بازار کامپیوتر در سال‌های اخیر به موازات نفوذ هر چه بیشتر رسانه‌های مجازی و احساس نیاز هر چه بیشتر مردم به اقلام و محصولات مرتبط با آن از حساسیت هر چه بیشتری برخوردار شده و همین امر ضرورت گمانه‌زنی و پیش‌بینی آن را دو چندان می‌کند.

بازار رایانه تنشه ساماندهی/ رقابت تنگاتنگ فناوران داخلی با برندهای خارجیبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تا قریب به دو دهه پیش، به رایانه و اقلام مرتبط با آن به عنوان کالایی تشریفاتی نگریسته می شد، اما به تدریج به رشد و پیشرفت علمی،توسعه خدمات الکترونیکی و نفوذ و گسترش رسانه های مجازی، این عرصه از حوزه ای غیر ضروری و تشریفاتی به بخشی ضروری و اولویت دار تبدیل شد.

به واقع اگر نگوییم اقلام و محصولات مرتبط با رایانه یا همان سخت افزارهای کامپیوتری با نان و سفره مردم گره خورده ، اما اغراق نیست ذکر این نکته که اولویت این حوزه به‌صورت خیره کننده ای برای مردم از ارتقاء و اهمیت فزاینده ای برخوردار شده است.

در سالیان اخیر شاهد جاری و ساری شدن رکودی سخت در این بازار هستیم که به تبع رکود حاکم بر اقتصاد کشور، بصورت طبیعی،این حوزه نیز نتوانست از ترکش های پدیده مذکور مصون بماند.

اگرچه رایانه از یک کالای تشریفاتی تا حدودی دور شده و تقریبا در بسیاری از خانوارهای ایرانی وجود این اقلام و محصولات پر رنگ و جدی تر شده است، اما طبیعتا با کاهش قدرت خریدمردم، توان خرید آن نیز با کاهش و اُفت مواجه می شود و این قاعده ای است که می توان در توصیف این بازار در سالیان اخیر به کار برد.

از سوی دیگر با توجه به این واقعیت که بخش قابل توجهی از محصولات مرتبط با این حوزه از آن سوی مرزها وارد می شود به تبع هرگونه اُفت و خیز در بازار ارز، مستقیما و سریعا بازار رایانه را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و این موضوع، واقعیتی است که فروشندگان و توزیع کنندگان خُرد در بازار رایانه را نگران می‌کند.

فرید خسروی، یکی از فعالان بازار رایانه و فروش سخت افزار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نقش تعیین کننده ثبات ارزی و افزایش قدرت خرید مردم در حصول رونقِ بازار کامپیوتر، اظهار کرد: متأسفانه کاهش قدرت خرید مردم در سالیان اخیر به‌صورت مستمر ادامه دار شده و همین عارضه رونق را از بازار مذکور سلب کرده، زیرا طبیعتا مشتریان این بازار، حداقل اکثریت قریب به اتفاق آنها،ابتدا به امر تأمین نیازِ سبد غذایی، مسکن و اقلام اینچنینی را در صدر اولویت های خود قرار می دهد و پس از آن خرید چنین اقلامی را مد نظر قرار می دهند.

وی افزود: طبیعتا در شرایطی که بخش قابل توجهی از مردم در تامین نیازهای اولیه خود با چالش و مشکلاتی جدی مواجه هستند، انتظار خرید سیستم رایانه ای و یا حتی ارتقای آن، خوشبینانه به نظر می رسد.

امیر شفیعی یکی دیگر از فعالان بازار سخت افزار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نقش مخرب نوسانات نرخ ارز بر بازار کامپیوتر، گفت: اگرچه ممکن است عده ای در سایه این تنش‌ها و نوسانات قیمتی،صاحب ثروت و سودهای هنگفت شوند، اما کلیت بازار از این وضعیت متضرر خواهد شد.

وی افزود: یک واقعیت تلخ در چنین فضا و شرایطی(نوسانات نرخ ارزی) به این امر معطوف می‌شود که حتی برای خرید کالا و محصول مورد نیاز مشتری دچار مشکل می شویم زیرا توزیع کنندگان عمده، از بیم افزایش قیمت و متضرر شدن و یا شاید دریافت سود هر چه بیشتر از فروش اقلام و محصولات مربوطه(سخت افزار)پرهیز می کنند و این موضوع ابتدا به ساکن فضای روانی غیر سازنده ای را بر بازار حاکم می کند که این پدیده در نقطه مقابل ثبات و آرامش در بازار قرار دارد.

شفیعی گفت: برای حمایت از کالای ایرانی، باید برای واردات فناوری روز و حتی تولید مشارکتی با کشورهای صاحب نام در این عرصه،تلاش شود و البته با در نظر گرفتن امکانات،تشویق ها و امتیازات لازم، تولیدکنندگان را به تولیدِ کالایِ داخلی با کیفیت هر چه بیشتر ترغیب کرد، زیرا حمایت از کالای ایرانی صرفا با تشویق به خرید محصولات داخلی مُیَسَر نمی شود، بلکه حصول این امر پیش نیازهای خاص به خود را می طلبد که کیفیت بالا والبته سود دهی کافی برای تولید کننده که در فضای رونق اقتصادی حاصل می شود، از نمونه های آن به شمار می رود.

