به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ یادش بخیر، حتما همگی کتاب تعلیمات اجتماعی سوم دبستان را به یاد میآورید. شهرستان کازرون زادگاه آقای هاشمی، این شهرستان در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شیراز و جنوب غربی فارس قرار دارد، شهرستانی که آثار تاریخی – طبیعی اش زبانزد خاص و عام است، بیشاپور، تنگ چوگان، دریاچه پریشان، امامزاده سیدحسین (ع) و بزرگترین دشت بلوط ایران (دشت برم) را در خود جای داده است.
این شهرستان دارای بخش مرکزی، چنارشاهیجان، خشت، کنارتخته و کمارج، کوهمره و جره و بالاده است. کازرون، خشت، قائمیه، کنارتخته، نودان و بالاده از شهرهای این شهرستان است. شهرستان کازرون از شرق با شیراز، از شمال با ممسنی، از غرب و جنوب با بوشهر و از جنوب شرقی با فراشبند همسایه است و حالا چندی است که در شهرستان اعتراضاتی به وقوع پیوسته است.
داستان از اوایل سال گذشته آغاز شد. زمانی که طرح پیشنهادی تفکیک شهرستان کازرون و ایجاد شهرستان جدید به نام کوه چنار با ۲ بخش کوهمره و چنارشاهیجان مطرح شد.آن زمان بازار کازرون به نشانه اعتراض تعطیل شد و تا حدودی از این کار (پیگیری تجزیه کازرون) جلوگیری به عمل آمد.بعد از آن در اسفند ماه پارسال دوباره موضوع مطرح و این بار نیز موجب اعتراضات مردمی شد.این بار دولت صدای مردم را شنید و اعلام کرد که طرح را دوباره کارشناسی میکند.
دولت ۲۰ و ۲۱ فروردین به وعده خود عمل کرد و سید سعید جلالی مدیرکل تقسیمات کشوری و یک هیئت از کارشناسان تقسیمات کشوری به کازرون آمدند.این کارشناسان به روستاها و شهرهای مورد مناقشه رفته و از نزدیک با مردم، معتمدان و صاحب نظران گفتگو کردند.
مدیرکل تقسیمات کشوری نیز در سفر به کازرون اظهار امیدواری کرد در تصمیمی که میگیریم لبخند به لب همه مردم شهرستان بیاید و رضایت نسبی بینشان به وجود آید.اما بار دیگر، روز دوشنبه ۲۷ فروردین ماه مردم کازرون در ادامه اعتراضات خود نسبت به تجزیه شهرستان در میدان شهدا تجمع کردند.این بار حوزه علمیه، بازاریان و کسبه، اصناف، دانش آموزان و فرهنگیان این شهر نیز در جمع مردم حضور داشتند و تجمع چند روز ادامه داشت.
حجت الاسلام خرسند امامجمعه کازرون نیز در این رابطه به مردم وعده پیگیری موضوع را داد و با سفر به تهران گلایههای مردم و خواستههای آنها را به گوش مسئولان مربوطه رساند.
وی نتیجه سفر را اینگونه تشریح میکند که «این طرح با توجه به اینکه کارشناسی دقیق نشده بود، از دستور کار دولت خارج و متوقف شده و مناطقی که مردم کازرون روی آن حساسیت دارند و به حق هم هست، مثل دهستان و منطقه دشتبرم و دهستان و منطقه انارستان، چون این مناطق تاریخی و مذهبی از اول جزو طرح نبودند در آینده نیز در هر صورت جزو کازرون باقی خواهند ماند.»
همچنین استاندار فارس با سفر به شهرستان کازرون اظهار کرد: «امروز حاضر شدم تا از متانت و وقار شما مردم که در اعتراضات و اجتماعات مسالمتآمیز شما کمترین آزاری به کسی نرسید، تشکر کنم.»
