اگر نسبت به دقیق بودن جهت قبله منزل‌تان اطمینان خاطر ندارید، دوشنبه همین هفته فرصت مناسبی برای قبله‌یابی دقیق است.

اگر نسبت به دقیق بودن جهت قبله منزل‌تان مشکوکید، بخوانیدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر نسبت به دقیق بودن جهت قبله منزل یا محل کار خود مشکوکید، دوشنبه همین هفته فرصت مناسبی برای قبله‌یابی دقیق است. اجازه دهید واقعیتی را برایتان فاش کنم و آن، این‌که قبله‌یابی در بسیاری از بناهای ایران با دقت خوبی انجام نشده است.

علت این است که معمولا از قبله‌نماهای مغناطیسی نه‌چندان باکیفیت یا در شرایطی غیراستاندارد برای تعیین جهت قبله استفاده می‌شود. مثلا فردی که قطب‌نما یا قبله‌نمای مغناطیسی را در دست دارد در شرایطی با فاصله نزدیک نسبت به وسایل آهنی بزرگ نظیر خودرو، درِ پارکینگ، خطوط برق فشار قوی یا گوشی تلفن همراه جهت‌یابی را انجام می‌دهد و نتیجه این می‌شود که گاهی جهت قبله با درصد قابل توجهی خطا تعیین می‌شود.

اما دوشنبه 7 خرداد و همین‌طور دوشنبه 25 تیر 97 کافی است از یک شاخص عمود بر سطح زمین یا یک شاقول برای تعیین دقیق قبله استفاده کنید.

خورشید در این دو روز از سال در لحظه ظهر شرعی مکه، درست بالای سر ناظران در وسط آسمان در موقعیتی که در دانش نجوم به آن سمت‌الرأس یا سرسو می‌گویند قرار می‌گیرد. به این ترتیب در این لحظه خانه کعبه هیچ سایه‌ای نخواهد داشت. در این حالت تمام ساکنان زمین که زمانی از روز را سپری می‌کنند و خورشید را در آسمان می‌بینند اگر رو به آفتاب باشند رو به قبله نیز خواهند بود.

یک شاخص مهیا کنید

برای ما در ایران که نسبت به کشورهای آمریکایی و اروپایی و خاور دور از نظر جغرافیایی فاصله نزدیکی با شبه جزیره عربستان و شهر مکه داریم، تشخیص موقعیت دقیق خورشید در لحظه ظهر شرعی مکه اندکی دشوار است. زیرا ما نیز کماکان خورشید را نزدیک به وسط آسمان می‌بینیم. از این رو بهتر است از سایه یک شاخص کمک بگیریم.


بیشتر بخوانید: عرضه برنامه تعيين جهت قبله در هواپيما برای گوشی‌های «آيفون»


برای قبله‌یابی به این ترتیب باید عمل کنید که پس‌فردا دوشنبه هفتم خرداد، یک قطعه چوب، میله، ماژیک یا هر چیز مشابه دیگری را که بتواند به صورت عمودی روی زمین قرار بگیرد را زیر تابش آفتاب قرار دهید و رأس ساعت 13 و 48 دقیقه به وقت ایران (مطابق با لحظه ظهر شرعی در مکه)، جهتی که درست خلاف جهت سایه قرار دارد را به عنوان جهت دقیق قبله محل خود در نظر بگیرید. اگر دوشنبه این هفته هوا ابری بود یا به هر دلیل دیگری نتوانستید این کار را انجام دهید، می‌توانید همین کار را ساعت 13 و 57 دقیقه دوشنبه 25 تیر نیز انجام دهید.

در پایان لازم است اشاره کنم تابش عمودی آفتاب بر شهر مکه در دو روز سال خاص این شهر نیست و تمام مناطق زمین که روی کره جغرافیایی بین مدار رأس‌السرطان و رأس‌الجَدی واقع شده‌اند، پدیده تابش عمودی خورشید در لحظه ظهر شرعی به افق خود را در دو روز از سال تجربه می‌کنند. جالب است بدانید آفتاب در روز اول فروردین و همین‌طور روز اول مهر در لحظه ظهر شرعی روی نقطه سرسوی آسمان مناطقی از کره زمین قرار می‌گیرد که روی خط استوا قرار دارند. از آنجا که ایران بالاتر از مدار رأس‌السرطان است این وضعیت برای هیچ نقطه‌ای در ایران ایجاد نمی‌شود.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

دوشنبه 7خرداد فرصت طلایی قبله‌یابی

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.