به گزارش خبرنگار حوزه
تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی سخن از تجاوز و غارت به میان میآید ناخداگاه همه ذهنها به سوی فلسطین اشغالی میرود، جایی که هر روز خبرهای ناراحت کنندهای از آن منتشر میشود. فلسطین بر خلاف کشورهای سوریه و عراق که توانستند نسخه تجاوز تکفیریها را بپیچند، حدود ۷۰ سال جنگ را تجربه کرده و خبرهای مسرت بخشی ندارد. هر روز رسانهها خبرهایی را پیرامون قدس اشغالی، نوار غزه و دیگر شهرهای فلسطین اشغالی منتشر میکنند که عدهای غیرنظامی به دست صهیونیستها به شهادت رسیدهاند.
کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و غرب آسیا نظیر عربستان سعودی، اردن و امارات جزئی از جهان اسلام هستند، اما مواضع آنها در اتفاقات اخیری که در منطقه رخ داده هیچ نشانی از اسلام ندارد؛ همپیمان شدن عربستان سعودی و امارات با دشمن قسمخورده مسلمانان (رژیم صهیونیستی) که جنایات آنها در فلسطین بر هیچ کس پوشیده نیست و علاوه بر این، شروع جنگ نیابتی در یمن علیه برادران دینی خود نمونهای از این موارد است.
نسلکشی 70 ساله
رژیم صهیونیستی حدود ۷۰ سال است که فلسطین را اشغال کرده و از این سرزمین غصبی به عنوان سرزمین پدری خود یاد میکنند و با پشتوانه ثروت، نیرو و تجهیزات نظامی خود و سکوت مرتجعین منطقهای جنایات زیادی را در شهرهای این کشور انجام داده و میدهد. بومیهای شهرهایی، چون غزه و قدس را با غصب زمینهایشان آواره کردهاند، حتی فلسطینیها که جایی برای اعتراض کردن ندارند، چارهای جز مبارزه با این رژیم غاصب ندارند، مبارزهای ناحق، مبارزهای از جنس سنگ در مقابله با سلاحهایی پیشرفته ای که ساخت آمریکاست.
رسانهها در قرن ۲۱ اصلی بسیار مهم به شمار میآیند و جزء تأثیرگذارترین ابزاری هستند که هر کشور و جامعه به آن نیاز دارد؛ گاهی تأثیرات رسانهها به قدری مثبت است که میتواند جریانی را رهبری کند، اما همیشه این طور نیست و میتواند بر روی افکار عمومی تأثیرات منفی نیز بگذارد؛ برخی مواقع نیز تأثیرات رسانهها خنثی است که اتفاقات فلسطین نمونهای از خنثی بودن و یا حداقل جهتدار بودن رسانهها را نشان میدهد.
با وجود فضای مجازی که سرعت انتقال خبر را افزایش داده، اما بازتاب اتفاقات در فلسطین، تنها مردمی هستند که در دل میدان مبارزه میکنند. مجامع بین المللی هیچ گاه در مقابل جنایات صهیونیستها اقدامی انجام ندادهاند، البته این موضوع تنها در مورد مردم مظلوم فلسطین صدق نمیکند، بلکه مردم نقاط دیگر جهان که مورد ظلم و سلطه جهانی قرار دارند هیچ گونه حمایتی از سوی مجامع بین المللی در قبال آنها صورت نمیگیرد.
این روزها در میان خبرهای منتشر شده از رسانههای غرب، خبری خودنمایی میکند، تلاش رژیم صهیونیستی و آمریکا در جهت تحقق وعدههای ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس اشغالی، سفارتی درست مقابل مسجد الاقصی، مسجدی که قبله مسلمانان جهان است. این موضوع سر و صدای زیادی را در اقصی نقاط جهان به پا کرده، برخی از کشورها که تعداد آنها به انگشتان دو دست نمیرسد، رویکرد مثبت با انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی داشتند، اما این موضوع برای مسلمانان جهان گران تمام خواهد شد، چرا که بر پا کردن سفارت آمریکا مقابل مسجد الاقصی توهینی بزرگ به مسلمانان است.