وی با بیان اینکه «از دور و نزدیک صدای شما را شنیده و مطالب را از طریق دولت، معاوناول رئیس جمهور و وزیر کشور دنبال کردم»، تصریح کرد: «موضوع تشکیل شهرستان جدید از دولت عودت داده شده تا این طرح با درخواست شما اصلاح و به عنوان یک موضوع مهم در مورد فرمانداری ویژه پیگیری لازم انجام شود.»
اگرچه تجمعات، در ۲ ماه اخیر به اوج خود رسید، اما با آرامش صورت گرفت و مردم و نیروی انتظامی و نهادهای امنیتی رفتار بسیار مناسبی داشته و کوچکترین درگیری و اتفاقی در این شهرستان رخ نداد، تا اینکه فراخوان تجمعی در برخی از گروههای تلگرامی دست به دست شد.با این فراخوان و تجمعی که چهارشنبه شب یعنی ۲۶ اردیبهشت در مقابل مقر پلیس صورت گرفت درگیریهایی رخ داد و منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از شهروندان و افرادی از نیروی انتظامی شد.
با اتفاقات رخ داده ، با وجود پیگیری خبرنگار باشگاه خبرنگاران هیچ یک از مسئولان حاضر به پاسخگویی در خصوص این موضوع نبودند و تعداد کشتهها و زخمیها مشخص نبود و هر شخص یا خبرگزاری تعدادی را اعلام میکرد تا اینکه اسماعیل تبادار ظهر پنج شنبه در حاشیه کارگروه صادرات فارس در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت شهرستان کازرون از مردم خواست به شایعات فضای مجازی توجه نکنند و تعداد کشته ها را اعلام کرد.
تبادار در ارائه توضیحاتی درباره تجمعات کازرون اعلام کرد: اینگونه تجمعات کاملا غیر قانونی است و شرکت کنندگان در این تجمعها به دنبال پیشرفت شهرستان کازرون نیستند.
وی تصریح کرد: با وجود درگیری پراکنده در برخی مناطق، اما وضعیت تحت کنترل است.
هادی پژوهش معاون سیاسی امنیتی استان فارس هم، در خصوص وقایع رخ داده در کازرون گفت: به دنبال فراخوان شبکههای مجازی مبنی بر دعوت از مردم برای برپایی تجمع در کازرون، صبح روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت حدود ۳۰۰ نفر در میدان شهدای این شهر تجمع و اقدام به سردادن شعارهایی کردند.
هادی پژوهش جهرمی اضافه کرد: در پی برپایی این تجمع، نیروی انتظامی همراه با خویشتن داری اقدام به پراکنده کردن جمعیت کرد و تعدادی از افرادی که نقش تحریک کننده داشتند توسط ضابطان قضایی دستگیر شدند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس ادامه داد: در پی این دستگیری ها، عصر همان روز، تعدادی مقابل یکی از مقرهای نیروی انتظامی تجمع کرده و خواستار آزادی بازداشت شدگان شدند.
وی تصریح کرد: آنها به مقر پلیس حمله کردند و با سنگ شیشههای مقر پلیس را شکستند.
پژوهش جهرمی افزود: در این حادثه دو نفر از عوامل نیروی انتظامی و ۹ نفر از معترضان و حمله کنندگان به مقر پلیس زخمی شدند که یکی از زخمیهای جمعیت معترضان، پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
همچنین سرهنگ محمدی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ اظهار کرد: شب گذشته تعدادی از اراذل و اوباش و افراد فرصت طلب که قصد تحریک مجدد برای تجمع در کازرون را داشتند، دستگیر شدند.
وی افزود: نیروهای انتظامی و پلیس در محل تجمع مستقر بوده و در حال حاضر اوضاع تحت کنترل است.
سرهنگ محمدی اضافه کرد: اوضاع آرام است و مشکلی پیش نیامده است.
محسن عباس پور کارشناس حوزه جامعه شناسی در کازرون نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ اظهار کرد: مردم کازرون که طی ده ماه گذشته به صورتهای کاملا مسالمتآمیز و از راههای قانونی پیگیر خواستههای خود بودند، از وضعیت پیش آمده طی ماجراهای دو روز گذشته کاملا ناراحت هستند و این ناراحتی را به وضوح میتوان در سطح شهرستان مشاهده کرد.
