به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یبوست مزمن در دراز مدت میتواند منجربه رشد تورموهای سرطانی شود، این عارضه یکی از مشکلهای گوارشی شایع در دنیاست و حدود ۶۳ میلیون نفر تنها در کشور آمریکا دچار آن هستند.
یبوست افزون بر ایجاد مشکلهای گوارشی، احساس تهوع، دل درد، تب و حتی اثرگذاری بر خلق و خو میتواند در سالمندان سبب مرگ شود.
روشهای درمانی مختلفی از جمله داروهای روان کننده مزاج برای رفع این مشکل وجود دارند، اما استفاده طولانی مدت از آنها خود میتواند منجربه عارضههای گوارشی دیگری شود.
محققان استرالیایی در همکاری با دانشمندان دانشگاه واشنگتن آمریکا روشی جدید برای درمان مشکل یبوست با استفاده از نوردرمانی ابداع کرده اند.
با استفاده از تابش نور آبی، رودهها روشن میشوند که این امر سبب تحرک آنها و جلوگیری از بروز یبوست بدون عارضه جانبی میشود.
کارشناسان نوعی پروتئین در روده کشف کرده اند که میتوان آن را نسبت به نور حساس کرد و در زمان تابش نور به رودهها این پروتئین سبب حرکت بافت روده و خارج کردن مدفوع از بدن انسان میشود.
محققان این شیوه را ابتدا بر روی بدن موشهای آزمایشگاهی انجام داده و موفق به تحریک پذیری روده پس از تابش نور آبی شده اند.
یبوست یکی از مشکلهای شایع در جامعههای شهری در دنیای کنونی به دلیل کم تحرکی، مصرف کم مواد غذایی سالم به ویژه میوه و سبزیجات، ورزش نکردن و مصرف مواد غذایی فرآوری و اشباع شده و انواع نوشابههای گاز دار است.
بسیاری از افراد پس از ابتلا به یبوست سراغ داروهای بدون نسخه پزشک موجود در داروخانهها میروند و به مدت زیاد از آنها استفاده میکنند بدون آنکه از عارضههای جانبی مصرف آنها مطلع باشند.
کارشناسان برای جلوگیری از ابتلا به یبوست به افراد ورزش کردن را توصیه میکنند به ویژه پیاده روی و شنا به اندازه کافی در برنامه روزانه باشد، مصرف میوه و سبزیجات، روغن زیتون، چای سبز، مواد لبنی، حفظ تناسب اندام و پرهیز از مصرف مواد دخانی و فست فودها هم میتواند سبب خروج مواد سمی از رودهها و کمک به سلامت این عضو مهم در بدن انسان شود.
مواد غذایی و مایعات در رودهها جذب بدن میشوند و بروز یبوست میتواند سبب تاخیر درمواد سمی و ابتلای بدن به سرطان و مواردی چون آکنه و جوش صورت و حتی آسیب به سیستم ایمنی بدن شود.
دانشمندان در تکنیک جدید استفاده از نور آبی برای تحریک و حرکت روده ها، پرتو نور را به وسیله ایجاد برش بر روی روده یا از راه خروجی منعکس میکنند.
کارشناسان بیولوژیست مبدع این شیوه ابتکاری اعتقاد دارند برای انجام آن بر روی انسانها به پژوهشهای بیشتری نیاز است، زیرا بدن موشها ابعادی بسیار کوچکتر از بدن انسان دارد و حتی میتوان پرتو نور را از خارج از بدن آنها به سمت رودهها ارسال کرد، اما در مورد انسان نیاز به روش جدیدی مشابه کولونوسکوپی برای انجام موفقیت آمیز این شیوه است.
منبع: Dailymail
انتهای پیام/