به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر ، حسن فخرایی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: استقبال برخی افراد از این کیوسکها و دستفروشان عاملی مهم در افزایش شمار آنها در سطح شهر شده و در بیشتر موارد شهروندان به وضعیت نامناسب بهداشتی این واحدها توجه نمیکنند.
وی بیان کرد: معضل دستفروشان دوره گرد و کیوسکهای ثابت و سیار عرضه کننده مواد غذایی بهعنوان یکی از مشکلات بهداشتی در بیشتر شهرها و روستاهای کشور مشهود و به یکی از چالشهای مهم نظام سلامت تبدیل شده است.
فخرایی بیان کرد: براساس قانون اصلاح ماده ۱۳ و دستورالعملهای مربوط به آن واحدهای تهیه و عرضه مواد غذایی و آشامیدنی باید دارای حداقل شرایط بهداشتی منطبق بر اصول بهداشتی و قوانین مرتبط باشد، ولی با نگاهی ساده به دستفروشیها و کیوسکها میتوان به این نتیجه رسید که رعایت این اصول در این واحدها نامناسب است.
فخرایی اضافه کرد: رعایت موازین بهداشتی و ایمنی آب و مواد غذایی، نقشی مهم در تامین سلامت جامعه و ارتقای شاخصهای بهداشت عمومی دارد.
وی گفت: در این ارتباط و به منظور ارتقای شاخصهای بهداشتی، همه دستفروشان معرفی شده از مراجع ذیربط برای تائید سلامت جسمی و صلاحیت محل کسب مورد ارزیابی قرار میگیرند.
فخرایی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: با تشدید نظارت بازرسان بهداشت محیط در ماه مبارک رمضان، بیش از ۲۰۰ کیلوگرم برنج و ۶۰ کیلوگرم مرغ غیرقابل مصرف در یک کارگاه غیرمجاز پخت مواد غذایی در بوشهر شناسایی و معدوم و با هماهنگی با مراجع قضایی و نیروی انتظامی ابزار و ادوات طبخ این کارگاه غیرمجاز توقیف شد.
فخرایی ادامه داد: شهروندان از خرید مواد غذایی و فست فودها از دستفروشان و واحدهای سیار عرضه کننده مواد غذایی خودداری کنند، زیرا مراحل تهیه این اغذیه در منازل یا مکانهای نامعلومی دور از چشم بازرسان بهداشت و بدون هرگونه کنترلی انجام میشود.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تأکید کرد: سامانه تلفنی ۱۹۰ برای شکایات و اعلام مشکلات بهداشتی بهصورت شبانهروزی پاسخگوی شهروندان است.
انتهای پیام/م