به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛علیاصغر عزیزیفر مسوول بسیج سازندگی سپاه بیتالمقدس در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در سنندج، با بیان اینکه جهاد سازندگی در 27 خرداد 1358 با فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد، گفت: با تصویب اساسنامه جهاد سازندگی در مجلس شورای اسلامی در آذرماه 1362 هماهنگی مردم برای سازندگی روستاها به عنوان یکی از اهداف اساسی و اصلی جهاد سازندگی تعیین شد.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس بسیج اقشار مردم برای سازندگی روستاها و فراهم کردن امکان تلاش برای نیروهای مومن و ایثارگر جامعه و رشد و گسترش آنها در راستای سازندگی و احیای روستاها مورد تاکید و توجه جدی قرار گرفت.
مسوول بسیج سازندگی سپاه بیتالمقدس اذعان داشت: این تشکل عظیم در دولتهای مختلف دستخوش تغییرات شد و سرگرم شدن در برخی امورات موجب شد بحث بسیج مردمی برای سازندگی مناطق محروم ابتر بماند.
وی با بیان اینکه در سال 79 فرمانده کل قوا در دیدار با جمعی از فرماندهان «طرح بسیج سازندگی» را برای استفاده از نیرو و نشاط جوانان در امر سازندگی و همچنین پر کردن اوقات فراغت آنان مطرح فرمودند، گفت: معظمله در این جلسه خواستار عمران و آبادانی مناطق روستایی با همکاری نیروی مقاومت بسیج و وزارت جهاد سازندگی شدند.
عزیزیفر در ادامه به برخی اقدامات بسیج سازندگی استان گریزی زد و با بیان اینکه نخستین عرصه ای که بسیج سازندگی به آن ورود پیدا کرده بحث محرومیتزدایی است، اظهار کرد: این مهم در دو محور عمرانی و غیرعمرانی به صورت جدی دنبال و اقدامات خوبی از سال 88 تا کنون انجام گرفته است.
وی گفت: از سال 88 که کار بسیج سازندگی استان شدت گرفته 2 هزار و 396 پروژه با صرف هزینهای بالغ بر 40 میلیارد تومان در مناطق محروم استان اجرا و تحت عنوان هدیه مقام معظم رهبری مورد بهره برداری مردم قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در سال 96 نیز حدود 200 پروژه عمرانی با اعتبار 4 میلیارد تومان در سطح استان اجرا شده است، گفت: تکمیل و مرمت 100 مدرسه روستایی با صرف اعتباری 2 میلیارد تومان از اقدامات قابل توجهی است که حدود 50 درصد از فعالیتهای محرومیتزدایی در حوزه عمران را در این بازه زمانی به خود اختصاص داده است.
وی به برخی اقدامات غیرعمرانی بسیج سازندگی سپاه بیت المقدس هم گریزی زد و افزود: در این راستا یک میلیارد و 500 میلیون تومان خدمات غیر عمرانی در مناطق محروم به نیازمندان ارائه شده است.
وی با اشاره به تغییراتی که در بحث برگزاری اردوهای جهادی داده شده گفت: قبلا هر گروه جهادی به یک منطقه می رفت، اما در رویه جدید گروههای جهادی استان و گروههای جهادی که از سایر استانها به کردستان میآیند در یک برنامه 3 تا 5 ساله اقدامات جهادی را در یک منطقه خاص انجام و مشکلات آن منطقه را رفع خواهند کرد.
مسوول بسیج سازندگی سپاه بیتالمقدس به اقدامات بسیج سازندگی در قالب طرح اقتصاد مقاومتی هم اشاره کرد و گفت: بسیج سازندگی در قالب طرح اقتصاد مقاومتی یک سری تسهیلات را با سود پایین به مردم پرداخت میکند که اولویت ما در این راستا زودبازده و توجیهدار بودن طرحهاست.
عزیزیفر با بیان اینکه طرحهای اشتغال اقتصاد مقاومتی در سطح استان در 16 عرصه تعریف شده است، گفت: سقف پرداخت تسهیلات در این طرح 30 میلیون تومان است.
وی به میزان تسهیلات پرداخت شده در قالب طرح های اقتصاد مقاومتی در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: بیش از 3 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی در سال گذشته پرداخت و در مجموع برای 200 نفر اشتغال ایجاد شده است.
مسوول بسیج سازندگی سپاه بیتالمقدس اضافه کرد: با توجه به این مهم مریوان به عنوان قطب کلاش، سروآباد قطب تولید میوه، قروه قطب سنگهای تزئنی و غیره انتخاب شده و بحث ایجاد صنایع تبدیلی در هر کدام از این شهرستانها مورد توجه قرار گرفته است.
عزیزیفر نبود بازار را یکی از مشکلات اساسی در چرخه اقتصاد عنوان کرد و گفت: در این زنجیره بازار فروش هم در نظر گرفته شده و در همین راستا برگزاری نمایشگاههایی برای معرفی تواناییهای تولیدی استان در مناطق مختلف مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام/ د م