وی افزود: بر اساس گفتگوهای میدانی که با مردم داشتهام، اهالی شهرستان امیدوار هستند فضای احساسی و مشکلات به وجود آمده در روزهای گذشته جای خود را به فضایی منطقی بدهد که بتوانند مطالباتشان را در فضای توام با عقلانیت دنبال کنند.
محسن عباس پور ادامه داد: در حال حاضر بیشترین امیدها به دستگاههای انتظامی و امنیتی است که همچون گذشته با مدیریت فضا، همانگونه که در ماههای اخیر حامی کنشهای مطالبهگرانهی قانونی مردم بودند، باز هم بتوانند فضا را برای طرح درخواستهای منطقی و اصولی مردم باز کنند و فضا را به سمت بازگرداندن کامل آرامش به سطح جامعه و لایههای زیرین آن بازگردانند.
کارشناس حوزه جامعه شناسی در کازرون تصریح کرد: از طرف دیگر با توجه به اینکه از ابتدای مطرح شدن موضوع تجزیه کازرون، مردم این شهرستان نقدهایی به نماینده خود در مجلس و انتظارهای زیادی از نهاد مجلس شورای اسلامی داشتند و حتی در جریان مطالبهگری خود، از علی لاریجانی خواستند که به صورت نیابتی نمایندگی آنها را در مجلس بپذیرد، اکنون هم به نظر میرسد چنانچه مجلس هم در کنار دولت و دستگاههای انتظامی و امنیتی، وارد گفتگو و تعامل با مردم شود، بتوان روند بازگشت فضا به دایرهی منطق و آرامش را تسریع بیشتری بخشید.
محسن عباس پور اضافه کرد: اهالی شهرستان کازرون که خودشان از تاثیرگذارترین شهرستانها در شکلگیری انقلاب ۵۷ بودهاند، طی تمام سالهای گذشته در کنار انقلاب و رشد و توسعهی آن بودهاند و مطالبهی اخیرشان هم در همین راستا، یعنی حفظ روند مثبتِ توسعه مطرح شده، و همواره این خواسته را در دایره منطق مطرح کردهاند و پرواضح است که چنین مردمی از حوادث دو روز گذشته که خارج از مدار منطق و توسعه شکل گرفته است، بسیار متاثر و ناراحت هستند و خواستار و حامی بازگشت آرامش به فضای شهرستان، آن هم در تمامی لایحههای اجتماعی آن هستند.
مسائل اخیر شهرستان کازرون بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی داشته به طوری که برخی از آن ها سعی بر دامن زدن بر مسائل را داشتند.
با کمی تامل به اتفاقات اخیر و نگاهی به مسائل گذشته و فراخوان های مشکوک و غیره درمی یابیم که نباید بهانه ای دست فرصت طلبان داد و زمینه را برای مانور رسانه های بیگانه فراهم کرد، رسانه هایی که گویا منتظر بودند تا طبل موضوعات پیش پا افتاده را این چنین به صدا درآورند و آبروی چندساله این شهر و دیار را بازیچه دست خود کنند.
انتهای پیام/ن
ممنون از رشادت های نیروی انتظامی
در اروپا هم به شدت با اختشاش گران بر خورد میشه و باعث اطمینان بیشتر مردم و ترس ارازل میشه ولی در ایران در این مدت و با توجه به این شکست ها هر ارازل تازه به دوران رسیده ای جرات اختشاش در این سطح رو می کنه
این درست نیست
بنشینید در صلح و آرامش زندگیتان را بکنید.
به والله که ما در پایتخت کشور آرامش و سلامتی و آسایش شما شهرستانی ها. وروستا نشینان را نداریم وحسرتش را میخوریم وشبانه روز در دوندگی هستیم برای نان شب و اجازه بها وهزار درد دیگر.
قدر عافیت خود را بدانید در شهر و روستا های ایران بزرگ ،و ارامش خود را برهم نزنید .
در پناه حق باشید همه ایرانیان