رژیمی که رسمیت ندارد
جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد، چرا که اعتقاد دارد رژیم صهیونیستی اشغالگر و قصد دارد با نسل کشی در فلسطین هیچ گونه اثری از آنها در خاک اجدادیشان نباشد، بر این اساس هیچ تعاملی بین کشور ما و رژیم صهیونیستی اتفاق نخواهد افتاد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بارها ایران را حامی تروریسم خوانده و این در صورتی است که خود آنها دایه ای مهربانتر از مادر برای تروریستها هستند، آخرین توهمات مضحک وی نیز متهم کردن ایران به ساخت سلاح اتمی بود که ماهیت آن به خوبی واضح است، دروغی که شاید بتوان گفت محرک اصلی ترامپ به خارج شدن آمریکا از برجام بوده است.
اتفاقات اخیر در خصوص انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس اشغالی نظیر نصب تابلوهای سفارت ایالات متحده آمریکا در اطراف مسجد الاقصی و به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا خبرهای خوبی را مخابره نمیکند.
۱۲ می یا ۲۲ اردیبهشت زمان تأیید مجدد تعلیق تحریمهای ایران پیرامون برجام توسط آمریکا بود، اما ترامپ نظر خود راجع به این موضوع را سه روز جلو انداخت و ۱۸ اردیبهشت از برجام خارج شد. باید منتظر زمان بمانیم تا متوجه اتفاقات در فلسطین شویم که با توجه به نصب تابلوهای سفارت آمریکا، آیا موضوع انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی ربطی به برجام خواهد داشت؟ پاسخ این سوال نیاز به زمان دارد.
سید هادی افقهی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره خروج برجام آمریکا با توجه به نزدیک بودن انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی اظهار کرد: خروج آمریکا از برجام و انتقال سفارت این کشور از تلآویو به قدس اشغالی به یکدیگر پیوستهاند، دلیل آن نیز این است که آمریکا در حال پیریزی اقداماتی است که کل معادلات خاورمیانه و روند تحولات سیاسی آنجا را خودش مدیریت کند.
وی افزود: نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدتی قبل، بعد از یک نمایش مضحک اعلام کرد که ما اسناد و مدارکی را ارائه میکنیم که ایران همچنان به دنبال ساخت بمب اتم است، این مسئله با خروج ایران و تأیید اظهارات نتانیاهو توسط ترامپ چیزی جز تثبیت جایگاه رژیم صهیونیستی در مقابل خطر حمله ایران به این رژیم نبود.
ایالات متحده آمریکا برای تقویت موضع رژیم صهیونیستی باید وعدهای که به اسرائیل داده بود را انجام میداد، وعده جابجایی سفارت از تل آویو به بیتالمقدس و اعلام بیتالمقدس به عنوان پایتخت یکپارچه و ابدی برای رژیم صهیونیستی. خروج ترامپ از برجام علیه جمهوری اسلامی ایران که حامی اصلی محور مقاومت است، با حمایت و پشتیبانی سیاسی و دیپلماتیک رژیم صهیونیستی کاملاً با یکدیگر هماهنگ و مرتبط است. البته میتوان از این زاویه نیز به بدعهدی رئیسجمهور آمریکا نگاه کرد: ترامپ به دلایل شخصی و به سبب رقابت با دموکراتها از برجام خارج شد، چراکه کلینتون و اوباما چندین بار تاکید کرده بودند برجام یک دستاورد بزرگ برای غرب بوده است، بنابراین ترامپ تلاش کرد نشان دهد این دستاورد به نفع منافع ملی آمریکا نبوده؛ در حالی که اروپاییها نیز اعتقاد دارند برجام بیشتر به نفع غرب است تا ایران.
