درویشی گفت:هماهنگی ها با نیروی انتظامی برای برخورد با دلالان و جمع آوری فروشندگان بدون مجوز ارز انجام شده است .

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ،معاون نظارتی بانک مرکزی از ممنوعیت خرید و فروش ارز در بازار غیر رسمی خبر داد و گفت:ارز بدون فاکتور قاچاق به حساب می آید و با دارندگان آن برخورد می شود.

 ابراهیم درویشی معاون نظارتی بانک مرکزی در گفت وگویی با اعلام ورود رسمی دولت به بازار ارز گفت:هماهنگی ها با نیروی انتظامی برای برخورد با دلالان و جمع آوری فروشندگان بدون مجوز ارز انجام شده است.

به گفته وی از امروز با واسطه های غیر رسمی و صرافان بدون مجوز برخورد خواهد شد و متقاضیان باید نیازهای خود را از طریق صرافی های مجاز و نظام بانکی تهیه کنند.
ارز با نرخ بانک مرکزی
معاون نظارتی بانک مرکزی تاکید کرد: هر کسی واردات کالا از خارج کشور دارد باید از طریق وزارت بازرگانی اقدام و ثبت سفارش کند سپس گشایش مالی ارز را صرافی از نرخ بانک مرکزی می گیرد و به بانک می دهد تا بانک برای وی حواله کند.

وی ادامه داد: کسانی که دانشجو دارند یا ارز برای درمان می خواهند با تایید وزارتخانه و سازمان های مربوطه ارز در اختیار آنها قرار می گیرد.

درویشی درباره وضعیت توزیع ارز مسافرتی نیز تصریح کرد: ارز مسافرتی از طریق بانک ها و باجه های فرودگاهی در اختیار مسافران قرار می گیرد.
فعالیت صرافی های غیر مجاز «جرم» است
وی فعالیت های دلالی و افزایش بی منطق و بی رویه نرخ ارز را با وجود سیاست جدید بانک مرکزی بی معنی دانست و افزود: بانک مرکزی ارز مورد نیاز مردم را از طریق شبکه بانکی تامین خواهد کرد.

معاون نظارت بانک مرکزی درباره نحوه برخورد با فعالیت صرافی های غیرمجاز، گفت: صرافی های غیرمجاز اگر به فعالیت خود ادامه دهند جرم مرتکب شده اند.
«ارز» بی فاکتور قاچاق به حساب می آید
وی با تاکید بر اینکه «ارز» بدون فاکتور کالای قاچاق است، عنوان کرد: اگر ارز دست افرادی باشد که با فاکتور و برگه از صرافی مجاز یا بانک خریداری کرده اند مشکلی ندارد، ولی در غیر این صورت قاچاق انجام شده است و با دارندگان برخورد قانونی خواهد شد.

درویشی ادامه داد: همچنین اگر افرادی ارز را از خارج آورده باشند باید اظهارنامه دریافت کنند که مشخص شود این فرد چه میزان ارز با خود از خارج وارد کشور کرده است.

درویشی گفت: خلاف این اتفاقات پولشویی است و ادامه این فعالیت ها جرم محسوب می شود.

معاون نظارت بانک مرکزی تصریح کرد: چنین اقدامی به دلیل آن است که قانون مبارزه با پولشویی اجازه نمی دهد ورود و خروج ارز بدون ضابطه و مشخص کردن منشا باشد.

وی افزود:بنابراین باید مشخص شود ارز چطور و چگونه وارد کشور و بازار می شود.
 

فروش ارز فقط در سیستم «سنا»
 

این مقام مسئول بانک مرکزی در خصوص استفاده از صرافان برای فروش ارز با توجه به اتفاقات روز گذشته گفت:شبکه صرافان نظام مند می شود تا شاهد اتفاقات مشابه نباشیم.
بنابر گزارش ها در روزهای گذشته برخی صرافان از خرید و فروش ارز امتناع کرده و حاضر به تبعیت از نرخ های بانک مرکزی نبودند.

معاون نظارت بانک مرکزی در پاسخ با تاکید بر اینکه صرافی های مجاز در حال ساماندهی هستند، گفت: فقط از طریق سیستم سنا باید این صرافی ها ارز بفروشند.

وی تاکید کرد: هر صرافی در این خصوص تخلفی انجام دهد پروانه آن باطل خواهد شد. سامانه نظارت ارز «سنا» از سوی بانک مرکزی ایجاد شده است و بر اساس اطلاعیه این بانک کلیه صرافان کشور موظف به ثبت تمامی معاملات ارزی در سامانه «سنا» هستند. آمار و تراکنش های روزانه صرافی ها در سامانه مذکور ثبت و این بانک نسبت به بررسی آمارهای ارسالی به صورت لحظه ای اقدام می کند و با صرافی هایی که از ثبت معاملات ارزی در سامانه سنا خودداری نمایند، برخورد قانونی خواهد شد.
دوران ارز سهمیه بندی تمام شد
معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه این گفت وگو درباره اینکه آیا به صرافی ها سهمیه ای ارز پرداخت خواهد شد، اظهار کرد: دیگر سهمیه بندی در کار نیست و فقط از طریق شبکه بانکی ارز پرداخت می شود.
درویشی درباره تامین ارز مورد نیاز مردم گفت: مردم عادی هر نوع ارزی بخواهند می توانند از طریق شبکه بانکی با توجه به نیازشان تامین کنند.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی ارز را برای تامین نیاز مردم در اختیار سیستم بانکی قرار داده، گفت: کجای دنیا صرافی ارز سهمیه ای می گیرد؟ فقط شبکه بانکی با موارد مصرف مشخص از بانک مرکزی ارز دریافت می کند.

درویشی افزود: بانک مرکزی البته کنترل های لازم را انجام می دهد تا ارزی که به سیستم بانکی داده شده خلاف هدف تامین نیاز مردم خرج نشود.
رصد فروش ارز در سیستم بانکی
معاون نظارت بانک مرکزی با تاکید بر اینکه فروش ارز از سوی نظام بانکی رصد خواهد شد، ادامه داد: به عنوان مثال، اگر 2 میلیون دلار در اختیار شبکه بانکی قرار گرفته باشد چک می شود که این ارز بابت کدام بخش و ال سی هزینه شده است.
درویشی گفت: اگر مشخص شود ارزی در بانک به جز آن مواردی که بانک مرکزی تعیین کرده، هزینه شده باشد باید بانک آن ارز را برگرداند و با اعضای هیئت مدیره بانک مربوطه برخورد خواهد شد.
معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد: از روز پنج شنبه بانک مرکزی این سیاست را ابلاغ کرده و باید فعالان بازار به آن توجه کنند.وی ادامه داد: با این حساب داشتن ارز بدون سند، غیرقانونی است و دست هر کسی ارز دیده شود آن فرد دستگیر خواهد شد.

این مقام مسئول بانک مرکزی افزود:بر اساس قانون کالاهای قاچاق دو برابر ارزش کالا ی کشف شده باید جریمه پرداخت شود وعلاوه بر جریمه این جرم زندان هم دارد.
جمع آوری دلالان خیابانی از یکشنبه
وی درباره وضعیت دلال های کهنه کار در بازار ارز و به خصوص خیابان فردوسی، گفت: نیروی انتظامی آماده است که از روز یکشنبه با هر کسی که در فردوسی و هر جای دیگر به خرید و فروش دلار می پردازد، برخورد کند.
معاون نظارت بانک مرکزی درباره برخورد با موسسات غیر مجاز نیز تاکید کرد: بانک مرکزی در صدد این است که به طور جدی با موسسات غیر مجاز برخورد کند.

درویشی اضافه کرد: بانک مرکزی با دو موسسه غیرمجاز باقی مانده ای که یکی در غرب کشور و دیگری در شرق کشور فعالیت می کنند و مقررات این بانک را نپذیرفته اند، به صورت جمع آوری یا ادغام برخورد خواهد کرد.

وی گفت: مردم می توانند از طریق تماس با روابط عمومی بانک مرکزی اطلاعات مربوط به این موسسات را دریافت کنند یا شکایات خود از آنها را به بانک اعلام کنند.
ابلاغ نرخ سود جدید بعد از بازگشت احمدی نژاد
معاون نظارت بانک مرکزی درباره ابلاغ مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی مبنی بر افزایش نرخ سود سپرده های بانکی به بیش از 20 درصد، تصریح کرد: اجازه دهید احمدی نژاد از سفر بازگردد و مصوبه را تایید کنند تا بعد از آن به بانک ها ابلاغ شود.وی تاکید کرد: هر وقت ایشان آمدند و حکم را تایید کردند مقامات بانک مرکزی به صورت رسمی مصوبات را ابلاغ می کنند./ک
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار