به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست،گفت:با بیان این که امسال میزان بارندگیها نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۳ درصد افزایش یافته است، اما همچنان شاهد کاهش ۴۰۰ میلیون مترمکعبی آب دریاچه ارومیه هستیم، چرا که وزارت نیرو به تعهدات خود عمل نکرده و ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب مازاد پشت سدها را رهاسازی نمیکند.
او در همایش نقش آموزش محیط زیست در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه در تبریز افزود: در دهه ۷۰ در حالی که سطح تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۵.۵ متر بود، کارشناسان محیط زیست در خصوص خشک شدن دریاچه هشدار داده بودند، اما کسی جدی نگرفته بود و اکنون با گذشت سال ها، درصددیم سطح دریاچه را با صرف هزینههای گزاف، به ۱۲۷۴ متر برسانیم، در حالی که چالشهای متعددی پیش رو داریم.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت: کشورها برای حفظ حقوق آیندگان حق دارند تنها ۲۰ درصد از آبهای تجدید پذیر را مصرف کنند در حالی که هم اکنون در کشور ما همه آبهای تجدید پذیر مصرف میشود که عمده علت آن سطح پایین سواد رسانهای مسئولان کشور در خصوص حفظ محیط زیست است به طوری که به گواه آمار، ایران در این زمینه در میان ۱۸۱ کشور، رتبه ۱۰۸ را به خود اختصاص داده است.
کلانتری همسویی و تناسب سیاستهای تولید با توسعه پایدار را لازم و ملزوم یکدیگر برشمرد و وجود ۱۲۲ میلیون واحد دامی در شرایط بحران آبی کشور را غیرعلمی و کارشناسانه و البته اشتباهی بسیار بزرگ دانست.
او در عین حال گفت: علاوه بر این سالانه ۰.۷ میلی متر از عمق خاکهای کشور یعنی معادل ۱.۵ میلیارد تن خاک تخریب میشود و این در شرایطی است که برای به وجود آمدن یک میلی متر خاک زراعی ۴۰ سال زمان لازم است و با این همه مشکل، همچنان با عزم راسخ قصد داریم شورترین دریاچه دنیا را که در آستانه خشک شدن است نجات دهیم.
دبیر همایش نقش آموزش محیط زیست در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه هم بر ضرورت بهره مندی از اساتید بومی دانشگاهها برای افزایش شاخصها و پیش برد برنامههای ۲۴ گانه ستاد احیا دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: استقرار اصول مدیریت توسعه پایدار، فرهنگ سازی و آموزش در جامعه میتواند به احیا دریاچه ارومیه کمک کند.
محمد ابراهیم رمضانی با تاکید بر اهمیت تبیین و آموزش محیط زیست و استقرار توسعه پایدار در جامعه افزود: با آموزش محیط زیست در بین جوامع محلی، میتوان افراد را با کشتهای جایگزین برای کاهش مصرف آب آشنا و با مشارکت آنها بسیاری از مشکلات محیط زیست را حل کرد و شاخصهای توسعه پایدار را بهبود بخشید.
انتهای پیام/