به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ حبیبی رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در مراسم افتتاح کارگاههای کشوری تربیت مربی پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: جمعیت هلال احمر از طریق ۱۲ هزار کانون جوانان، یکهزار و ۲۰۰ کانون دانشجویی، ۸۰۰ کانون جوانان آزاد، ۲۰۰ کانون طلاب و ۹ هزار و ۶۰۰ کانون فعال در دبیرستانها با جوانان در ارتباط است.
وی یادآوری کرد: حدود ۲ هزار مربی این جمعیت نیز با کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سراسر کشور آموزش دیده اند.
رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار کرد: باید فرصتهای لازم برای نیروهای جوان در کشور فراهم شود تا با کمک این قشر عظیم معضلات اجتماعی رفع شود.
حبیبی ادامه داد: در این راستا در طرح ملی پیمان در جمعیت هلال احمر، بعد از آموزش یک هزار مربی، توانستیم ۵۲ هزار نفر از اعضای جوانان را در سراسر کشور با آسیب اجتماعی مواد مخدر و اعتیاد آشنا کنیم و آموزشهای لازم را به آنان ارایه دهیم.
وی بر لزوم رفع آسیبهای اجتماعی با کمک جوانان تاکید کرد و گفت: جوانان در نشر و گسترش فرهنگ صلح و دوستی پیشگام بوده اند و باید فرهنگ تکریم مقام شامخ استاد و معلم در بین جوانان نهادینه شود.
حبیبی با اشاره به دغدغهها رهبر معظم انقلاب در حوزه آسیبهای اجتماعی افزود: جمعیت هلال احمر در این راستا با نگاهی متفاوت و ابداع شیوههای جدید با کمک اساتید دانشگاه علوم پزشکی برنامه ها، کارگاهها و دورههای متعددی را با شرکت گسترده جوانان آغاز کرده است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: در طول سالهای گذشته در بحث معضلات و آسیبهای اجتماعی از جوانان غفلت شده است و باید برای جبران کاستیها به جوانان توجه شود.
محمداسماعیل سعیدی افزود: امید آفرینی در میان جوانان با هموار کردن زمینه تحقق چهار اصل مهم تحصیل، اشتغال، ازدواج و مسکن میسر میشود که به دلیل غفلت از این اصول ما شاهد گسترش ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی در میان جوانان هستیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: به دلیل حساسیت موضوع جوانان، اخیرا بحث تفکیک سازمان جوانان از وزارت ورزش و جوانان در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته است.
سعیدی با اشاره به هزینه سنگین درمان معتادان در کشور ادامه داد: هزینه درمان این افراد بسیار سنگین بوده و نتایج مطلوبی در پی نداشته است و باید برای گرفتن نتیجه، هزینههای درمان را به طرف پیشگیری سوق داد که در این صورت بسیاری از معضلات رفع میشود.
وی با تجلیل از تلاش نیروهای جمعیت هلال احمر در حوادث و بحرانها گفت: یکی از اصول مهم اسلام غفلت نکردن از انسانها و مسلمانان است که در این خصوص جوانان هلال احمر به این امر مهم در مقاطع مختلف جامه عمل پوشانده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این آیین گفت: برای رفع معضل اعتیاد راهی به جز افزایش آگاهیهای اجتماعی نداریم.
صومی افزود: در طول سالیان گذشته در کشور، پارهای از تفکرات غلط و لجام گسیختگی ها، زمینه را برای آلوده و مبتلا شدن عده زیادی از مردم به دام اعتیاد فراهم کرده است و افراد زیادی در آتش این بلای خانمان سوز گرفتار شده اند.
وی با تجلیل از اقدامهای هلال احمر در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی و اعتیاد یادآوری کرد: جمعیت هلال احمر در این سالها اقدامهای خوبی برای کاهش آسیبهای اجتماعی انجام داده است.
صومی یکی از علل افزایش ناهنجاریهای اجتماعی، فرهنگی و آسیبهای موجود در میان قشر جوان را گسست رشتههای متعدد ارتباطی بین جوانان و خانوادهها دانست و ادامه داد: جوانان مانند سابق رشتههای ارتباطی با اطراف و ریش سفیدان ندارند.
وی گفت: هر چقدر این اتصالات بیشتر باشد جوانان بهتر میتوانند در برابر تندبادهای زمان از خود مقاومت نشان دهند.
کنعانی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت: امید است برگزاری کارگاههای کشوری پیشگیری از اعتیاد در تبریز، نقش موثری در راستای آگاهی بخشی جوانان از مقوله اعتیاد داشته باشد.
در این آیین از کتاب آموزش پیشگیری، کنترل و درمان اعتیاد نوشته غلامرضا نورآبادی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز و استاد کارگاههای کشوری تربیت مربی پیشگیری از اعتیاد سازمان جوانان جمعیت هلال احمر رونمایی شد.
انتهای پیام/ش