حسینی پور گفت: طی هماهنگی خانه کتاب با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، طرح تابستانه کتاب در یک یا دو مرحله اجرا می شود.

نیکنام حسینی پور مدیر عامل موسسه خانه کتاب، در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص طرح تابستانه کتاب گفت: هنوز تاریخ طرح تابستانه کتاب را به چند دلیل تعیین نکرده ایم؛ یکی اینکه در حال ارزیابی طرح عیدانه مان هستیم. اعتقاد داریم باید هر طرحی را مرتب ارزیابی کنیم و با ناشران و کتابفروشان بعد از نمایشگاه کتاب جلسه ای بگذاریم. یکی دو جلسه در خدمت کتابفروشان و ناشران باشیم و دغدغه هایشان و  نظراتشان را بشنویم. خوشبختانه این اواخر جلسه خوبی در کاشان با کتابفروشان برگزار شد. آنها نقطه نظراتی را مطرح کردند و در نتیجه آن فرآیند برخی امور را در طرح عیدانه بررسی و اصلاح کردیم.

وی افزود: برای تابستانه کتاب هم جلسه ای می گذاریم و نقطه نظرات کتابفروشان را جویا می شویم و به موقع تاریخ برگزاری این طرح را اعلام می کنیم. یکی از دغدغه های کتابفروشان این بود که نباید مخاطب را به برگزاری این  طرح ها عادت بدهیم. به همین خاطر یک تاریخ مشخص را اعلام نمی کنیم و نمی گوییم طرح از این تاریخ تا آن تاریخ برگزار می شود. باید تاریخ ها نوسان داشته باشد و مخاطب عین یک رودخانه ساری و جاری بتواند  کتاب خود را بخرد. این طرح هم به عنوان طرح مکمل می تواند در خرید کتاب به مخاطب کمک کند. طی هماهنگی که با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام  می دهیم ، فصل تابستان هم که فصل کتابفروشان است، طرح را در یک یا دو مرحله اجرا می کنیم.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب با اشاره به اینکه در دستور کار ماست تا زیر ساخت ها را فراهم و در طرح تابستانه کتاب های تالیفی را بیشتر حمایت کنیم، بیان کرد: هم اکنون با چند سازمان فعال در زمینه فرهنگی تعامل می کنیم و با توجه به بانک اطلاعاتی که در خانه کتاب از اهالی قلم داریم -که نزدیک به 17 هزار اهل قلم اعم از ویراستار،مترجم، و تصویرگر اطلاعات خود را در سامانه خانه کتاب ثبت کرده اند- خدماتی را به اهل قلم بدهیم.  خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی تواند به تنهایی خدماتی را به اهل قلم بدهد. بعضی خدمات بیمه ای و تامین اجتماعی را برای اهل قلم انجام می دهیم. یکسری  تسهیلات را برای اهل قلم در سال 96 آغاز کردیم و ارائه این خدمات امسال هم تداوم خواهد داشت. سعی می کنیم مبلغ کل تسهیلات را افزایش بدهیم.

حسینی پور ادامه داد: نزدیک به 8 هزار نفر از اهل قلم متعلق به شهر تهران هستند. سعی داریم هماهنگ کنیم  تفاهم نامه ای امضا شود تا اهل قلم بتوانند با همان کارتی که در اختیار دارند، از امکانات  رفاهی شهرداری تهران استفاده کنند. با باغ موزه دفاع مقدس هم هماهنگ کردیم تا تسهیلاتی را برای اهل قلم فراهم کنند.

وی با اشاره به اینکه بحث تسهیلات و وام های اهل قلم در نظر ماست، بیان کرد: سعی داریم سقف وام اهل قلم را بالا ببریم و تعداد بیشتری بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. پس از آنکه کارهای آن انجام شد، اطلاع رسانی می شود. موسسه خانه کتاب به تنهایی شاید نتواند حمایتی از کتابهای نفیس بکند، اما در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگروهی تحت عنوان حمایت از کتاب های ارزشمند وجود دارد. ناشرانی که توان انتشار کتاب را ندارند، می توانند کتاب های خود را به کارگروه مربوطه ببرند؛ این کارگروه بررسی می کند و قرارداد حمایت پیش از چاپ را با آنها می بندد. یک نکته را باید مدنظر قرار داد؛ بخش خصوصی هم در کنار دولت، می تواند در انتشار کتاب هایی که هزینه چاپ آن ها بالاتر است مشارکت کند تا کتاب ها در دسترس علاقه مندان قرار بگیرد.

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار