بیست و سوم زیاد خوانده شود، به خصوص که مقدرات به دست حضرت نوشته میشود. همچنین شاید راز این مساله که گفته می شود دعای سلامتی حضرت ولی عصر (عج) خوانده شود به این برمی گردد که چون انسان هر چقدر برای امامی که کریم است دعا کند آن کریم چند برابر آن برای او دعا می کند.
این کارشناس علوم قرآنی در ادامه افزود: شیخ عباس قمی در مفاتیح آورده است که فضیلت روز و شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان با هم برابر است. یعنی اگر کسی نتوانست در شب بیست و سوم اعمال توصیه شده در آن را انجام دهد یا توفیق توبه و تقرب را پیدا نکرده، میتواند در روز بیست و سوم آنها را انجام دهد.
وی درباره رحمت خداوند در دهه سوم ماه مبارک رمضان بیان کرد: در روز اول ماه مبارک رمضان خداوند هزاران هزار نفر از کسانی که مستحق عذاب هستند میبخشد، در روز دوم هزاران هزار نفر از همین نوع افراد را میبخشد تا میرسد به شب و روز جمعه که خداوند در هر ساعت که در عربی به معنای لحظه است هزاران هزار نفر از کسانی که مستحق عذاب هستند میبخشد. این روند ادامه پیدا میکند و جمعههای ماه و شبهای قدر را طی می کند تا به دهه آخر و جمعه آخر ماه مبارک رمضان میرسد. آنچه عظمت جمعه آخر ماه مبارک رمضان و روز آخر ماه رمضان را میرساند این فراز است که در روایت بیان شده خداوند به تعداد تمام کسانی که از اول ماه مبارک رمضان تا پایان ماه بخشیده در روز و شب جمعه آخر ماه مبارک رمضان می بخشد.
حجتالاسلام والمسلمین وحیدی خاطرنشان کرد: با وجود این میزان رحمت از سوی خداوند معنای جمله پیامبر اسلام(ص) در خطبه شعبانیه روشن میشود. "فَإِنَّ الشَّقِی مَنْ حُرِمَ غُفْرَانَ اللَّهِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْعَظِیمِ". "به درستی که شقی و بد عاقبت، کسی است که از آمرزش خدا در این ماه بزرگ محروم شود". در واقع بدبخت و بیچاره کسی نیست که پول و خانه ندارد بلکه کسی است که از برکات این ماه بهره مند نشده و با وجود فضایل بسیار در این ماه مورد بخشش قرار نمیگیرد.
منبع: میزان
انتهای پیام/