به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ هاشمی مدیرعامل انجمن ام اس آذربایجان شرقی با بیان اینکه از این تعداد دو سوم بیماران زن هستند، گفت: با این وجود شدت بیماری در مردان نسبت به زنان بالاتر است.
وی ادامه داد: تخمین زده میشود تعداد بیماران ام اس در استان بیش از هفت هزار نفر باشد که به دلایل مختلف از جمله ترس از دست دادن شغل برای تشکیل پرونده به انجمن مراجعه نکرده اند.
هاشمی افزود: داروهای این بیماران در صورت ایرانی بودن رایگان است و برای دریافت داروهای خارجی به اعضای این انجمن با ۵۰ درصد تخفیف ارائه میشود.
وی گفت: مردم باید بدانند این بیماری به معنای خاتمه زندگی و یا نداشتن زندگی خوب و طبیعی برای آنان نیست و این افراد میتوانند ضمن حضور فعال در کلیه عرصههای اجتماعی و فرهنگی زندگی، عمر طبیعی داشته باشند.
مدیر عامل انجمن ام اس آذربایجان شرقی تاکید کرد: باید برای این بیماران تمهیداتی خاص اندیشیده شود و حمایت از این بیماران، نیازمند مشارکت همگانی و کمکهای خیران و نیکوکاران استان است.
وی ادامه داد: مصرف داروها، کاهش استرس، فعالیت ورزشی منظم، فراهم ساختن محیطی سرشار از آرامش و حمایت عاطفی اعضای خانواده از تشدید حملههای ام اس پیشگیری میکند.
بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس همانند سایر بیماریهای خود ایمنی است که سیر تکاملی آن از یک بیمار تا بیمار دیگر متفاوت است.
این بیماری توسط بدن فرد ایجاد شده و مجموعهای از عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز این بیماری دخیل هستند، زندگی شهری و استرس تاثیر بسیار زیادی در روند این بیماری دارد.
انتهای پیام/ش