نتانیاهو پس از اعلام ترامپ در خصوص خروج از برجام اولین کسی بود که از این تصمیم خوشحال شد، او با شرکت در نشست خبری پس از اعلام تصمیم ترامپ در خصوص خروج از برجام در نشست خبری به فرافکنیهای گذشته علیه ایران ادامه داد. حال با این وجود باید ببینیم که آیا انتقال سفارت آمریکا از به قدس اشغالی همچون دیگر مسائلی که آمریکا برای رسیدن به اهداف خود در خاورمیانه به یکدیگر ربط می دهد، به خروج این کشور از برجام مرتبط است؟
شواهد نشان داد که آمریکاییها در هیچ دورهای از زمان به هیچ یک از تعهدات خود پیرامون برجام عمل نکردند. آمریکا از همان ابتدا تمایلی برای اجرای تعهدات خود نداشت و این عدم تعهد به برجام فقط مختص دولت ترامپ نبوده و نیست، چراکه در دوران اوباما نیز درست یک روز پس از اجرای این توافق یعنی ٢٧ دی ٩٤ بیست شخصیت حقیقی و حقوقی تحریم شدند و برجام در دوران اوباما ٧ بار به طور آشکار نقض شد که در نهایت ترامپ با موضع گیری شفافتر از آن خارج شد.
این در صورتی است که جمهوری اسلامی به تمام مفاد برجام پایبند بوده و هیچ یک از آنها را زیر پا نگذاشته است. بر اساس برجام، تنها مرجع راستیآزمایی رفتار ایران، آژانس است که ١١ بار در بیانیههای رسمی حرکت ایران در مسیر برجام را اعلام کرده است و حتی پس از خروج ترامپ نیز آمانو علی رغم صحبتهای این فرد به اجرای تعهدات از سوی ایران إقرار کرد.
اقدامات متشنجکننده دیگری در خصوص انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی وجود دارد، مثل اقدامی که شهردار قدس اشغالی مدعی است آنها را به دلیل تشکر از مردم و دولت آمریکا در دست انجام قرار داده است. شهردار قدس اشغالی با انتشار بیانیهای به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ترامپ را کاری صحیح دانسته و تصمیم گرفته است میدانی را در یکی از خیابانهای اطراف سفارت آمریکا به اسم ترامپ نامگذاری کند؛ اما قطعا پشت هدیه رژیم صهیونیستی به آمریکا هدف دیگری قرار دارد . حفظ امنیت این رژیم توسط ایالات متحده آمریکا به دلیل ترسی که از حمله جمهوری اسلامی ایران دارند، می تواند اصلیترین دلیل خروج از برجام یا انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی باشد.
قرار است امروز ۱۴ می (24 اردیبهشت) همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی (روز نکبت) این میدان توسط مقامات آمریکایی و ایوانکا ترامپ دختر رئیس جمهور آمریکا افتتاح شود، جالب است این اتفاق دو روز بعد از اعلام تصمیم ترامپ پیرامون برجام قرار بود اتفاق بیافتد، اما رئیس جمهور آمریکا بدعهدی خودش را چند روز جلوتر در معرض دید جهانیان قرار داد.
برجام نیز برگی دیگر از بدعهدیها و دشمنیهای پرشمار آمریکا به جمهوری اسلامی ایران بود که نافرجام ماند. پس از انقلاب اسلامی همواره آمریکایی ها از تمام توان خود در جهت ضربه زدن به بدنه ایران اسلامی استفاده کرده اند. آمریکا و اسرائیل از دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی ایران هستند، آنها همیشه با مکر و حیله به دنبال راهی برای نفوذ به داخل ایران در جهت رسیدن به اهداف خود بوده اند، اما طبق سخنان مقام معظم رهبری مسئولان کشور هیچ گاه نباید به آمریکا اعتماد کنند.
انتهای پیام/