ورود مکمل هاى تغذیه اى آمریکایى با لغو برجام به ایران ممنوع شد/١٢ درصد مکمل هاى تغذیه اى قاچاق است/ بازار ١٣٠٠ میلیارد مکمل هاى تغذیه اى در کشورمدیرکل اداره فرآورده هاى طبیعى سازمان غذا و دارو از ممنوعیت ورود مکمل های تغذیه ای به ایران با لغو برجام از سوی آمریکا  خبر داد.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خانوى مدیرکل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل های تغذیه ای سازمان غذا و دارو در نشست خبرى ششمین همایش مکمل هاى غذایى و رژیمى که در سازمان عذا و دارو برگزار شد، از ممنوعیت ورود مکمل هاى تغذیه اى از آمریکا به ایران به دلایل سیاسى نقض برجام خبر داد و گفت: بر اساس تصمیم سازمان غذا و دارو از هفته گذشته واردات مکمل هاى تغذیه اى از آمریکا به ایران ممنوع شد.

وى ادامه داد: واردکنندگانى که مجوز ورود مکمل را از قبل گرفته بودند تا پایان سال ٩٧ مى توانند محصول خود را وارد کنند، اما پس از آن هیح مکمل تغذیه اى از آمریکا به ایران ممنوع خواهد بود.

خانوى اظهار کرد: ٣٠ شرکت، ٣٠٠ فرآورده را از آمریکا به ایران وارد مى کردند که با بررسى دریافتیم به دلیل وجود مشابه اروپایى یا داخلى ورود آن‌ها را به کشور ممنوع کنیم.

مدیرکل اداره فرآورده هاى طبیعى سازمان غذا و دارو گفت: واردات ٤٠ مكمل ورزشى طى ٦ ماه گذشته به دليل وجود مشابه داخلى آن به كشور ممنوع شده و به زودى ورود ٢٠ قلم ديگر به ايران ممنوع خواهد شد.


 ٦٠درصد مکمل های تغذیه ای مصرفی  ایرانی است

وی  با اشاره به میزان مصرف مکمل در کشور عنوان کرد: از نظر عددی ۶۰ درصد مکمل‌های مصرفی‌ تولید داخل است که مردم قیمتی کمتر از ۲۰ درصد نمونه مشابه خارجی را پرداخت می‌کنند؛ در واقع مردم ۶۰ درصد مکمل مورد نیازشان‌ را با کمتر از ۲۰ درصد هزینه تأمین می‌کنند که امیدواریم با فرهنگ‌سازی این میزان در کشور افزایش پیدا کند.

خانوی تصریح کرد: فروش مكمل هاى ورزشى فقط در داروخانه ها مجاز است و عرضه آنها در باشگاه ها و  فروشگاه هاى ورزشى ممنوع است و مكمل ورزشى مجاز بايد داراى كد اصالت باشد.

مدیرکل اداره فرآورده هاى طبیعى سازمان غذا و دارو گفت: ١٢ درصد مكمل هاى ورزشى در سطح عرضه قاچاق است و سال گذشته ٦ ميليارد تومان مكمل و فرآورده هاى گياهى قاچاق جمع آورى شد هم چنین بازار ريالى مكمل هاى تغذيه اى در كشور ١٣٠٠ ميليارد تومان است كه ٥٠٠ تا ٦٠٠ ميليارد تومان آن توليد داخل است.

خانوی‌ در پاسخ به سئوال‌ خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در مورد بازار ریالی‌ مکمل‌های تغذیه‌ای در کشور گفت: حجم ریالی بازار مکمل‌ها ۱۳۰۰ میلیارد ریال است که از این میان ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد سهم تولیدکنندگان داخلی است.

وی با اشاره به میزان قاچاق در حوزه مکمل‌ها گفت: برآورد تخمینی ما از مجموع اطلاعات سازمان غذا و دارو و اتحادیه واردکنند‌گان این است که حدود‌ ۱۲ ‌درصد این فرآورده‌ها در سطح عرضه‌ فرآورده قاچاق است، البته این آمار رسمی نیست.

مدیر کل اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل‌ سازمان‌ غذا و دارو‌ ادامه داد: سال گذشته سازمان غذا و دارو به ارزش شش میلیارد تومان فرآورده گياهى و مكمل قاچاق در سطح عرضه جمع‌آوری كرديم.

بسیاری از مکمل ها به صورت قاچاق وارد است

وی با بیان اینکه بسیاری از مکمل‌های ورزشی به صورت قاچاق تولید یا وارد می‌شوند گفت: متأسفانه این فرآورده‌ها در فضاهای کارگاهی و زیرپله‌ای تولید و در بسته‌بندی‌های بسیار شکیل توزیع می‌شوند.

خانوی‌ عنوان کرد: ما تا حدی در سطح عرضه می‌توانیم نظارت داشته باشیم و بازار را کنترل کنیم، اما کار اصلی برعهده مردم است، مردم باید مکمل‌هایی را خریداری کنند که برچسب‌ اصالت زرد رنگ روی آن نصب شده باشد.

