به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری چون پیگیری برای جلوگیری از خرید و فروش سوالات امتحانی، رایزنی برای جذب 25 هزار دانشجومعلم در سال تحصیلی آینده و اعلام زمان ثبت نام در دوره پیش دبستانی سپری شد.
عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش درباره روند برگزاری امتحانات دانشآموزان اظهار کرد: امتحانات نهایی دانشآموزان از فردا اول خرداد ماه آغاز و تا 23 همین ماه ادامه خواهد داشت همچنین در این بازه زمانی امتحانات داخلی برگزار میشود.
وی ادامه داد: بر اساس برنامهریزیها اعلام نتایج امتحانات نهایی و طبق پیشبینیها اول تیرماه خواهد بود.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش درباره امینت برگزاری امتحانات نهایی گفت: سعی کردیم تا امتحانات در نهایت دقت و با امنیت کامل برگزار شود اما به هر حال همواره وجود تخلف امکانپذیر است که اگر خطایی همچون خرید و فروش سوالات امتحانی را شاهد باشیم مسئولان مربوطه پیگیریهای جدی با این موضوع خواهند داشت.
حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره ظرفیت پذیرش در دانشگاه برای سال تحصیلی جدید گفت: 25 هزار ردیف درخواست کردیم البته برای امسال هنوز هیچ ردیفی به ما داده نشده است و در حال رایزنی جدی با مراجع مربوطه برای دریافت این ردیف های استخدامی هستیم؛ امسال ۹۳۵۰ معلم در مهر وارد آموزش و پرورش میشوند.
وی درباره ساماندهی نیروهای هیئت علمی بیان کرد: تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰۸۰ نفر به عنوان هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان جذب شوند که هر سال باید حدود ۴۰۰ عضو هیأت علمی جذب کنیم.
خنیفر درباره تجمیع پردیسهای دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: به دنبال طرحی هستیم تا دانشگاه جامع تربیت معلم استانی داشته باشیم یعنی ۳۱ دانشگاه ۱۰۰ هکتاری در ۳۱ استان کشور ایجاد شود تا ریشه بیمعلمی را بخشکانیم.
مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم درباره تغییرات ناشی از حذف کنکور و تاثیر بر روند امتحانات نهایی دانشآموزان اظهار کرد: حذف کنکور اگر هم امسال به نتیجه برسد تغییرات آن به دانشآموزان فعلی مربوط نمیشود.
شریعتی نیاسر ادامه داد: از زمان اعلام قطعی طرح تا اجرای آن، دانش آموزانی مشمول این طرح خواهند شد که از سال اول متوسطه تدوین نظام آموزشی برای آنها به گونهای باشد که برای پذیرش در دانشگاه خارج از نظام کنکور آماده شوند.
وی با اشاره به اینکه تغییرات مبتنی بر حذف کنکور تا 2 الی سه سال آینده برای دانشآموزان اعمال نخواهد شد، تصریح کرد: با توجه به این شرایط حذف کنکور حداقل تا سه سال آینده امکانپذیر نیست.
اسفندیار چهاربند رئیس مرکز منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش درباره روشهای تأمین نیروی انسانی با توجه به کمبود نیرو در این وزارتخانه اظهار کرد: طرحی در نظر گرفتیم که بر اساس آن دانشآموزان پس از اخذ دیپلم به فعالیت در آموزش و پرورش بپردازند.
وی ادامه داد: برای مناطق محروم که بیشترین میزان کمبود نیرو را دارند جذب از دوره کارشناسی موفق نبود، همچنین طرح تعهد دبیری هم به دلیل چهار ساله بودن فرآیندی دیر بازده است، بنابراین باید از روشهای دیگری بهره بگیریم.
چهاربند تصریح کرد: در نظر داریم از طرح 2+2 استفاده کنیم که بر اساس آن از خروجی دیپلم بهره گرفته و افراد را پس از گذراندن یک دوره 2 ساله فار غالتحصیل میکنیم تا امکان فعالیت در حرفه معلمی را داشته باشند بعد از این دوره مجددا دوره 2سالهای برای آنها در نظر میگیریم که به منزله کارشناسی ناپیوسته محسوب میشود در واقع روند اجرای این طرح مانند فارغالتحصیلان دوره کاردانی به کارشناسی خواهد بود.
رخساره فضلی مدیر کل دفتر آموزش پیش دبستانی درباره زمان شروع ثبت نام نوآموزان پیش دبستانی اظهار کرد: ثبت نام امسال نوآموزان پیش دبستانی هم زمان با نام نویسی دانشآموزان پایه اول ابتدایی آغاز میشود و ثبت نام هر نوآموز در سامانه سناد اهمیت بسزایی دارد.
وی ادامه داد: ثبت نام نوآموزان در سامانه سناد نشان از تحصیل آنها در مراکز دارای مجوز است همچنین سنجش سلامت هم برای نوآموزانی اجرا خواهد شد که در پیش دبستانیهای دارای مجوز ثبتنام کرده باشند.
مهدی نویدادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اینکه صرفا آموزش و پرورش مقدمه دانشگاه نیست، گفت: نظام آموزش و پرورش ۲ هدف آماده کردن دانش آموزان برای ورود به کار و دانشگاه را دنبال میکند، اما اکنون متاسفانه کنکور و ورود به دانشگاه کل مقاطع را تحت تاثیر قرار داده است و مافیای صنعت کنکور، معادلات را به هم ریخت.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه حذف آزمون دوره ابتدایی از جمله مقدمات آماده کردن دانش آموزان برای خوب زندگی کردن است، تصریح کرد: امیدواریم موضوع حذف کنکور با همکاری وزارت علوم و مجلس زودتر به نتیجه برسد و الزامات قانونی هم برای اجرایی شدن فراهم شود.
نوید ادهم با تاکید بر اجرای ساحتهای ششگانه گفت: کنکور یک جز از ساحتهای ششگانه است و امیدواریم هرچه زودتر بساط آزمون حذف شود و بر این اساس به دنبال حذف آزمون در متوسطه اول و دوم هم هستیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره حذف آزمون تیزهوشان گفت: همواره اختلالات یادگیری با توجه به آزمونهای تستی داریم که فشارهایی را به دانش آموزان وارد میکند بنابراین تصمیم به حذف آزمون داشتیم، اما با تاکیداتی که در این جهت وجود داشت برای اینکه مبادا در خلال این تصمیم دانش آموزان دچار افت بشوند در مهرماه ۹۷ صرفا یک سنجش هوش و استعداد را از بین دانش آموزان داوطلب برگزار میکنیم و آزمون پیشرفت تحصیلی کنار گذاشته شده و صرفا بر مبنای هوش دانش آموزان سنجش به عمل میآید
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: این روش برای سال آینده در شورای عالی آموزش و پرورش و انقلاب فرهنگی مطرح میشود و سنجش تیزهوشان صرفا متکی بر هوش دانش آموزان است که نیاز به کلاس آمادگی ندارند.
بطحایی درباره نگرانی خانوادهها برای ثبت نام مدارس بیان کرد: خانوادهها در هر مدرسهای که نیاز است فرزندان خود را ثبت نام کنند و این نگرانی را برای انتقال نداشته باشند چرا که بعد از پذیرش در مدارس تیزهوشان امکان انتقال وجود دارد.
انتهای پیام/