غفوری شرایط روزه‌داری و محدویت‌های آن را برای بیماران دچار مشکلات کلیوی تشریح کرد.

سید محمد صادق غفوری عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بیماران با تشخیص سنگ کلیه که قصد روزه گرفتن دارند، اظهار کرد: اگر فردی فقط یک بار سابقه درد سنگ کلیه را داشته ومدتی است که این بیماری علامتی نشان نمی هد در چنین حالتی روزه گرفتن مانعی ندارد ولی در صورت احساس درد  یا تیر کشیدن ناحیه پهلو  نباید روزه بگیرند.

باید‌ها و نباید‌های روزه داری برای بیماران کلیوی


بیشتر بخوانید: دفع سریع سنگ کلیه با یک سبزی پرخاصیت+ اینفوگرافی 


سنگ کلیه به چه دلایلی به وجود می‌آید؟

این عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد با اشاره به اینکه بیماری سنگ کلیه یکی از شایع ترین بیماری های کلیوی است، بیان کرد: سنگ کلیه به دلایل مختلفی مانند سابقه‌ خانوادگی  یا عادات نادرست تغذیه‌ای مانند مصرف کم آب، در فرد به وجود می آید؛ که با توجه به شرایط بیمار می توان این بیماری را درمان کرد، سنگ کلیه از نمک های اسیدی ساخته شده است که اگر فرد تحت درمان قرار نگیرد باعث آسیب های جدی به فرد می شود.

اما و اگرهای روزه داری در افرادی که سنگ کلیه دارند

غفوری با بیان اینکه اگر فردی سابقه سنگ کلیه دارد نباید روزه بگیرد، گفت: اگر فردی دچار سنگ کلیه است و این عارضه  باعث عفونت در بدن او شده است  یا عفونت فعال در کلیه فرد وجود دارد، به هیچ وجه نباید روزه بگیرد؛ این افراد باید در مصرف مواد غذایی خود دقت کنند و در طول روز به میزان کافی آب بنوشند لذا در ماه رمضان  روزه گرفتن برای این افراد توصیه نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: قوی‌ترین معجون‌های سنگ‌شکن/موثرترین نسخه‌های گیاهی برای دفع سنگ کلیه 


افرادی که مشکل دیالیز دارند به هیچ وجه نباید روزه بگیرند

وی با تاکید بر اینکه بیمارانی که در مراحل انتهایی نارسایی کلیه هستند و نیاز به انجام دیالیز هستند، نمی توانند به هیچ وجه روزه بگیرند، بیان کرد:  به دلیل اینکه در طی روزه داری، مصرف کم آب و استرس گرسنگی با اختلال در الکترولیت های خون و نیز حجم مایع بدن همراه است، این بیماران نباید روزه بگیرند.

 غفوری با اشاره به اینکه روزه گرفتن برای بیمارانی كه در مراحل اوليه نارسايی كليه هستند بسیار مشکل ساز است و نباید روزه بگیرند،گفت: اين بيماران تنها در شرايطی كه ماه رمضان در فصل زمستان باشد و تعريق و كراتين خون بالایی نداشته باشند می‌توانند روزه بگيرند.

باید‌ها و نباید‌های روزه داری برای بیماران کلیوی


بیشتر بخوانید: دفع سنگ کلیه با ترب، شلغم و ماءالشعیر 


این عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد در خصوص علائم بیماران سنگ کلیه، بیان کرد: این بیماری علائم مختلفی دارد که می توان به درد شدید در ناحیه پهلو و کمر در پایین دنده ها، درد انتشار یافته به سمت تحتانی شکم و لگن، درد در هنگام ادرار، تهوع و استفراغ، احساس نیاز مداوم به دفع ادرار، تب و لرز در صورت وجود عفونت اشاره کرد؛ لذا افراد باید در صورت مشاهده این موارد به پزشک مراجعه کنند تا بتوان به موقع آن را درمان و از پیشرفت بیماری  جلوگیری  کرد تا به عمل جراحی کشیده نشود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Luxembourg
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۷ فروردين ۱۴۰۱
سلام من ۳۲ سال سن دارم در ماه رمضان کلیه هایم به شدت درد میکند و سوزش دارد و دچار سرگیجه میشوم آیا میتوانم روز بگیرم؟ و برای بعدها مشکلی ایجاد نمیشود؟
Iran (Islamic Republic of)
مینا بهرامی
۱۵:۲۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید من قبلا سنگ داشتم ۵ میلیمتر بود رفتم سنگ شکن کردم و تازه رفتم دکتر زیاد سنگ ندارم و درد ندارم آیا میشه روزه بگیرم؟؟ از راهنمایتون تشکر دارم
Iran (Islamic Republic of)
زهرا گل سرخ
۰۵:۰۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۷
بسیار عالی از اطلاع‌رسانی جامع وکامل ممنون
آخرین اخبار