مدیر کل اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه متأسفانه برخی مکمل‌های ورزشی در باشگاه‌ها به فروش می‌رسند گفت: باید بدانیم این فرآورده‌ها حاوی ترکیبات مضر هستند و به سلامت ورزشکاران‌ آسیب‌های جدی وارد می‌کنند.

خانو‌ی افزود: گروه هدف مکمل‌های ورزشی جوانان و آینده‌سازان کشور هستند و باید توجه داشته باشند که مکمل‌های ورزشی مجاز در داروخانه‌ها وجود دارند و ورزشکاران باید فرآ‌ورده‌های فاقد مجوز را به هیچ عنوان مصرف نکنند.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو با بسیاری از نهادهای مرتبط اين حوزه همکاری دارد و امکان شناسایی این فرآورده‌ها وجود دارد، باید توجه داشت که در بسیاری از موارد ممکن است مکمل تقلبی نباشد، اما در شرایط غیرمجاز و نامناسب نگهداری شود در این صورت مکمل اثربخشی‌ خود را از دست می‌دهد و حتی گاهی‌ مواد آن تبدیل‌ به ترکیبات سمّی‌ و مضر برای بدن می‌شود.

مدیر کل اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل‌ سازمان‌ غذا و دارو‌ عنوان کرد: ورزشکاران‌ مکمل‌های ورزشی را از باشگاه‌های ورزشی‌، فروشگاه‌ها و سایر اماکن‌ تهیه نکنند و فقط مكمل هاى ورزشى از داروخانه خريدارى كنند.

برچسب گذارى مكمل هاى ايرانى

خانو‌‌ی از برچسب گذارى مكمل هاى ايرانى در داخل خبر داد و گفت:‌ اکنون فرآورده‌های تولید داخل دارای سیب سبز سلامت و کد ۱۶ رقمی هستند كه به زودى برچسب اصالت بر روى آنها درج مى شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره امکان فروش مکمل‌های خارجی بدون برچسب اصالت در داروخانه ها گفت:‌ فراورده و مکمل خارجی بدون برچسب طبق قانون نباید در داروخانه وجود داشته باشد زیرا ايت فرآورده ها قاچاق است و اگر چنین محصولی در داروخانه مشاهده شود، آن داروخانه باید پاسخگو باشد.

وی درباره نظارت بر عرضه مکمل ها در باشگاه‌ها و فروشگاه‌های ورزشی گفت: وزارت بهداشت در حیطه داروخانه‌ها می‌تواند ورود كند اما نمى تواند با تخلف در صنوف دیگر به طور مستقل ورود كند مگر اینکه با صنف مربوطه همکاری داشته باشد البته وزارت بهداشت فروش مکمل‌های ورزشی در باشگاه‌ها و فروشگاه‌های ورزشی را تخلف اعلام كرده و بايد طبق قانون سازمان تعزیرات ورود و با کمک صنف، برخورد کند.

وی تاکید کرد:‌ در چرخه توزیع مکمل‌های تغذیه‌ای ورزشی و تغذيه اى به هیچ عنوان فروشگاه ورزشی، ‌باشگاه یا عطاری دیده نشده و شرکت پخش کننده فقط باید این محصولات را به داروخانه‌ها بفروشد؛ در غیر این صورت تخلف صورت گرفته است.

خانوی با بيان اينكه پوشش مکمل‌های تغذيه اى تحت پوشش بيمه قرار ندارند، گفت: پوشش بیمه‌ای برای فراورده‌هایی اعمال می‌شود که در فهرست داروهای رسمی کشور قرار داشته باشد، کمیته‌ای در سازمان غذا و دارو وجود دارد که داروها را از نظر هزینه اثر بخشی بررسی کرده و اگر نیاز باشد آن را به فهرست دارویی کشور وارد می‌کند.

وى ادامه داد: تا کنون هیچ مکملی در فهرست دارویی کشور وارد نشده است زیرا مکمل‌ها به تنها به بهبود روند درمان کمک می‌کنند و درج كلمات پیشگیری، درمان و تشخیص بیماری بر روى مکمل ها غيرمجاز است و به همين دليل  نمی‌توان انتظاری برای بیمه شدن آن داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امین محمد
۲۲:۵۷ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
متاسفانه اصلا هیچ وقت برندهای اصل آمریکایی در ایران نبود واین مکملهای داروخانه ای که به اسم های خارجی میفروشند همه تقلبی هست من خودم یک گینر او ان از داروخانه خریدم که وقتی میخوردم معده درد شدید داشت وبه جای چاق شدن بدتر لاعر میشدم صورتم شبیه زامبی ها میشد سیاه سیاه وزیر چشمم گود و کبود میشد خلاصه یه آشعال به تمام معنا چرا نباید یک نمایندگی رسمی در کشور وجود داشته باشد که جنس اصل را به صورت مستقیم به مردم برساند اصلا چه معنی میدهد که شما تصمیم بگیرید که جوانها چه مکملی باید استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۱ مرداد ۱۴۰۱
مافیا پشت این داستان هاست
آخرین اخبار