حقی‌فام، گفت: در تهران، مازندران، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان که شبکه‌ توزیع برق آنها آسیب‌پذیر است، احتمال خاموشی وجود خواهد داشت.

خاموشی احتمالی در تهران و ۴ استان بزرگ کشوربه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمودرضا حقی‌فام، نیاز واقعی مصرف برق امسال را 60 هزار مگاوات دانست و افزود: در تلاشیم تا امسال با افزایش 1000 تا هزار و 500 مگاواتی پیک‌سایی بتوانیم این رقم را به آستانه پنج هزار مگاوات برسانیم و از پیک تابستان بدون خاموشی گسترده عبور کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای تأمین برق تابستان امسال دو مشکل عمده وجود دارد، عنوان کرد: نیروگاه‌های برق آبی در برخی از مناطق به دلیل کمبود بارش با مشکل منابع آبی در پشت سدها روبه رو هستند که براساس ارزیابی صورت گرفته در این بخش با کاهش حدود سه تا سه هزار و 500 مگاواتی کاهش انرژی نسبت به سال گذشته مواجه خواهیم شد.

در بهترین حالت در حدود پنج هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت

وی افزایش سالیانه بار مصرف برق را به عنوان بخش دیگری از مشکلات این حوزه معرفی کرد و افزود: بر این اساس برای تابستان امسال در بدترین حالت رقمی در حدود 6 هزار مگاوات و در بهترین حالت در حدود پنج هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.

حقی‌فام تصریح کرد: از طرفی با توجه به اینکه امسال ظرفیت تولید نیروگاه‌های در حال احداث نیز نسبت به سال گذشته بیش از دو هزار مگاوات نخواهد بود، در نتیجه کمبود پنج هزار مگاواتی برق برای سال جاری هدف گذاری شده است و بر اساس آن نیز به شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای سهمیه‌ای داده شده است تا در بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، تجاری و... عملیات‌ لازم را برای مدیریت مصرف در زمان مناسب انجام بدهند.

درجه حرارت از عدد مشخصی فراتر برود استانداران ساعات اداری دستگاه‌های اجرایی را کاهش می دهند

وی یادآور شد: از سال گذشته مصوبه‌ای در هیئت دولت مطرح شده است که برای امسال نیز وزیر نیرو طی دو هفته آینده مجددا این موضوع را به هیئت دولت خواهد برد تا مجوزهای لازم در اختیار استانداران قرار بگیرد که اگر وضعیت درجه حرارت از عدد مشخصی فراتر برود استانداران بتوانند ساعات اداری دستگاه‌های اجرایی را کاهش دهند.

احتمال جابه‌جایی ساعت فعالیت ادارات مناطق گرمسیر

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: پیشنهاد ما مدیریت بر روی ساعت 6:30 تا 12:30 است، تا ساعت‌های فعالیت ادارات محدود به این بازه زمانی شود و پس از این ساعت سیستم‌های سرمایشی این مراکز خاموش شود، تا حداقل در دستگاه‌های اجرایی بار مضاعفی به شبکه سراسری اضافه نشود.

 3 سناریوی احتمالی برای پیک تابستان امسال

حقی‌فام خاطرنشان کرد: در تلاشیم تا امسال با افزایش 1000 تا هزار و 500 مگاواتی پیک سائی بتوانیم این رقم را به آستانه پنج هزار مگاوات برسانیم و از پیک تابستان بدون خاموشی گسترده عبور کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چه رقمی برای پیک تابستان امسال پیش‌بینی شده است، گفت: در این خصوص سه سناریو توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران مطرح شده است که حاکی از رشد دو، پنج و هشت درصدی پیک امسال نسبت به سال گذشته است که تمامی تلاش ما برای نگه داشتن این عدد بین حدود سه تا چهار درصد خواهد بود.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: به طور معمول در طی هشت سال اخیر این رقم در حدود پنج درصد بوده که نباید اجازه دهیم این رقم حتی به پنج درصد هم برسد و در حدود سه تا چهار درصد محدود شود که اگر مدیریت مصرف به خوبی انجام شده و این عدد حاصل شود پیش‌بینی می‌شود پیک امسال حداقل به 57 هزار مگاوات خواهد رسید.

حقی‌فام تأکید کرد: اگر همچون سال‌های اخیر به طور متوسط عمل کنیم این عدد قطعا به 58 هزار مگاوات خواهد رسید و اگر شیوه مصرف توسط مصرف کنندگان به ویژه در بخش خانگی کنترل نشود این عدد می‌تواند به 60 هزار مگاوات هم نزدیک شود که در صورت رسیدن به این عدد طبیعتا مجبور به اعلام خاموشی خواهیم شد.

نیاز واقعی مصرف برق امسال 60 هزار مگاوات است

وی با تاکید بر اینکه نیاز واقعی مصرف برق امسال 60 هزار مگاوات است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با مدیریت مصرف و تقاضا بتوانیم این عدد را بر روی 57 هزار مگاوات محدود کنیم که اگر این اتفاق رخ دهد نیروگاه‌های موجود ما توانایی پاسخگویی به این میزان مصرف را با شرایط کنونی به صورت تنگاتنگ و سخت خواهند داشت ولی اگر از مرز 57 هزار مگاوات عبور کنیم طبیعتا در مناطق مختلف کشور از جمله تهران، مازندران، سیستان و بلوچستان و حتی هرمزگان و خوزستان که شبکه‌های آن‌ها آسیب‌پذیر است احتمال خاموشی وجود خواهد داشت.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مصرف کنندگان به ویژه در بخش خانگی و تجاری، بار مصرفی را حداکثر روی عدد 57 هزار مگاوات محدود کنیم تا خاموشی آزار دهنده‌ای به مردم تحمیل نشود.

انتهای پیام/

برچسب ها: برق ، انرژی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
iraj
۰۸:۴۰ ۰۱ خرداد ۱۳۹۷
پس ما کی باید از انرژی هسته ای استفاده کنیم.همش میگفتن انرژی هسته ای قراره وصل بشه به برق کشور پس چی شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۷
اگه مسئولین کمی به حرف کارشناسانی مثل پرفسور کردوانی گوش میکردن کار به این چه کنم نمی رسید
Germany
ناشناس
۲۱:۳۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
استان گیلان هم شبکه برق فرسوده دارد و هنوز تعویض خطوط و زیر زمینی کردن خطوط انتقال داخل شهری به درستی انجام نگرفته است.
مدیران بودجه ها را چکار میکنند؟ برنامه ریزی دقیق وجود نداره با راهکارهای کوتاه مدت حیف و میل میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
انرژی هسته ای رو دادیم رفت حالا اولشه خاموشیها بیشتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
الکی میگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
بازم انرژی هسته ای نیاز نیست راکتور بتن کنید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۰۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
مسئولان چاره ای بیندیشند
Iran (Islamic Republic of)
مراد
۱۷:۰۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
شاید کابل برقهای اون 4 تا استان خراب شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
خوب برق صادر نکنید وارد کنید تا مردم در رفاه باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا باید بجای استفاده از انرژی خورشیدی از انرژی آب پشت سدها استفاده کرد آبی که در معرض آفتاب زود بخار می شود
آخرین اخبار