بازار رایانه کشور تِشنِه سامان دهی بازار ارز و خروج از رکود

چندی پیش، منوچهر زند، نایب رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران نیز در گفتگو با رسانه ها، بیان کرد: با توجه به نوسانات نرخ ارز که اخیرا شاهد آن بوده ایم، اکثرا در انتظار ثبات نرخ ارز و متعادل شدن قیمت ها هستند و به اعتقاد بنده ساماندهی بازار مذکور(ارز) تحول مفید و سازنده ای در این حوزه ( بازار رایانه ) محسوب می شود.

وی می افزاید: در صورت استمرار و ظهور و بروز بی ثباتی و تنش قیمتی در بازارِ ارز، تمامی حوزه های اقتصادی متضرر خواهند شد و بازار رایانه نیز از آن مستثنی نخواهد بود و به تبع در چنین صورتی با کاهش قدرت خرید مردم و عدم توان مردم در پرداخت افزایش قیمت ها،صنف کامپیوتر نابود خواهد شد.

نایب رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در ادامه می گوید: با توجه به این امرکه امسال به سال حمایت از کالای ایرانی مزین شده، باید اقتضائات و الزامات حصول این امر فراهم شود که یکی از این ضروریات به موضوع تعرفه واردات کالاها و نگاه صحیح کارشناسی به آن معطوف می شود در غیر این صورت شاهد دستیابی به توفیق ارزنده ای نخواهیم بود.

وی معتقد است: تعرفه های واردات باید به نحوی تنظیم شود که از یکسو جنبه حمایتی داشته باشند و از سوی دیگر به بهود کیفیت داخلی منتهی شود و با این اوصاف ، مطلوب این است که تعرفه ها بصورت کارشناسی و پلکانی تغییر کنند و این در حالی است که در سال های اخیر برخی از فعالان حوزه تولید،به دلیل حمایت های بی حساب و کتاب، محصولات خود را وارد بازار کردند.

زند می گوید: باید زمانبندیِ لازم برای ارتقای کیفیت محصولاتِ داخلی در نظر گرفته شود تا جایی که کیفیت تولیدات ایرانی،قابل رقابت با کالای خارجی باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر کارتریج های تولید داخلی به رقابت تنگاتنگی با برندهای خارجی دست یافته و در صورت تقویت حمایت های دولتی برای خرید محصولات تولید داخل این امر می تواند امید هر چه بیشتری را در رشد،تولید و توسعه دیگر محصولات داخلی ایجاد کند.

نایب رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران می‌گوید: در سازمان ها و نهادها،اظهار نظر شخصی برای خرید بِرندهایی خاص لحاظ می شود و به نوعی حمایت کافی از محصولات با کیفیت(با خرید آنها) دیده نمی شود و به نوعی چنین اقلامی و محصولاتی همچنان مهجور هستند.

امید است با یک برنامه ریزی منسجم و البته همسوییِ فراگیرِ بین دستگاهی، در تمامی حوزه ها من جمله بازار کامپیوتر و سخت افزار ، شاهد تحولات سازندة لازم باشیم ، که یقینا چنین توفیقی در اشتغالزایی هر چه بیشتر نیز موثر خواهد بود و به تبع بخش قابل توجهی از فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر و علی الخصوص سخت افزار ، در سایه چنین موفقیت هایی ، مشعول به کار و فعالیت خواهند شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضایی
۰۸:۳۲ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
همین الانشم قیمت گوشی بسیار نوسان داره
مثلا یک گوشی 750 تومنی الان شده 1350 !!!!!! انصافه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا رو شکر که بازار رایانه ساماندهی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا رو شکر که بازار رایانه ساماندهی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۰ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
تورو خدا دیگه به ای دست نزنید اون یکی هرو ساماندهی کردین واسه ما کافیه!!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
بازار موبایل را سازماندهی کردید بسه میخوایید قیمت کامپیوتر و لپ تاپ را هم 4 برابر کنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
بنده خودم علی رغم نقدهایی که بربرندایرانی لوازم الکتریکی ایرانی درحال حاظر وجود داره اصراربرخریدن این اجناس دارم وتوصیه میکنم صداوسیمادرشناسایی این برندهابه مردم کمک کنه مثلا گوشی وتبلت ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
بنده خودم علی رغم نقدهایی که بربرندایرانی لوازم الکتریکی ایرانی درحال حاظر وجود داره اصراربرخریدن این اجناس دارم وتوصیه میکنم صداوسیمادرشناسایی این برندهابه مردم کمک کنه مثلا گوشی وتبلت ایرانی
آخرین اخبار