به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سازمان برنامه و بودجه، حمید پورمحمدی معاون برنامهریزی سازمان برنامه و بودجه درباره تعیین تکلیف بدهی های دولت، اظهار کرد: در سازمان برنامه و بودجه برای نظم دهی به بدهیهای دولت در سال جاری دفتر پایش تعهدات دولت تاسیس شد که این دفتر شناسایی تعهدات دولت و همچنین ارائه راه حل و تمهیداتی برای حل این مشکلات و بازپرداخت بدهی ها در قالب قوانین بودجه را بر عهده دارد.
وی افزود: در وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز دفتر بدهی های دولت ایجاد شد که این بدهی ها پس از جمع آوری و قطعی شدن به دفتر پایش بدهی های دولت در سازمان برنامه و بودجه ارائه می شود و در این دفتر نیز سازوکارهای بودجه های سنواتی برای بازپرداخت این دیون و بدهی ها و تمهیدات لازم اندیشیده می شود.
به گفته معاون برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه، با این روند دیگر امکان ادعا طلب از دولت بدون هماهنگی و دریافت تاییدیه از سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد و بی شک نظم دهی به بحث بدهی های دولت داده خواهد شد.
پورمحمدی درباره رقم بدهیهای دولت، گفت: بسیاری از ارقامی که از سوی دستگاه های مختلف درباره رقم بدهی های دولت اعلام میشود، اغراق شده است، زیرا برخی از این دستگاه ها با اعلام اینگونه آمارها ضعف خود و برخی عملکردهای غلط خود را می پوشانند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از این ادعاها اثبات نشده و البته برخی زیان های خود را در قالب بدهی دولت نشان می دهند.
معاون برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: البته در اینکه دولت به سیستم بانکی یا بخش خصوصی بدهکار است، شکی نیست اما برخی قصد سوء استفاده دارند.
پورمحمدی در ادامه افزود: دولت آنچه را به عنوان بدهی خود می پذیرد که در گام نخست معیارها به سازمان حسابرسی از قبل اعلام شده باشد تا این سازمان هم براساس این معیارها حسابرسی ویژه صورت خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه اگر رقم از سوی سازمان حسابرسی اعلام شود، مورد تایید است، گفت: براساس اعلام این سازمان رقم بدهیهای دولت بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیار تومان اعلام شده، اما بیشتر از این رقم هنوز اثبات نشده است.
انتهای پیام/