به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مدام در حال تکرار این موضوع است که اداره فدرال آمریکا (اف بی آی) از کمپین انتخاباتی او جاسوسی کرده است. صرف نظر از درست یا غلط بودن این گفته، او باز هم در روز سه شنبه و در شرایط بسیار نامناسبی و در ملاقات با «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی آن را مطرح کرد.
ترامپ به مون جائه این گفت: «اغلب مردم میگویند آنها [اف بی آی] از کمپین من جاسوسی کرده اند. اگر این کار را انجام داده باشند باعث خواری این کشور میشوند. این عملی غیرقانونی است».
سیانان نوشت: این حقیقت که اف بی آی با یک منبع محرمانه درباره ارتباطش با مقامات کمپین ترامپ گفتگو کرده است نیاز به بررسی دارد. اما ادعاهای بی اساس ترامپ درباره اینکه «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا تلفنهای او را در برج ترامپ شنود کرده است درست نیست. او بخشی از یک حقیقت را گرفته و از آن یک تئوری توطئه بزرگ ساخته است.
برخی از وزرای کابینه ترامپ نیز در این موضوع به او پیوسته اند. به طوریکه «کرستن نیلسن» وزیر امنیت داخلی آمریکا، سه شنبه اعلام کرد اطلاعی از ارزیابیهای مکرر کمیته اطلاعاتی آمریکا درباره مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ این کشور ندارد.
ارتباط زجرآور ترامپ با وزارت دادگستری یکی از ترسهای عمیقی بود که ترامپ با خودش به کاخ سفید آورد، اما پس از اینکه جزئیات تحقیقات «رابرت مولر» بازرس ویژه پرونده همدستی کمپین ترامپ و روسیه، درباره همدستی احتمالی روسیه با مقامات کمپین ترامپ مشخص شد، این ترس هم رنگ باخت.
با این حال تحقیقات رابرت مولر رئیس جمهور آمریکا را ساکت نکرده است و او مدام به رسانههای اجتماعی پرخاش و تحقیقات مولر را «تعقیب توهمات» توصیف میکند. حال اگر اتهام شنود ترامپ در برجش، تقاضای وفاداری از «جیمز کومی» رئیس سابق اف بی آی، و جاسوسی اف بی آی از کمپین او را در کنار هم بگذاریم متوجه میشویم ترامپ آماده است بخشهایی از دولت را ریشه کن کند.
«باب بوئر» مامور سابق سیا و تحلیلگر سی ان ان در این خصوص میگوید: «شما با رئیس جمهوری مواجه هستید که حقیقتاً باور دارد یک دولت پنهان وجود دارد و اف بی آی در کانون آن قرار دارد و قصد دارد ترامپ را به دام بی اندازد. اما هیچ گونه شواهدی برای اثبات این ادعا وجود ندارد».
«آدام شیف» نماینده کالیفرنیا از حزب دموکرات که در کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان مشغول به کار است نظریه جاسوسی اف بی آی از کمپین ترامپ را یک تهدید اصلی برای اجرای قانون توصیف کرد.
در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ تلاش میکند با زیر سوال بردن اف بی آی از خودش در مقابل مولر محافظت کند، اما با این کار به مردم اجازه میدهد به نهادهای دولت آمریکا شک کنند. البته این رویکرد ترامپ نتیجه بخش بوده است. سی ان ان در ماه مه یک نظر سنجی انجام داد که نشان میدهد دید منفی جمهوری خواهان نسبت به مولر افزایش یافته است.
نرخ تایید تحقیقات مولر در میان جمهوری خواهان کاهش یافت
البته آمریکاییها بویژه جمهوری خواهان تنها تحقیقات مولر را مورد شک و تردید قرار نمیدهند. مرکز تحقیقات «پیو» در ماه فوریه یک نظرسنجی انجام داد که نشان میدهد محبوبیت اف بی آی در میان جمهوری خواهان و آمریکاییها در یک سال ۱۰ درصد کاهش یافته و از ۶۵ درصد به ۵۵ درصد رسیده است. این در حالیست که محبوبیت اف بی آی در میان دموکراتها افزایش یافته است.
افزایش شکاف حزبی درباره میزان محبوبیت اف بی آی
ترامپ بی اعتمادی مردم آمریکا را دستاویز کرد و توطئه دولت پنهان را مطرح کرد. او چندین سال است که به تئوریهای توطئه دامن میزند. در ابتدا او سعی کرد بگوید اوباما در آمریکا به دنیا نیامده است و ریاست جمهوری او غیرقانونی است. پس از مدتی نیز گفت نظام سیاسی آمریکا فاسد است تا اگر در انتخابات پیروز نشد این سیستم فاسد را مسئول آن اعلام کند. وقتی در انتخابات پیروز شد، چون اکثریت آراء مردمی را به دست نیاورده بود گفت: تعداد زیادی از رأیها به طور غیرقانونی به صندوق انداخته شده اند. پس از مدتی که با دادگاههای آمریکا به مشکل برخورد گفت: این سیستم «ناعادلانه» است. حالا هم که با مولر مواجه شده تحقیقات او را «تعقیب توهمات» میخواند و میگوید یک دولت پنهان وجود دارد که از او جاسوسی میکند.
سیانان در انتها نوشت: ترامپ به دولتی که بر آن ریاست میکند اعتماد ندارد و اگر این موضوع به مردم انتقال پیدا کند به میراث ریاست جمهوری او تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام/