به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛باورش سخت است، اما همهی افراد ریزش مو دارند. هر فردی به طور متوسط ۱۰۰ تار موی خود را در روز از دست میدهد؛ مو میریزد و دوباره رشد میکند و این چرخه کاملا طبیعی است. تقریبا ۸۵%آقایان در یکی از ادوار زندگی خود دچار طاسی سر میشوند که این مساله بستگی به علل مختلفی دارد.
ممکن است این اتفاق در آستانهی جوانی و یا میان سالگی اتفاق بیفتد، اما به هر ترتیب میتوانید تا دیر نشده است جلوی ریزش مو و در نهایت طاسی سرتان را با روشهایی که به شما ارائه خواهیم کرد، بگیرید.
رشد مو، تقویت مو، ریزش مو، طاسی سر، موهای خشک، موخوره، حمام کردن، حالت دهنده مو، شامپو، زیبایی، انسان زیبا.
آیا ریزش مو خطرناک است؟
الگوی طاسی مردانه به طور کلی نشانه یک مشکل پزشکی جدی نیست، اما این عارضه با مشکلاتی از قبیل: بیماری عروق کرونر قلب، بزرگ شدن پروستات یا سرطان پروستات، دیابت، چاقی و فشار خون بالا مرتبط است. اگر متوجه ریزش موهای خود شدید، باید ببینید ریزش موهایتان چه الگویی دارد و به چه مقدار است. برای حل مشکل بهتر است با دکترتان مشورت کنید.
ماساژ پوست سر
ماساژ میتواند جریان خون را در پوست سر شما افزایش بدهد و فعالیت فولیکولهای مو را تقویت کند. زمانی که فولیکولهای بیشتری فعال باشند تعداد موهای بیشتری خواهید داشت، بنابراین موهایتان بلندتر بهنظر خواهد آمد. یک راه برای ماساژ پوست سر وجود دارد:
ماساژ با روغنهای عصارهای
یک یا دو نوع روغن عصارهای تهیه کنید: نعناع، روغن درخت چای، روغن لیمو. روغن را کمی گرم کنید. پوست سر را به مدت ۲۰ دقیقه با حرکات دورانی ماساژ بدهید. به مدت ۳۰ دقیقه مو و پوست سرتان را به حال خود رها کنید. نهایتا سرتان را بشویید.
شامپو را درست مصرف کنید
بسیاری از ما از شامپو برای شستن موها کمک میگیریم و گمان میکنیم که شستن آلودگیها از روی مو برای سلامت آن خوب است. اما شاید ندانید که شامپو علاوه بر آلودگیها میتواند چربی طبیعی مو را که برای نرمی و استحکام آن ضروری است از بین ببرد و مو را خشک و ضعیف کند.
بهتر است که استفادهتان را از شامپو به حداکثر دوبار در هفته کاهش بدهید و بهجای آن برای شستن موها از کاندیشنر (شامپوهایی که بیشتر به تقویت و لطافت مو کمک میکنند) استفاده کنید. زمانی که واقعا نیاز به استفاده از شامپو داشتید این کار را با ملایمت انجام بدهید. با کف شامپو تنها روی پوست سر (و نه ساقهی موها) را شستوشو دهید؛ وقتی دارید سرتان را آب میکشید ساقهی موها در تماس با کف شامپو شسته میشوند.
موهایتان را خشک نکنید
معمولا موهای آقایان کوتاه است و مرتب هم کوتاه میشوند. به همین دلیل کمتر شاهد مشکل موخوره یا خشکی ساقههای موی آنها هستیم. این در حالی است که استفاده مداوم از سشوار یا بلند کردن موها میتواند موهای آقایان را هم در معرض موخوره قرار دهد.
به تمام آقایان توصیه میشود برای پیشگیری از موخوره زدن موها و رعایت بهداشت آنها از بلند کردن مو یا ماساژ دادن زیاد و محکم آنها پرهیز کنند.
آقایان نباید بعد از بیرون آمدن از حمام، موهایشان را محکم با حوله خشک کنند بلکه باید به آرامی آب آنها را با حولهای نرم بگیرند و پس از مدتی که نم موها در مواجهه با هوای معمولی کم شد، آنها را شانه کنند.
بیشتر بخوانید:بهترین نسخههای خانگی برای رشد سریع موها
شانههایی که موهایتان را میکَند!
شانههای مردانه با دندانههای ریز، اصلا مناسب شانه کردن موها نیستند. هرچه دانههای شانه یا برس، درشتتر باشند، هنگام شانه زدن فشار کمتری به ریشه موها وارد میشود. از آنجا که موی آقایان استعداد بیشتری برای ریزش دارد، نباید ریزش آنها را با استفاده از شانههای ریز، تحریک و بیشتر کرد.
استفاده از حالت دهنده ممنوع!
استفاده از مواد حالتدهنده مو مانند ژلها، موسها و تافتهای نامناسب میتواند منجر به خشک و شکننده شدن موی آقایان یا موخوره زدن آنها شود. بهتر است هنگام انتخاب انواع حالتدهنده، به جنس موی خود توجه کنید و محصول باکیفیت و استانداردی بخرید.
از آنجا که استفاده از حالتدهندههای مو در آقایان جوان بیشتر است به آنها توصیه میشود حتما پیش از خواب، موهای خود را حتی شده با مقداری آب گرم بشویند و مواد حالتدهنده را از روی آنها پاک کنند. هیچگاه اجازه ندهید مواد حالتدهنده بیشتر از چند ساعت یا حداکثر یک روز روی موهایتان باقی بمانند. حالتدهندهها علاوه بر خشکی، باعث کدر شدن موها هم میشوند.
۵ راه پیشنهادی برای جلوگیری از ریزش مو اینها هستند:
۱. استرس را کاهش دهید.
۲. مصرف کافئین را کمتر کنید.
۳. سیگار را ترک کنید.
۴. کلاه بگذارید. برای محافظت در مقابل آفتاب از کلاههای حصیری و شلتر استفاده کنید.
۵. مصرف مواد غذایی که به افزایش تولید تستوسترون کمک میکنند را افزایش دهید.
(تذکر مترجم: با توجه به عوارض احتمالی افزایش تستوسترون، و عدم تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون، این مورد را با نظر و مجوز پزشک متخصص خود پیگیری کنید.)
گرداوری:تبیان
انتهای پیام/